Magenta-project in MaldegemZorg-werk-leven-balans voor ouders van een zorgenkind

 

Huis van het Kind Maldegem organiseert vanaf dinsdag 19 maart het Magenta-project, een ondersteuningstraject voor ouders van kinderen met een ernstige ziekte, beperking of stoornis. Het Magenta-project bestaat uit vier workshops, telkens op dinsdagavond, waarin ouders leren omgaan met de handicap van hun kind, aan de slag gaan met de zorg-werk-leven-balans, tips krijgen om samen te werken met zorgverleners, familie en vrienden en advies kunnen vragen over hun rechten en dossierbeheer.

 

Het Magenta-project: workshops voor ouders

Het Magenta-project wordt geleid door professor Bea Maes en Noor Seghers van KU Leuven en focust zich op ouders van kinderen met een ernstige ziekte, beperking of ontwikkelingsstoornis. Zorg opnemen betekent veel meer dan zelf zorgtaken uitvoeren. Het betekent ook plannen, organiseren, informatie verzamelen, zorgverleners kiezen, beslissingen nemen, financieel en administratief beheer. Tijdens de workshops leren ouders plannen, krijgen ze heel wat tips en advies en kunnen ze tegelijkertijd ervaringen uitwisselen. De workshops worden gegeven door een ouder die zelf een zorgenkind heeft.

 

Praktisch

De workshops gaan door op dinsdag 19 maart, dinsdag 2 en 23 april en dinsdag 7 mei 2019, telkens van 19.30 tot 22.00 uur, in lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef, Mevrouw Courtmanslaan 92. De prijs voor het volledige ondersteuningstraject (4 workshops) is € 32 per persoon en € 48 per koppel. Inschrijven kan nog tot donderdag 14 maart via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 20.

 

Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind Maldegem via huisvanhetkind@maldegem.be, tel. 050 40 39 20 of de facebookpagina van Huis van het Kind Maldegem.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
23-04-2019

Inschrijven vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur Deze week worden de brochures met het gemeentelijk zomeraanbod voor kinderen en tieners in alle Maldegemse scholen bedeeld. Inschrijven kan vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur via www.maldegem.be/webshop. Wie nieuwsgierig is naar de activiteiten kan de brochure ook digitaal raadplegen via www.maldegem.be/overzicht-vrijetijdsaanbod-vakanties! De...


Meer info

Maldegem
Maldegem
19-04-2019

Van zondag 21 tot zondag 28 april 2019 Het Stoomcentrum Maldegem start de vernieuwing van de spoorwegovergang in de Sint-Barbarastraat op zondag 21 april. Hiervoor wordt de straat afgesloten van zondag 21 april tot zondag 28 april 2019. Er wordt een wegomlegging voorzien.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Naar aanleiding van werken aan het oude Fortisgebouw wordt woensdag 17 april 2019 op de markt voor het gemeentehuis een torenkraan geplaatst. Naar aanleiding van deze werken zal tussen 8.00 en 12.00 uur een parkeerverbod gelden. De werken zullen geen impact hebben op het doorgaand verkeer.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Vanaf dinsdag 23 april tot eind mei Door de extreme droogte van afgelopen zomer is er schade ontstaan aan het wegdek van de Kleitkalseide tussen Kleitkalseide 179 en Booneveld. Het beschadigde weggedeelte zal vanaf dinsdag 23 april 2019 heraangelegd worden. De werken zullen duren tot eind mei 2019. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer dient om te rijden via...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het