Geef je mening over de bestemming van de reservatiestrook van het SchipdonkkanaalVan 12 maart tot en met 10 mei 2019

 

De Vlaamse overheid organiseert van dinsdag 12 maart tot en met vrijdag 10 mei een publieke raadpleging over de opmaak van een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Reservatiestrook Schipdonkkanaal. Iedereen kan gedurende die periode suggesties, opmerkingen of bezwaren indienen. Alle documenten liggen ter inzage bij de Dienst Omgeving, Bloemestraat 45 in Maldegem en bij andere betrokken gemeenten Eeklo, Sint-Laureins, Lievegem en Deinze. Op www.omgevingvlaanderen.be/grup kan je alle informatie vinden en je inspraakreactie indienen. Je kan je inspraakreactie ook tegen ontvangstbewijs afgeven in het gemeentehuis of bij de Dienst Omgeving of aangetekend versturen naar het Departement Omgeving, Afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten, K. Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel.

 

Infomarkt

Je kan de plannen ook bekijken en meer info verkrijgen van de Vlaamse Overheid tijdens de infomarkten op:

  • donderdag 21 maart, doorlopend van 15.00 tot 20.00 uur in CC De Herbakker, Pastoor De Nevestraat 10 in Eeklo
  • donderdag 28 maart, doorlopend van 15.00 tot 20.00 uur in GC ’ t Schaapstuk, Luitenant Dobbelaerestraat 154/C in Lievegem

 

 

De bestemming van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal verschilt in West- en Oost-Vlaanderen. In West-Vlaanderen is het agrarisch gebied; in Oost-Vlaanderen, meer bepaald op grondgebied van de gemeenten Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins, Lievegem en Deinze, is het vooral groengebied. In groengebied zijn de mogelijkheden tot verbouwen, herbouwen of functiewijziging beperkter. Met het GRUP wil de Vlaamse overheid de ongelijkheid zoveel mogelijk wegwerken. Zoals het nu voorgesteld wordt, zal dit voor sommige eigenaars meer mogelijkheden bieden en meer zekerheid geven op vlak van verbouwen, herbouwen of functiewijziging. Ook wordt de reservatiestrook versmald.

 

Standpunt gemeentebestuur Maldegem

In het Maldegemse deel van de reservatiestrook zijn tientallen bewoners, eigenaars en pachters van gronden betrokken partij. 

Het gemeentebestuur Maldegem zal tijdens de publieke raadpleging ook haar standpunt indienen. De voorgestelde maatregelen gaan voor de gemeente niet ver genoeg.

Hoewel de afschaffing van de reservatiestrook in dit GRUP niet aan bod komt, zal het bestuur duidelijk maken dat het voorstander blijft van een volledige afschaffing van de reservatiestrook.

Daarnaast wenst het bestuur dat de huidige bestemming groengebied wordt aangepast naar de bestemming van de aangrenzende percelen. Dit kan bijvoorbeeld (landschappelijk waardevol) agrarisch gebied zijn, woongebied of woongebied met landelijk karakter.

In de omgeving van  Raverschoot, Oosteindeken, Prins-Boudewijnlaan voorziet het gewestplan nog steeds een rechttrekking van het Schipdonkkanaal. De gemeente wenst dat de huidige bedding behouden blijft. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
11-07-2019

31 locaties en 671 stemformulierenVan 16 tot en met 30 juni kon je in het centrum van Maldegem op tientallen ramen van cafés, winkels en woningen tekeningen bewonderen. Lokale tekentalenten haalden hun inspiratie bij de Meetjeslandse en Maldegemse Meesters, een regionaal project van COMEET dat zowel het artistiek meesterschap van “Meesters van bij ons” in de kijker zette, als...


Meer info

Maldegem
Maldegem
08-07-2019

Vandaag zijn er in opdracht van vzw Stoomcentrum herstellingswerken gestart aan de spoorwegovergang in de Oude Gentweg in Maldegem.Naar aanleiding van de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk tot donderdagvoormiddag 11 juli en dient het verkeer om te rijden.


Meer info

Maldegem
Maldegem
21-06-2019

Dinsdag 25 juni, vdk kantoor MaldegemAutodelen?Bij autodelen maken meerdere mensen na elkaar gebruik van dezelfde auto. Op 25 juni kan je in Maldegem ontdekken hoe dat precies in zijn werk gaat. Vdk bank Maldegem stelt er zijn deuren open voor een verduidelijkende infosessie. Kantoorhouder Emmanuel Herbout is overtuigd van de voordelen: ‘de gemiddelde Vlaamse wagen staat het grootste deel...


Meer info

Maldegem
Maldegem
06-06-2019

Vanaf 8 juni is de badmuts in het zwembad in Maldegem niet meer verplicht voor publiek. Badmutsen blijven wel verplicht tijdens het schoolzwemmen. Leden van een zwemclub kunnen bij hun club informeren of ze al dan niet een badmuts moeten dragen. Het afschaffen van de badmuts voor publiek komt er na grondig onderzoek op het effect op de filter van het zwembad. Uit de resultaten van het onderzoek...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het