Samen stappen voor mantelzorgMantelzorgers geven het beste van zichzelf.  Dat verdient waardering, sensibilisering en een beleid met aandacht voor zorg.

In Vlaanderen nemen ongeveer 600.000 Vlamingen de ‘zorg op’ voor een zorgbehoevende persoon in hun directe omgeving. Daarmee maken ze het mogelijk dat chronisch zieke en/of zorgbehoevende mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Naar aanleiding van de dag van de mantelzorger organiseren Samana afdelingen Ieper i.s.m. Huize Zonnelied en LDC De Kersecorf ‘samen stappen voor mantelzorg’:

  • Voor zowel de mantelzorger als de persoon voor wie men zorgt is er een gezonde activiteit. Samen wandelen, kunnen genieten en mooie momenten meemaken helpen en motiveren.
     
  • Deze wandeling staat open voor sympathisanten. Door mee te stappen drukt de wandelaar erkenning en waardering uit voor het vele werk van mantelzorgers.  Maar er is meer. Wie wenst kan een waardeer bon schenken.  Daarmee kan iedereen een mantelzorger uit zijn of haar omgeving een blijk van waardering en een beetje tijd schenken. Met de tegoedbon kan je bijvoorbeeld een klusje cadeau doen, een keer boodschappen doen of de mantelzorger uitnodigen voor een warme maaltijd.
  • Samana pleit voor een beleid met aandacht voor zorg. Laat mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers niet in de kou staan.  Lokale overheden, gemeenten en steden kunnen een beleid uitwerken ten aanzien van mantelzorger. Er wordt gevraagd om verder werk te maken van een zorgzaam beleid met aandacht voor: goede en duidelijke informatie, voldoende professionele thuiszorgdiensten, volwaardige deelname aan de samenleving, financiële steunmaatregelen, werken aan/met lokale netwerken mantelzorg en ondersteuning van mensen en groepen die zich inzetten voor solidariteit.

Praktisch:

Deze wandeling is gezinsvriendelijk, toegankelijk voor buggy- en rolwagengebruikers en ook in afstand. Een deugddoende en gezonde activiteit voor chronisch zieken, mantelzorgers en sympathisanten.

Zondag 30 juni om 14u. Startplaats: cafetaria van Huize Zonnelied, Stationsstraat 24 in Ieper. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee wandelingen: één van 2,6 km of een langere wandeling van ongeveer 6 km. Inschrijven voor 22 juni bij de organisatoren. Betalen ter plaatse.  Voor een deelnameprijs van 3€ per persoon krijgt men een bewegwijzerde wandeling en een bon voor koffie en taart. Bij slecht weer is een quiz voorzien.

 

Organisatie: Samana O.L.V. Ieper lucenmonicre@hotmail.com 057 20 52 33, Samana Elverdinge miekevergauwen@telenet.be 0496 41 53 66, Samana Sint-Pieters ria.coulembier@belgacom.net 057 20 50 70, Samana Sint-Maarten annie.vercaigne@skynet.be  i.s.m. Huize Zonnelied en Lokaal Diensten Centrum De Kersecorf.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Glabbeek
16-08-2019

Op donderdagnamiddag 15 augustus ‘19, oftewel het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming, organiseerde het in 2017 opgerichte processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in hun dorp. Veel mensen, jong en minder jong, uit Wever en omstreken stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd met feestelijke klanken door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Bree
16-08-2019

Officiële heropening van de gerenoveerde winkel op zaterdag 17 augustus! De bruidsboetiek “Le Chapeau Bree” wordt opnieuw “Couture Paule” en heropent de deuren op zaterdag 17 augustus na modernisering van de winkel. Na meer dan een decennium verdwijnt “Le Chapeau Bree” van de gevel en krijgt de winkel terug haar oorspronkelijke naam van weleer. Couture...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Aalst
16-08-2019

De Fietsersbond afdeling Aalst wil ook dit jaar werken aan een kindvriendelijke fietsomgeving. Dit al op 31 augustus door de door een tweede Kidical Mass Ride te organiseren. Samenkomst aan het Werfplein vanaf 15u30, vertrek om 16u.Een Kidical Mass is een fietstocht met zoveel mogelijk deelnemers van alle leeftijden: een critical mass speciaal voor kinderen en hun familie.De eerste 100...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Dendermonde
16-08-2019

Op zaterdag 14 september (Schoonaarde Jaarmarkt) start er vanaf 12u in de Parochiezaal een MOSSELFESTIJN. De KWB ploeg serveert er echte Zeeuwse JUMBO mosselen à volonté, met frieten. Ook te verkrijgen: boerenhesp Superano met roggebrood of balletjes in tomatensaus met frieten.Bestellen voor 13/9 bij Gert Claessens, 0479/798.970. Er worden ook heerlijke wafels gebakken. Op...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het