Samen stappen voor mantelzorgMantelzorgers geven het beste van zichzelf.  Dat verdient waardering, sensibilisering en een beleid met aandacht voor zorg.

In Vlaanderen nemen ongeveer 600.000 Vlamingen de ‘zorg op’ voor een zorgbehoevende persoon in hun directe omgeving. Daarmee maken ze het mogelijk dat chronisch zieke en/of zorgbehoevende mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Naar aanleiding van de dag van de mantelzorger organiseren Samana afdelingen Ieper i.s.m. Huize Zonnelied en LDC De Kersecorf ‘samen stappen voor mantelzorg’:

  • Voor zowel de mantelzorger als de persoon voor wie men zorgt is er een gezonde activiteit. Samen wandelen, kunnen genieten en mooie momenten meemaken helpen en motiveren.
     
  • Deze wandeling staat open voor sympathisanten. Door mee te stappen drukt de wandelaar erkenning en waardering uit voor het vele werk van mantelzorgers.  Maar er is meer. Wie wenst kan een waardeer bon schenken.  Daarmee kan iedereen een mantelzorger uit zijn of haar omgeving een blijk van waardering en een beetje tijd schenken. Met de tegoedbon kan je bijvoorbeeld een klusje cadeau doen, een keer boodschappen doen of de mantelzorger uitnodigen voor een warme maaltijd.
  • Samana pleit voor een beleid met aandacht voor zorg. Laat mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers niet in de kou staan.  Lokale overheden, gemeenten en steden kunnen een beleid uitwerken ten aanzien van mantelzorger. Er wordt gevraagd om verder werk te maken van een zorgzaam beleid met aandacht voor: goede en duidelijke informatie, voldoende professionele thuiszorgdiensten, volwaardige deelname aan de samenleving, financiële steunmaatregelen, werken aan/met lokale netwerken mantelzorg en ondersteuning van mensen en groepen die zich inzetten voor solidariteit.

Praktisch:

Deze wandeling is gezinsvriendelijk, toegankelijk voor buggy- en rolwagengebruikers en ook in afstand. Een deugddoende en gezonde activiteit voor chronisch zieken, mantelzorgers en sympathisanten.

Zondag 30 juni om 14u. Startplaats: cafetaria van Huize Zonnelied, Stationsstraat 24 in Ieper. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee wandelingen: één van 2,6 km of een langere wandeling van ongeveer 6 km. Inschrijven voor 22 juni bij de organisatoren. Betalen ter plaatse.  Voor een deelnameprijs van 3€ per persoon krijgt men een bewegwijzerde wandeling en een bon voor koffie en taart. Bij slecht weer is een quiz voorzien.

 

Organisatie: Samana O.L.V. Ieper lucenmonicre@hotmail.com 057 20 52 33, Samana Elverdinge miekevergauwen@telenet.be 0496 41 53 66, Samana Sint-Pieters ria.coulembier@belgacom.net 057 20 50 70, Samana Sint-Maarten annie.vercaigne@skynet.be  i.s.m. Huize Zonnelied en Lokaal Diensten Centrum De Kersecorf.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aalst
15-06-2019

Geesten en duivels à volonté in deze verzameling literaire bewerkte volksvertellingen, gedichten, stiftgedichten, liedjes… en een toneelstukje. De doden zijn onrustig en zorgen voor beangstigende ontmoetingen, al kun je de Dood wel eens te slim af zijn. Tijdelijk dan. In deze verhalen zwerven weerwolven rond en daarmee verwante kwelgeesten als Kludde; heksen komen soms ook...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Brussel
15-06-2019

Tussen 2016 en 2018 groeide de sector van de elektrotechniek met 5% of 2000 extra werknemers. Onder meer door de overstap naar hernieuwbare energie zal de groei alleen maar toenemen de komende jaren. In 2016 waren 32.212 werknemers aan de slag bij 4.725 werkgevers, in 2018 waren dat al 38.255 werknemers bij 5.187 werkgevers, aldus Volta-directeur Peter Claeys bij de presentatie van de nieuwe...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
15-06-2019

Voor het tweede jaar op rij stelt vind! haar kantoor in Ieper open voor studenten tijdens de blokperiode. Jongeren op zoek naar een inspirerende en stille werkplek komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.Ook dit jaar kunnen studenten tijdens de blok opnieuw terecht in het nieuwe vind! kantoor in Ieper. Het ruime pand op de site van Ter Waarde biedt plaats aan maximaal tien studenten om er in alle...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Halen
15-06-2019

Halen Kermis is elk jaar opnieuw een groot volksfeest. En dat zal dit jaar niet anders zijn. Toch maken we tussen al het feesten door op maandag 5 augustus even de tijd om onze loopschoenen aan te trekken. “Vorig jaar organiseerden wij de eerste keer een cityrun, en we konden al meteen van een succes spreken,” zegt burgemeester Erik Van Roelen. Aan de eerste editie van de cityrun...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het