Hasselaren betalen vanaf 1 mei maar 2,50 euro voor bibliotheekkaartEind maart is Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL), samen met het merendeel van de andere Limburgse openbare bibliotheken, overgestapt naar een nieuw bibliotheeksysteem. Bibliotheek Hasselt Limburg grijpt naar aanleiding hiervan de kans om Hasselaren extra te verwennen! Hun jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt gehalveerd van 5 naar 2,50 euro.

 

Goed nieuws voor de inwoners van Hasselt

BHL is een ankerpunt in de stad, ligt aan het grootste plein van Hasselt en krijgt dagelijks enorm veel bezoekers over de vloer. “Om alle inwoners van Hasselt ten volle te kunnen laten genieten van wat Stad Hasselt in haar bibliotheek investeert, wordt de prijs van hun lidkaart verlaagd naar 2,50 euro. Als dat niet mooi is?” vertelt schepen van bibliotheken, Habib El Ouakili.

 

Ook niet-Hasselaren blijven natuurlijk van harte welkom in BHL en kunnen lid worden voor het eveneens democratische bedrag van 5 euro. BHL trekt ook bibliotheekbezoekers aan uit andere Limburgse gemeenten. “De bibliotheek in Hasselt heeft immers een drieledige opdracht. Naast openbare bibliotheek zijn we een wetenschappelijke en een erkende Erfgoedbibliotheek. Drie functies die we ook in de toekomst trots en met verve blijven ondersteunen en uitbouwen!” aldus El Ouakili.

 

Goed nieuws ook voor niet-Hasselaren: kortingstarief voor verschillende doelgroepen

Ook nieuw is dat er vanaf 1 mei een kortingstarief voor bepaalde doelgroepen gehanteerd zal worden. In samenspraak met het beleid wordt bekeken welke doelgroepen hiervoor in aanmerking komen. Door dit speciale tarief maken we de drempel voor deze doelgroepen zo laag mogelijk. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van een fantastisch aanbod collecties én dienstverlening!

 

Drie groepen kunnen al gebruik maken van dit voordeeltarief

1. Elke inwoner van Hasselt vanaf 1 mei

2. Partners van BHL

Structurele samenwerkingsverbanden zijn waardevol en genereren een meerwaarde voor alle partners. Zo is er een samenwerkingsovereenkomst met de Limburgse instellingen hoger onderwijs (UHasselt, PXL en UCLL) op het vlak van lidmaatschap en collectieafspraken. Al hun studenten kunnen in de bib dus terecht aan het voordeeltarief.

3. Onderwijsinstellingen en maatschappelijke instellingen jeugdwerking

BHL biedt deze groep een kortingstarief aan onder de vorm van een leesbevorderingskaart. Voor deze kaart komt ook een potentieel grote groep in aanmerking: (aspirant-) leerkrachten en opvoeders, voorlezers van voorleesprojecten, monitoren en verantwoordelijken jeugdbewegingen en buitenschoolse opvang, onthaalouders, vormingswerkers, opvoeders … Deze groep maakt al intensief gebruik van onze collecties en diensten. Ze worden hier als het ware voor beloond!

 

Rechtstreekse gevolgen van het nieuwe bibliotheeksysteem

Gezien Limburg als eerste in Vlaanderen dit bibliotheeksysteem invoert, vindt BHL het noodzakelijk primair te focussen op de eigen werking. Nog maar sinds vorig jaar maakte de bibliotheek een succesvolle, maar ook ingrijpende fusie door van de toenmalige stedelijke en provinciale bibliotheek.

1. BHL-lidmaatschap

Een BHL-lidkaart geeft je toegang tot alle collecties en dienstverlening van beide BHL-vestigingen. Het gezamenlijke bibliotheek systeem dat ook wordt uitgerold in andere gemeente in Vlaanderen, schept veel mogelijkheden voor zinvolle samenwerkingen de toekomst!

2. Nieuw gebruikersreglement

Bij een dergelijke verandering dringt ook een nieuw gebruikersreglement en bijhorend retributiereglement zich op. Dit is een uitgelezen kans om te evalueren en te verbeteren.

3. Onmiddellijk betalen

In ruil voor je lidmaatschapsbijdrage maak je gedurende 1 jaar gebruik van het volledige aanbod. Wanneer je echter ‘telaatgeld’ opbouwt of gebruik maakt van betalende dienstverlening, wordt deze kost onmiddellijk vereffend zodat je verder gebruik kan maken van het aanbod. Je weet dan nog precies waarvoor je betaalt en BHL heeft de garantie dat ze op deze inkomsten kan rekenen. Hiermee kunnen we immers verder investeren in de werking en uitbouw van deze mooie en waardevolle bibliotheek.

 


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
23-05-2019

Op vrijdag 7 juni 2019 organiseert de Stad Hasselt al voor de 10de keer de ‘’Sportnacht van de Vrouw’. Het evenement bij uitstek waar meisjes en vrouwen hun sportiefste beentje kunnen voor zetten en tal van nieuwe sporten kunnen ontdekken. “Ondanks een zeer warme zomerdag vorig jaar kenden we een recordeditie van 800 deelnemers. Dat hopen we dit jaar opnieuw te...


Meer info

Hasselt
Hasselt
23-05-2019

Zondag 26 mei trek je als meerderjarige Hasselaar naar de stembus voor de verkiezing van het Europees parlement, de Kamer en het Vlaams Parlement. Dit doe je in het aan jou toegewezen stembureau met je identiteitskaart en je oproepingsbrief. Heb je die laatste niet gekregen of is hij zoek? Dan kan je zelfs op zondagvoormiddag terecht in stadhuis ’t Scheep voor een gratis duplicaat.Om de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
23-05-2019

De groeiende belangstelling bij jongeren voor hiphop en rap is voelbaar. Kijk maar naar de hitlijsten waar Belgische rappers als ‘Zwangere guy’ en de groep ‘stikstof’ de lijsten met elke single overnemen. Daarom organiseren vijf studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL het evenement Spitterz ’n Spinnerz. Doel is om Limburgse jongeren een duwtje in de rug...


Meer info

Hasselt
Hasselt
19-05-2019

Een maaltijd thuis geleverd krijgen in een herbruikbare verpakking? Nu nog toekomstmuziek, maar niet voor lang. Maaltijdbezorgdienst Deliveroo, Stad Hasselt en milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux werken het komende jaar aan een circulaire oplossing om maaltijden in herbruikbare verpakkingen te laten bezorgen. Het project is is een primeur in België en een voorloper in Europa. Geen...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het