Drievoudig goud voor Arend Trippel van Brouwerij De Ryck



DERDE KEER VERKOZEN TOT BESTE TRIPEL VAN EUROPA

OP DE EUROPEAN BEER STAR 2017 IN MÜNCHEN

 

 

Herzele - Brouwerij DE RYCK, de 131-jaar en 5 generaties ‘ryck’e brouwerij uit Herzele en kleinste lid van de Belgian Familty Brewers valt opnieuw in de prijzen.  

 

Op de European Beer star in München in de categorie Belgian-Style Tripel sleept Brouwerij DE RYCK met haar goudblond bierArend Tripel’ REEDS VOOR DE DERDE MAAL EEN gouden  plak in de wacht.

Brouwerij De Ryck is in de wolken met deze gegeerde trofee voor uitmuntende kwaliteit : ‘Deze award is heel speciaal voor ons,’ zegt Anne De Ryck (zaakvoerder en hoofdbrouwer van deze familiale brouwerij) ‘een erkenning van zo’n ervaren en professionele jury toont aan dat onze keuze om te focussen op kwaliteit en strenge selectie van onze ingrediënten de juiste is.’

 

Arend tripel is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,0 %.; Deze Tripel heeft een hoppige neus, een zachte moutsmaak en evenwichtige, subtiele, hopbittere afdronk met een verrassende fruitigheid. De evenwichtig geselecteerde ingrediënten maken van de Arend tripel een hemels hedendaags  degustatiebier.

Het

 pronkstuk van het Arendgamma is verkrijgbaar in flessen van 33cl & 75cl (champagneflessen), tap-thuis-vaatjes van 5L en vatjes van 20L.

 

Dit heerlijke bier weet zowel nationaal als internationaal biergenieter én –kenner te bekoren en viel op de gerenommeerde European Beer Star Awards in Duitsland reeds meermaals in de prijzen in de categorie tripel. Met tweemaal de bronzen medaille, een zilveren medaille en drie keer de gouden medaille werd deze Arend tripel nu voor de derde keer uitgeroepen tot  tot beste tripel van Europa! 

 

De European Beer star Award is één van ’s werelds grootste, gerenommeerde, jaarlijkse competities sinds 2004. Ze werd in het leven geroepen door de Private Brauereien en de associatie van kleine, onafhankelijke brouwerijen van Europa met als doel de unieke variëteit van bieren voor te stellen en te huldigen. Deze wedstrijd bekroont authentieke, speciaalbieren met een eigen karakter; bieren die er uitspringen door hun unieke smaak en kwaliteit. Ze worden beoordeeld enkel op de zintuigelijke kenmerken, belangrijk voor elke bierliefhebber: kleur, geur, schuim en natuurlijke smaak.

 

Arend Tripel kreeg het dit jaar niet makkelijk en nam het op tegen maar liefst 2151 andere bieren uit 46 verschillende landen, verdeeld over 60 verschillende categorieën. De beslissing werd op 11 augustus door 133 internationale bierexperts (bestaand uit brouwers, bier sommeliersen en gerenommeerde bier experts) uit 26 verschillende landen genomen tijdens een blinde bierproeving  in de Doemens Brewing Academy in Gräfelfing bij München. De awards werden uitgereikt op 13 september op de Drinktec in München.

 

Deze award is niet de eerste beloning voor het enthousiaste brouwersteam: bij lancering in 2007 kaapte dit lekker biertje meteen de bronze medaile weg in Nürnberg; in 2008 werd het voor de eerste keer met een gouden medaille bejubeld; in 2011 kreeg het de bronzen appreciatie van de jury om vervolgens in 2012 met zilver en in 2013 voor de tweede maal met goud beloond te worden voor z’n heerlijke smaak. Als kers op de taart kaapt deze unieke Arend tripel als ultieme bekroning ook dit jaar de gouden medaille weg en wordt voor de derde maal als beste tripel van Europa uitgeroepen.

‘Deze mooie erkenning toont dat ons concept om edel en natuurzuiver  bier te brouwen niet alleen door onszelf en onze klanten gesmaakt wordt. Deze mooie zesde award beloont ook de continuïteit van de Arend Tripel, niet alleen op vlak van kwaliteit, maar vooral ook van de mate waarin objectieve bierexperts deze weten te appreciëren. Uiteraard doet dat ons enorm veel plezier om als allerbeste Tripel bekroond te worden en het is een pluim op de hoed voor het hele team’ glundert Anne. 




Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je ondernemersnieuws?
 



Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Mechelen
16-12-2017

Laura Cornette en Mark Mestdagh, de bezielers van Costa Malina, brengen een nieuwe beleving naar Mechelen. Costa Malina start op het binnenplein van het stadhuis om volgende zomer af te zakken naar jouw buurt. Costa Malina brengt in putje winter een zuiders zomer gevoel naar Mechelen. Dit met leuke muziek, lekkere finger food en een uitgebreid aanbod van fijne drankjes. Fijnproevers kunnen...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Brussel
16-12-2017

Pristin Sellier volgt uniek proces zonder fermentatie voor gloednieuwe non-alcoholische feestdrank Wie geen alcohol drinkt, moet het tijdens de feestdagen vaak doen met water of fruitsap. Start-up Maison De Froy brengt daar verandering in met Pristin Sellier: feestelijke, maar alcoholvrije bubbels die op een unieke manier gecreëerd worden. Grote bedrijven en sterrenrestaurants als Comme...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Kontich
16-12-2017

Na het succes van KMO-park Satenrozen, hebben wij de benodigde vergunningen binnengehaald voor een nieuw veelbelovend project in Kontich. Op een uitstekend gelegen bedrijventerrein langs de Prins Boudewijnlaan biedt Gate 7 opnieuw de ideale plek om te groeien. Dankzij het vernieuwende karakter onderscheidt het bedrijvenpark zich van andere gelijkaardige ontwikkelingen. 30.000 m²,...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Antwerpen
16-12-2017

Passage door onder meer het Zuiderpershuis, de art nouveau zaal van Victor Horta en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Op zondag 11 maart vindt de 6e editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Opnieuw zullen ruim 10.000 sportievelingen kunnen proeven van een uniek en volledig nieuw parcours dat hen langs én door tal van markante (historische) Antwerpse gebouwen leidt. De...


Meer info

Redactie inVlaanderen



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het