Geef je mening over de bestemming van de reservatiestrook van het SchipdonkkanaalVan 12 maart tot en met 10 mei 2019

 

De Vlaamse overheid organiseert van dinsdag 12 maart tot en met vrijdag 10 mei een publieke raadpleging over de opmaak van een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Reservatiestrook Schipdonkkanaal. Iedereen kan gedurende die periode suggesties, opmerkingen of bezwaren indienen. Alle documenten liggen ter inzage bij de Dienst Omgeving, Bloemestraat 45 in Maldegem en bij andere betrokken gemeenten Eeklo, Sint-Laureins, Lievegem en Deinze. Op www.omgevingvlaanderen.be/grup kan je alle informatie vinden en je inspraakreactie indienen. Je kan je inspraakreactie ook tegen ontvangstbewijs afgeven in het gemeentehuis of bij de Dienst Omgeving of aangetekend versturen naar het Departement Omgeving, Afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten, K. Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel.

 

Infomarkt

Je kan de plannen ook bekijken en meer info verkrijgen van de Vlaamse Overheid tijdens de infomarkten op:

  • donderdag 21 maart, doorlopend van 15.00 tot 20.00 uur in CC De Herbakker, Pastoor De Nevestraat 10 in Eeklo
  • donderdag 28 maart, doorlopend van 15.00 tot 20.00 uur in GC ’ t Schaapstuk, Luitenant Dobbelaerestraat 154/C in Lievegem

 

 

De bestemming van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal verschilt in West- en Oost-Vlaanderen. In West-Vlaanderen is het agrarisch gebied; in Oost-Vlaanderen, meer bepaald op grondgebied van de gemeenten Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins, Lievegem en Deinze, is het vooral groengebied. In groengebied zijn de mogelijkheden tot verbouwen, herbouwen of functiewijziging beperkter. Met het GRUP wil de Vlaamse overheid de ongelijkheid zoveel mogelijk wegwerken. Zoals het nu voorgesteld wordt, zal dit voor sommige eigenaars meer mogelijkheden bieden en meer zekerheid geven op vlak van verbouwen, herbouwen of functiewijziging. Ook wordt de reservatiestrook versmald.

 

Standpunt gemeentebestuur Maldegem

In het Maldegemse deel van de reservatiestrook zijn tientallen bewoners, eigenaars en pachters van gronden betrokken partij. 

Het gemeentebestuur Maldegem zal tijdens de publieke raadpleging ook haar standpunt indienen. De voorgestelde maatregelen gaan voor de gemeente niet ver genoeg.

Hoewel de afschaffing van de reservatiestrook in dit GRUP niet aan bod komt, zal het bestuur duidelijk maken dat het voorstander blijft van een volledige afschaffing van de reservatiestrook.

Daarnaast wenst het bestuur dat de huidige bestemming groengebied wordt aangepast naar de bestemming van de aangrenzende percelen. Dit kan bijvoorbeeld (landschappelijk waardevol) agrarisch gebied zijn, woongebied of woongebied met landelijk karakter.

In de omgeving van  Raverschoot, Oosteindeken, Prins-Boudewijnlaan voorziet het gewestplan nog steeds een rechttrekking van het Schipdonkkanaal. De gemeente wenst dat de huidige bedding behouden blijft. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
23-04-2019

Inschrijven vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur Deze week worden de brochures met het gemeentelijk zomeraanbod voor kinderen en tieners in alle Maldegemse scholen bedeeld. Inschrijven kan vanaf zaterdag 4 mei om 9.00 uur via www.maldegem.be/webshop. Wie nieuwsgierig is naar de activiteiten kan de brochure ook digitaal raadplegen via www.maldegem.be/overzicht-vrijetijdsaanbod-vakanties! De...


Meer info

Maldegem
Maldegem
19-04-2019

Van zondag 21 tot zondag 28 april 2019 Het Stoomcentrum Maldegem start de vernieuwing van de spoorwegovergang in de Sint-Barbarastraat op zondag 21 april. Hiervoor wordt de straat afgesloten van zondag 21 april tot zondag 28 april 2019. Er wordt een wegomlegging voorzien.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Naar aanleiding van werken aan het oude Fortisgebouw wordt woensdag 17 april 2019 op de markt voor het gemeentehuis een torenkraan geplaatst. Naar aanleiding van deze werken zal tussen 8.00 en 12.00 uur een parkeerverbod gelden. De werken zullen geen impact hebben op het doorgaand verkeer.


Meer info

Maldegem
Maldegem
17-04-2019

Vanaf dinsdag 23 april tot eind mei Door de extreme droogte van afgelopen zomer is er schade ontstaan aan het wegdek van de Kleitkalseide tussen Kleitkalseide 179 en Booneveld. Het beschadigde weggedeelte zal vanaf dinsdag 23 april 2019 heraangelegd worden. De werken zullen duren tot eind mei 2019. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer dient om te rijden via...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het