Elektrisch eerste keuze voor dienstvoertuigen bij FluviusVoor elk nieuw dienstvoertuig kiest netbedrijf Fluvius voortaan in eerste instantie voor een 100 procent elektrische wagen. Vandaag vertrokken alvast 27 medewerkers emissievrij en geruisloos richting klanten. Ze kregen vooraf hun sleutel overhandigd uit handen van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Fluvius vervangt de komende 10 jaar zo’n 800 dienstvoertuigen en kiest daarbij telkens voor het meest groen beschikbare alternatief. Als er een 100 procent elektrisch model op de markt is dat op vlak van rijbereik of laadvermogen geschikt is voor de job, dan is elektrisch voor Fluvius de eerste keuze. Vandaag zijn dat vooral personenwagens en kleine bestelwagens.

In specifieke gevallen, zoals voor grotere bestelwagens, is CNG voorlopig het geschiktere alternatief. Vooral voor wie meer kilometers rijdt of zwaar materiaal mee heeft. Aardgaswagens stoten minder schadelijke stoffen uit, zoals bijvoorbeeld 95 procent minder fijn stof, dan een traditionele wagen.

Snel mee evolueren

Ondertussen blijft Fluvius jaarlijks screenen welke nieuwe elektrische modellen beschikbaar komen op de markt. Is er bijvoorbeeld voor grotere bestelwagens binnen een paar jaar wél een elektrisch aanbod dat strookt met de werkbehoeften, dan zal ook daar elektrisch de eerste keuze worden. De aankoopstrategie bij Fluvius laat toe hier de komende tien jaar soepel op in te spelen.

Bewuste strategie

De keuze voor ‘zo groen mogelijk’ en ‘maximaal elektrisch’ betekent bij Fluvius op termijn een besparing van meer dan 1 miljoen liter diesel per jaar.

“Fluvius werkt al sterk mee aan de energietransitie en maatregelen tegen de klimaatopwarming, als nutsbedrijf dat de digitale meter uitrolt, warmtenetten aanlegt en proefprojecten rond biomethaangas of ‘local energy communities’ mee mogelijk maakt. Maar die ecologische reflex zit ook in ons bedrijf zelf ingebakken. In de aankoopdossiers voor nieuwe voertuigen weegt bijvoorbeeld het aspect milieu voortaan nog sterker door, waardoor we dit “Electric first”-beleid mogelijk kunnen maken.”, benadrukt Fluvius-CEO Frank Vanbrabant.

Fluvius illustreert dat je als bedrijf wel degelijk het verschil kunt maken door gericht te kiezen en het gewoon te doen. Is een wagen aan vervanging toe? Ga dan na wat het minst vervuilende alternatief is. Want er zijn vandaag meerdere alternatieven op de markt voor elke verplaatsingsbehoefte.”, adviseert Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Voor Fluvius, dat eerder al dertig elektrische wagens aankocht en nu weer 27 stuks 100 procent elektrisch tegelijk in dienst neemt, is dit een moment voor een officieel lintje met een feestelijk tintje. 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aartselaar
13-07-2019

Goede doelen vieren mee met 30ste verjaardag van Antwerp Golf School AARTSELAAR – Voor haar 30ste verjaardag organiseert Antwerp Golf School dit jaar tal van activiteiten. In juli en augustus kan je er iedere dinsdagavond terecht voor de Afterwork Hole. Het concept? Ontspannen op de green, intussen je beste swing bovenhalen én kans maken op een geldprijs. Ook enkele goede doelen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Dilsen - Stokkem
13-07-2019

De stad gaat een hondenlosloopzone aanleggen in het bos aan de Brugstraat in Rotem. De werken, goed voor een kostprijs van ca. € 10.000, worden spoedig afgerond.Wandelaars, joggers of fietsers hebben soms al eens last van honden. Niet iedereen vindt het even leuk als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter hen aanrent. Daarnaast hebben alle honden een jachtinstinct....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Oudenaarde
13-07-2019

3 redenen waarom MOW geen bebouwing wenst op de site van de voormalige centrale van Ruien Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) krijgt veel vragen over de site Ruien. We menen dat ons standpunt in het publieke debat niet steeds duidelijk aan bod kwam. Daarom sommen we hierbij de 3 argumenten op waarom MOW in beroep gaat tegen de vergunning van Samsonite.1: De gemeente wacht het provinciaal...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Kalmthout
13-07-2019

Zomerbar En Passant is een pop-up bar zoals je e geen tweede vindt. Het is niet alleen de gezelligste tussenstop waar je passeert na fietsknooppunt 72 in Kalmthout, het is vooral de eerste stap naar een dagbesteding voor mensen met een maatschappelijke kwetsbaarheid. Met de opbrengst van de pop-up willen we deze locatie ombouwen tot een dagcentrum waar diverse creatieve ateliers aangeboden zullen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het