Uitgelezen op donderdag 9 mei in het SmaaksalonUitgelezen Hasselt is ondertussen een vaste waarde geworden in het regionale letterenland. Een vast panel en straffe gastlezers vissen de parels uit die enorme poel van boeken. De mei-editie tijdens de Kunstennacht, op donderdag 9 mei om 20 uur in het Smaaksalon, staat in het teken van… kunstenaars! Drie hele mooie en straffe vrouwen vervoegen Anna Luyten en presentatrice Fien Sabbe. Samen leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel.

Elise Caluwaerts     
Sopraan Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen. Straf én mooi.

Saskia De Coster     
We weten uiteraard dat Saskia de schrijfster is van ‘Vrije Val’ en ‘Wij en ik’ maar wist je ook dat ze regelmatig samenwerkt met beeldende kunstenaars, onder andere met Arno Geens voor de kunstzinnige inrichting van een zebrapad aan de Groene Boulevard te Hasselt (2007). Samen met videast Nicolas Provost bracht ze in november 2009 een graphic novel uit. En ze deed nog veel meer, zoals moeder worden voor de eerste keer. Straf én mooi.

Julie Cafmeyer
Julie Cafmeyer is theatermaakster en schrijfster, heeft een hilarisch goede blog en schrijft driemaal per week in De Morgen. Bij research voor haar voorstelling “Bombastische liefdesverklaring” ontdekte ze een voorliefde voor Badiou’s Ode aan de Liefde en voor het liefdesparcours van Marina Abramovic. Met deze trip doorheen de liefde gaf ze een nieuwe invulling van wat theater kan zijn. Straf én mooi.

 

De boeken op tafel zijn:

  • Helena Janaczek: Het meisje met de Leica

Helena Janeczek (1964) werd geboren in München, maar verhuisde in de jaren tachtig naar Italië. Ze schreef eerder drie zeer goed ontvangen romans. Ze is redacteur van het literaire tijdschrift Nuovi Argomenti. De vrouw met de Leica betekende haar definitieve doorbraak bij het grote publiek.

  • Alessandro Baricco: Mr Gwynn   

De Italiaanse topauteur Baricco (van onder meer “Zijde”) creëert een hoofdpersonage, Jasper Gwyn, met een heel eigen universum. In zijn atelier observeert hij tweeëndertig dagen lang zijn klanten, wier ‘essentie’ hij in zijn portretten probeert te vangen. In dit boek komen Bariccos filosofische achtergrond en vertellersziel waarlijk tot hun recht.

  • Lisa Halliday: Asymmetrie

Op ingenieuze wijze vervlecht Lisa Halliday in Asymmetrie het verhaal van de romance tussen een oudere schrijver en een jonge redactrice met dat van de Amerikaanse inval in Irak. Zet uw zintuigen op scherp voor een duizelingwekkend staaltje intellectuele en literaire acrobatie.

  • extra: Saskia De Coster over haar recente boek Nachtouders. Daarin heeft ze het over het onhaalbare idee van perfect ouderschap. Samen met een groeiende groep nachtouders bekent ze de momenten waarop ze aan zichzelf als ouder twijfelt.

 

Muzikale gast in deze kunstennacht-editie van Uitgelezen is BUURMAN

Buurman bracht sinds 2008 drie albums uit ('Rocky Komt Altijd Terug', 'Mount Everest', 'De Kus In Ruil Voor Een Koninkrijk') en scoorde radiohits met 'London Stansted', 'God, Ik en Marjon', 'Zoals Koffie Hoort Bij Opstaan'. De album ‘Dans en Dwaal’ kreeg heel wat mooie aandacht op Radio1 en Radio2. Geert Verdickt & co gingen voor de opnames van hun nieuwe cd in zee met producer Jeroen Swinnen, de man achter o.a. Novastar, Daan en Vive La Fête.

 

En natuurlijk is er weer de alom geprezen boekentombola en bemant Joris van literair café De Tijd Hervonden de boekenstand.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
14-08-2019

De droogte van het voorjaar en de hittegolf van eind juli zorgden voor gewasschade bij verschillende land- en tuinbouwers op percelen in Hasselt. Het indienen van een schademelding is de eerste stap naar de vaststelling van de schade door de schattingscommissie. Land- en tuinbouwers met percelen in Hasselt kunnen tot vrijdag 30 augustus bij de stad Hasselt melding maken van geleden schade....


Meer info

Hasselt
Hasselt
07-08-2019

Tien Hasseltse kunstkringen, de stedelijke socioculturele raad en de dienst cultuur slaan opnieuw de handen in mekaar voor de expo: ‘Lens en penseel’. Deze samenwerking is inmiddels aan haar 16de editie toe en toont een selectie van recent werk van creatieve makers. De tentoonstelling loopt van 10 tot en met 25 augustus in het Cultuurcentrum Hasselt. Alle takken van de beeldende kunst...


Meer info

Hasselt
Hasselt
07-08-2019

Hasseltse senioren kunnen sinds kort in de ouderenvoorzieningen van HOGEVIJF twee types van opvang combineren: dagverzorging en een kortverblijf van enkele dagen of weken. Zo wil Stad Hasselt de drempel verlagen voor senioren die nu kiezen voor het dagverzorgingscentrum en slechts af en toe nood hebben aan een kortverblijf, weg van hun thuis. Bovendien krijgen mantelzorgers op deze manier de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
04-07-2019

Nieuw reglement voor initiatieven aansluitend op de schooluren "Vanaf 1 januari gaat het nieuwe decreet over de organisatie van buitenschoolse opvang en de afstemming tussen buitenschoolse activiteiten van start. Maar in Hasselt willen we daar niet op wachten," vertelt schepen voor kinderopvang en onderwijs Habib El Ouakili. "Wij testen het principe van de brede school nu al uit...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het