Corda Campus 100ste partner van Hasselt ZorgstadOp 3 juni, bouwt Hasselt Zorgstad verder aan een slim en efficiënt (zorg)netwerk voor de Hasselaar.  Opmerkelijk, na de lancering van het open netwerk Hasselt Zorgstad op 10 januari 2018, haakt aanstaande maandag de 100ste partner zich vast: Corda Campus. Deze technologiecampus zet stevig in op een gezonde manier van werken in een dynamische omgeving en is sinds vandaag ook officieel partner van Hasselt Zorgstad.

Samenwerken in netwerken is niet nieuw, maar waar heel wat organisaties vanuit hun eigen doelstellingen en ambities een netwerk uitbouwen engageren ambassadeurs en partners van Hasselt Zorgstad zich voor één gezamenlijk doel: ‘gezond zolang het kan, de beste zorg wanneer die nodig is’.

 De juiste mensen
Stad Hasselt heeft – als centrumstad en provinciehoofdstad – alle bouwstenen om een zorgstad te zijn. Via het netwerk Hasselt Zorgstad wilden de drie stichtende partners stad Hasselt, het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL,  verder bouwen aan een slimme en efficiënte zorgstad. Daarvoor heb je de juiste mensen nodig.

Schepen Lies Jans: “Door de juiste mensen samen te brengen, komen we tot meer efficiënte samenwerkingen én groeien er nieuwe ideeën. Door samen na te denken en over organisatiegrenzen heen te werken, komen we tot acties die onze stad inclusiever, toegankelijker en zorgzamer maakt. Wonen, werken en leren in een gezonde  en zorgzaam Hasselt is immers ieders verantwoordelijkheid. Via Hasselt Zorgstad verbinden we al die initiatieven en wordt 1 plus 1 gelijk aan 3.”

“Samenwerken, over alle grenzen heen, is het enige toekomstmodel als we ook in de toekomst kwaliteitsvolle en betaalbare zorg organiseren” weet dr. Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis en medestichter van het netwerk Hasselt Zorgstad.

Ook bedrijven moeten mee in bad
Niet alleen mensen, ook bedrijven kunnen een grote succesfactor zijn in dit verhaal. De initiatiefnemers organiseren daarom een “Corda X”.  De X symboliseert het kruispunt van ideeën en zijn de momenten waarop het netwerk samenkomt en uitbreidt. Wat begon met 50 pioniers is intussen een netwerk van meer dan 400 contacten, goed voor 100 organisaties. Die 100ste partner wordt dus Corda Campus.

“Als innovatie en technologiecampus bieden we onze bewoners een inspirerende en dynamische werkplek. De rode draad op Corda Campus is onze Corda community. We verbinden mensen en bedrijven met elkaar door middel van toffe events en boeiende activiteiten. Ik ben er dan ook zeker van dat we samen met de bedrijven op onze campus een verschil kunnen maken om in de toekomst nog gezonder te leven en te werken”, zegt algemeen directeur Raf Degens.

Dr. Yves Breysem, directeur Jessa: “Dat is super goed nieuws, want een zorgstad bouw je niet alleen. In onze stad werken duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers in de zorg. Hoe beter we al die initiatieven op elkaar afstemmen, hoe beter onze zorg en ieders welzijn.”

De ‘Corda X’ gaat door op maandagmiddag 3 juni in de Corda Incubator. Wil jij meebouwen aan Hasselt Zorgstad? Zin om ook deel te nemen? En wil je graag dan Ambassadeur worden? Laat het ons weten via https://www.hasseltzorgstad.be/registratie-keuze.

Ook het programma voor de Corda X vind je op dit platform terug.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
04-07-2019

Nieuw reglement voor initiatieven aansluitend op de schooluren "Vanaf 1 januari gaat het nieuwe decreet over de organisatie van buitenschoolse opvang en de afstemming tussen buitenschoolse activiteiten van start. Maar in Hasselt willen we daar niet op wachten," vertelt schepen voor kinderopvang en onderwijs Habib El Ouakili. "Wij testen het principe van de brede school nu al uit...


Meer info

Hasselt
Hasselt
27-06-2019

Kom kortingen shoppen tijdens de braderie van 27 tot 30 juni De volgende dagen kan je in Hasselt al van kortingen genieten tijdens de jaarlijkse braderie. Niet alleen door de temperaturen maar ook door de ludieke aankleding in de winkelstraat waan je je deze dagen in een zuiders land. “De voorbije week konden shoppers hun oude kledij binnenbrengen om plaats te maken in hun kleerkast....


Meer info

Hasselt
Hasselt
26-06-2019

Vakantie in eigen land was nog nooit zo leuk. De stad Hasselt pakt uit met ‘Zomer in Hasselt’, dat garant staat voor een sfeervolle binnenstad en levendige buurten. Er valt altijd wel iets te beleven: een leuke activiteit met de kinderen, een gezellig muzikaal optreden, of gewoon bijpraten met een goed glas. Hasselt zet in op de kleine, fijne en originele activiteiten, zowel voor...


Meer info

Hasselt
Hasselt
22-06-2019

46 kilo, zoveel afval drijft er maandelijks op de Demer doorheen Hasselt. Deze conclusie trok de stad na een testfase met een tijdelijke drijfvuilvanger. Het stadsbestuur overweegt nu de plaatsing van een definitief exemplaar. Gedurende vier weken monitorde de stad Hasselt de hoeveelheid drijfvuil in de Demer. “Afval verzamelen in een dynamisch medium zoals water is niet eenvoudig. Hiervoor...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het