Elektrisch eerste keuze voor dienstvoertuigen bij FluviusVoor elk nieuw dienstvoertuig kiest netbedrijf Fluvius voortaan in eerste instantie voor een 100 procent elektrische wagen. Vandaag vertrokken alvast 27 medewerkers emissievrij en geruisloos richting klanten. Ze kregen vooraf hun sleutel overhandigd uit handen van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Fluvius vervangt de komende 10 jaar zo’n 800 dienstvoertuigen en kiest daarbij telkens voor het meest groen beschikbare alternatief. Als er een 100 procent elektrisch model op de markt is dat op vlak van rijbereik of laadvermogen geschikt is voor de job, dan is elektrisch voor Fluvius de eerste keuze. Vandaag zijn dat vooral personenwagens en kleine bestelwagens.

In specifieke gevallen, zoals voor grotere bestelwagens, is CNG voorlopig het geschiktere alternatief. Vooral voor wie meer kilometers rijdt of zwaar materiaal mee heeft. Aardgaswagens stoten minder schadelijke stoffen uit, zoals bijvoorbeeld 95 procent minder fijn stof, dan een traditionele wagen.

Snel mee evolueren

Ondertussen blijft Fluvius jaarlijks screenen welke nieuwe elektrische modellen beschikbaar komen op de markt. Is er bijvoorbeeld voor grotere bestelwagens binnen een paar jaar wél een elektrisch aanbod dat strookt met de werkbehoeften, dan zal ook daar elektrisch de eerste keuze worden. De aankoopstrategie bij Fluvius laat toe hier de komende tien jaar soepel op in te spelen.

Bewuste strategie

De keuze voor ‘zo groen mogelijk’ en ‘maximaal elektrisch’ betekent bij Fluvius op termijn een besparing van meer dan 1 miljoen liter diesel per jaar.

“Fluvius werkt al sterk mee aan de energietransitie en maatregelen tegen de klimaatopwarming, als nutsbedrijf dat de digitale meter uitrolt, warmtenetten aanlegt en proefprojecten rond biomethaangas of ‘local energy communities’ mee mogelijk maakt. Maar die ecologische reflex zit ook in ons bedrijf zelf ingebakken. In de aankoopdossiers voor nieuwe voertuigen weegt bijvoorbeeld het aspect milieu voortaan nog sterker door, waardoor we dit “Electric first”-beleid mogelijk kunnen maken.”, benadrukt Fluvius-CEO Frank Vanbrabant.

Fluvius illustreert dat je als bedrijf wel degelijk het verschil kunt maken door gericht te kiezen en het gewoon te doen. Is een wagen aan vervanging toe? Ga dan na wat het minst vervuilende alternatief is. Want er zijn vandaag meerdere alternatieven op de markt voor elke verplaatsingsbehoefte.”, adviseert Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Voor Fluvius, dat eerder al dertig elektrische wagens aankocht en nu weer 27 stuks 100 procent elektrisch tegelijk in dienst neemt, is dit een moment voor een officieel lintje met een feestelijk tintje. 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
25-04-2019

Hou je van proeven, lekker eten en foodshoppen in een indrukwekkend kader? Rep je dan naar Mechelen. Want in de pittoreske Dijlestad opende vorig weekend een wel heel bijzondere nieuwe trekpleister. De Oude Vleeshalle, gebouwd als overdekte vleesmarkt in 1881, ontpopt er zich na een grondige renovatie als hippe smaakmarkt. Het monumentale pand in de Huidevettersstraat onderging door de jaren al...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Oostende - Stene - Zandvoorde
25-04-2019

Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 mei is er opnieuw de ‘Week van de Zee’, voor de 23ste keer al. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan een van de talrijke activiteiten of door zelf op stap te gaan met een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Sint-Laureins
25-04-2019

Met archeoloog en natuurgids langs de kreken Op woensdag 1 mei kan je samen met Natuurpunt op ontdekking in het krekengebied van Sint-Laureins. Nergens in het Meetjesland is de invloed van de zee zo tastbaar aanwezig als hier. Vanaf de twaalfde eeuw drong de zee er regelmatig binnen. Het bewijs daarvan zie je nog altijd aan de talrijke kreken die meestal gevuld zijn met zilt water. Op de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
25-04-2019

Dit voorjaar lanceert de Antwerpse startup JUCE zijn eerste product ter ondersteuning van meetings met minder afleidingen en meer focus. De JUCE Arena, die naadloos aansluit bij de trend van topless meetings, viel ook meteen in de prijzen, met onder meer de Red Dot Design Award voor zijn iconisch ontwerp. De mobiele paradox Bij JUCE zelf noemen ze het “de mobiele paradox”: onze...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het