Uitgelezen op donderdag 9 mei in het SmaaksalonUitgelezen Hasselt is ondertussen een vaste waarde geworden in het regionale letterenland. Een vast panel en straffe gastlezers vissen de parels uit die enorme poel van boeken. De mei-editie tijdens de Kunstennacht, op donderdag 9 mei om 20 uur in het Smaaksalon, staat in het teken van… kunstenaars! Drie hele mooie en straffe vrouwen vervoegen Anna Luyten en presentatrice Fien Sabbe. Samen leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel.

Elise Caluwaerts     
Sopraan Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen. Straf én mooi.

Saskia De Coster     
We weten uiteraard dat Saskia de schrijfster is van ‘Vrije Val’ en ‘Wij en ik’ maar wist je ook dat ze regelmatig samenwerkt met beeldende kunstenaars, onder andere met Arno Geens voor de kunstzinnige inrichting van een zebrapad aan de Groene Boulevard te Hasselt (2007). Samen met videast Nicolas Provost bracht ze in november 2009 een graphic novel uit. En ze deed nog veel meer, zoals moeder worden voor de eerste keer. Straf én mooi.

Julie Cafmeyer
Julie Cafmeyer is theatermaakster en schrijfster, heeft een hilarisch goede blog en schrijft driemaal per week in De Morgen. Bij research voor haar voorstelling “Bombastische liefdesverklaring” ontdekte ze een voorliefde voor Badiou’s Ode aan de Liefde en voor het liefdesparcours van Marina Abramovic. Met deze trip doorheen de liefde gaf ze een nieuwe invulling van wat theater kan zijn. Straf én mooi.

 

De boeken op tafel zijn:

  • Helena Janaczek: Het meisje met de Leica

Helena Janeczek (1964) werd geboren in München, maar verhuisde in de jaren tachtig naar Italië. Ze schreef eerder drie zeer goed ontvangen romans. Ze is redacteur van het literaire tijdschrift Nuovi Argomenti. De vrouw met de Leica betekende haar definitieve doorbraak bij het grote publiek.

  • Alessandro Baricco: Mr Gwynn   

De Italiaanse topauteur Baricco (van onder meer “Zijde”) creëert een hoofdpersonage, Jasper Gwyn, met een heel eigen universum. In zijn atelier observeert hij tweeëndertig dagen lang zijn klanten, wier ‘essentie’ hij in zijn portretten probeert te vangen. In dit boek komen Bariccos filosofische achtergrond en vertellersziel waarlijk tot hun recht.

  • Lisa Halliday: Asymmetrie

Op ingenieuze wijze vervlecht Lisa Halliday in Asymmetrie het verhaal van de romance tussen een oudere schrijver en een jonge redactrice met dat van de Amerikaanse inval in Irak. Zet uw zintuigen op scherp voor een duizelingwekkend staaltje intellectuele en literaire acrobatie.

  • extra: Saskia De Coster over haar recente boek Nachtouders. Daarin heeft ze het over het onhaalbare idee van perfect ouderschap. Samen met een groeiende groep nachtouders bekent ze de momenten waarop ze aan zichzelf als ouder twijfelt.

 

Muzikale gast in deze kunstennacht-editie van Uitgelezen is BUURMAN

Buurman bracht sinds 2008 drie albums uit ('Rocky Komt Altijd Terug', 'Mount Everest', 'De Kus In Ruil Voor Een Koninkrijk') en scoorde radiohits met 'London Stansted', 'God, Ik en Marjon', 'Zoals Koffie Hoort Bij Opstaan'. De album ‘Dans en Dwaal’ kreeg heel wat mooie aandacht op Radio1 en Radio2. Geert Verdickt & co gingen voor de opnames van hun nieuwe cd in zee met producer Jeroen Swinnen, de man achter o.a. Novastar, Daan en Vive La Fête.

 

En natuurlijk is er weer de alom geprezen boekentombola en bemant Joris van literair café De Tijd Hervonden de boekenstand.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
23-05-2019

Op vrijdag 7 juni 2019 organiseert de Stad Hasselt al voor de 10de keer de ‘’Sportnacht van de Vrouw’. Het evenement bij uitstek waar meisjes en vrouwen hun sportiefste beentje kunnen voor zetten en tal van nieuwe sporten kunnen ontdekken. “Ondanks een zeer warme zomerdag vorig jaar kenden we een recordeditie van 800 deelnemers. Dat hopen we dit jaar opnieuw te...


Meer info

Hasselt
Hasselt
23-05-2019

Zondag 26 mei trek je als meerderjarige Hasselaar naar de stembus voor de verkiezing van het Europees parlement, de Kamer en het Vlaams Parlement. Dit doe je in het aan jou toegewezen stembureau met je identiteitskaart en je oproepingsbrief. Heb je die laatste niet gekregen of is hij zoek? Dan kan je zelfs op zondagvoormiddag terecht in stadhuis ’t Scheep voor een gratis duplicaat.Om de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
23-05-2019

De groeiende belangstelling bij jongeren voor hiphop en rap is voelbaar. Kijk maar naar de hitlijsten waar Belgische rappers als ‘Zwangere guy’ en de groep ‘stikstof’ de lijsten met elke single overnemen. Daarom organiseren vijf studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL het evenement Spitterz ’n Spinnerz. Doel is om Limburgse jongeren een duwtje in de rug...


Meer info

Hasselt
Hasselt
19-05-2019

Een maaltijd thuis geleverd krijgen in een herbruikbare verpakking? Nu nog toekomstmuziek, maar niet voor lang. Maaltijdbezorgdienst Deliveroo, Stad Hasselt en milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux werken het komende jaar aan een circulaire oplossing om maaltijden in herbruikbare verpakkingen te laten bezorgen. Het project is is een primeur in België en een voorloper in Europa. Geen...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het