Asbest site sporthal Kleit - update 24 meiGeen risico op kanker door vrijgekomen asbest

 

Het gemeentebestuur organiseerde gisteren in samenwerking met het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse overheid, Logo Gezondplus, OVAM en vbs de kleiheuvel een infomoment over asbest n.a.v. het afsluiten van de site aan de sporthal in Kleit. Tijdens de vergadering werd een toelichting gegeven over de asbestmetingen en resultaten en kwamen ook de gezondheidsrisico’s uitgebreid aan bod.

 

Het Agentschap Zorg & Gezondheid deelde mee dat de kans dat kinderen, gebruikers en omwonenden door dit incident kanker zouden krijgen, heel klein is, namelijk tussen 1 op 1 miljoen en 1 op 100 miljoen. 

 

Alle meetresultaten, alsook de presentaties van OVAM en het Agentschap Zorg & Gezondheid/Logo Gezondplus zijn terug te vinden via www.maldegem.be/asbestkleit-meetresultaten.

Alle nieuwsberichten kan je nalezen via www.maldegem.be/asbestkleit.

 

Ondertussen is een gespecialiseerde reinigingsfirma bezig met het asbestvrij maken van de site. Er worden tussentijdse stalen genomen om de asbestwaarden op te volgen. Van zodra het bestuur meer zicht krijgt over de termijn voor vrijgave van de site, zal dit meegedeeld worden.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
17-10-2019

Naast het aanbod van zwemlessen bij de sportdienst en Maldegemse zwemclubs, mogen lesgevers nu ook privé zwemlessen geven in het Sint-Annazwembad. Privé zwemlessen zijn zwemlessen gegeven door een lesgever aan maximum twee personen. Alle voorwaarden om privé zwemles te geven vind je op www.maldegem.be/leren-zwemmen.


Meer info

Maldegem
Maldegem
15-10-2019

De jeugddienst en de jeugdraad roepen alle leden van een Maldegemse jeugdbeweging op om vrijdag 18 oktober vanaf 6.30 uur in uniform naar de markt te komen. De jeugddienst en jeugdraad zorgen voor een lekker ontbijt met warme chocomelk en boterkoeken. Net zoals vorig jaar vieren we in Maldegem de Dag van De Jeugdbeweging samen met leden en leiding van de Maldegemse Jeugdbewegingen op de Markt in...


Meer info

Maldegem
Maldegem
15-10-2019

Wegens afbraak werfkraan As. donderdag 17 oktober wordt vanaf 9.00 uur een werfkraan ter hoogte van de Stationsstraat 11-17 afgebroken. Uit veiligheidsoverwegingen wordt een deel van de Stationsstraat, meer bepaald tussen het kruispunt met de Boudewijn Lippensstraat en het kruispunt met de Brielstraat en 39e Linielaan, gedurende enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Ook parkeren in de buurt...


Meer info

Maldegem
Maldegem
10-10-2019

Op zaterdag 12 oktober om 10.00 uur wordt in Park Wallyn in het Sint-Annapark de eerste Maldegemse hondenlosloopweide officieel geopend. Alle hondenbaasjes en hun viervoeters zijn van harte welkom!


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het