Vernieuwing dienstbrugje naast Balgerhoekebrug klaar midden aprilIn november 2018 is De Vlaamse Waterweg nv gestart met de vernieuwing van het dienstbrugje naast de Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie. De laatste fase van de werken gaat vanaf 8 maart in met de installatie van de nieuwe passerelle op de grens van Eeklo en Maldegem. Het einde van de werken is vermoedelijk voor midden april 2019.


De passerelle naast de Balgerhoekebrug werd eind 2016 afgesloten voor fietsers en voetgangers na vaststelling van ernstige schade aan de betonnen constructie. Na extra onderzoek werd besloten om het dienstbrugje volledig te vernieuwen en zo een duurzame en definitieve oplossing te voorzien. Op 19 november 2018 is De Vlaamse Waterweg nv gestart met de vernieuwing van de passerelle.


Brug open voor verkeer midden april
De installatie van de nieuwe passerelle, de laatste fase van de werken, vindt plaats van vrijdag 8 maart tot vermoedelijk midden april. Op 8 maart worden de stalen liggers geplaatst. Tijdens de rest van deze periode worden betonwerken uitgevoerd, de houten loopplanken aangelegd en de leuningen aangebracht. Daarna kunnen fietsers en voetgangers opnieuw gebruik maken van het dienstbrugje.


Omleidingen tijdens installatie
Tijdens de plaatsing van de stalen liggers op 8 maart wordt de naastgelegen Balgerhoekebrug afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Dit is noodzakelijk om de werken veilig en vlot uit te voeren. Het jaagpad vanaf de brug richting Zomergem wordt ter hoogte van het brugje gedurende de volledige laatste fase van de werken onderbroken voor het verkeer. Er wordt een plaatselijke omleiding voor gemotoriseerd verkeer en fietsers en voetgangers voorzien.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
23-04-2019

Inschrijven vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur Deze week worden de brochures met het gemeentelijk zomeraanbod voor kinderen en tieners in alle Maldegemse scholen bedeeld. Inschrijven kan vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur via www.maldegem.be/webshop. Wie nieuwsgierig is naar de activiteiten kan de brochure ook digitaal raadplegen via www.maldegem.be/overzicht-vrijetijdsaanbod-vakanties! De...


Meer info

Maldegem
Maldegem
19-04-2019

Van zondag 21 tot zondag 28 april 2019 Het Stoomcentrum Maldegem start de vernieuwing van de spoorwegovergang in de Sint-Barbarastraat op zondag 21 april. Hiervoor wordt de straat afgesloten van zondag 21 april tot zondag 28 april 2019. Er wordt een wegomlegging voorzien.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Naar aanleiding van werken aan het oude Fortisgebouw wordt woensdag 17 april 2019 op de markt voor het gemeentehuis een torenkraan geplaatst. Naar aanleiding van deze werken zal tussen 8.00 en 12.00 uur een parkeerverbod gelden. De werken zullen geen impact hebben op het doorgaand verkeer.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Vanaf dinsdag 23 april tot eind mei Door de extreme droogte van afgelopen zomer is er schade ontstaan aan het wegdek van de Kleitkalseide tussen Kleitkalseide 179 en Booneveld. Het beschadigde weggedeelte zal vanaf dinsdag 23 april 2019 heraangelegd worden. De werken zullen duren tot eind mei 2019. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer dient om te rijden via...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het