Corda Campus 100ste partner van Hasselt ZorgstadOp 3 juni, bouwt Hasselt Zorgstad verder aan een slim en efficiënt (zorg)netwerk voor de Hasselaar.  Opmerkelijk, na de lancering van het open netwerk Hasselt Zorgstad op 10 januari 2018, haakt aanstaande maandag de 100ste partner zich vast: Corda Campus. Deze technologiecampus zet stevig in op een gezonde manier van werken in een dynamische omgeving en is sinds vandaag ook officieel partner van Hasselt Zorgstad.

Samenwerken in netwerken is niet nieuw, maar waar heel wat organisaties vanuit hun eigen doelstellingen en ambities een netwerk uitbouwen engageren ambassadeurs en partners van Hasselt Zorgstad zich voor één gezamenlijk doel: ‘gezond zolang het kan, de beste zorg wanneer die nodig is’.

 De juiste mensen
Stad Hasselt heeft – als centrumstad en provinciehoofdstad – alle bouwstenen om een zorgstad te zijn. Via het netwerk Hasselt Zorgstad wilden de drie stichtende partners stad Hasselt, het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL,  verder bouwen aan een slimme en efficiënte zorgstad. Daarvoor heb je de juiste mensen nodig.

Schepen Lies Jans: “Door de juiste mensen samen te brengen, komen we tot meer efficiënte samenwerkingen én groeien er nieuwe ideeën. Door samen na te denken en over organisatiegrenzen heen te werken, komen we tot acties die onze stad inclusiever, toegankelijker en zorgzamer maakt. Wonen, werken en leren in een gezonde  en zorgzaam Hasselt is immers ieders verantwoordelijkheid. Via Hasselt Zorgstad verbinden we al die initiatieven en wordt 1 plus 1 gelijk aan 3.”

“Samenwerken, over alle grenzen heen, is het enige toekomstmodel als we ook in de toekomst kwaliteitsvolle en betaalbare zorg organiseren” weet dr. Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis en medestichter van het netwerk Hasselt Zorgstad.

Ook bedrijven moeten mee in bad
Niet alleen mensen, ook bedrijven kunnen een grote succesfactor zijn in dit verhaal. De initiatiefnemers organiseren daarom een “Corda X”.  De X symboliseert het kruispunt van ideeën en zijn de momenten waarop het netwerk samenkomt en uitbreidt. Wat begon met 50 pioniers is intussen een netwerk van meer dan 400 contacten, goed voor 100 organisaties. Die 100ste partner wordt dus Corda Campus.

“Als innovatie en technologiecampus bieden we onze bewoners een inspirerende en dynamische werkplek. De rode draad op Corda Campus is onze Corda community. We verbinden mensen en bedrijven met elkaar door middel van toffe events en boeiende activiteiten. Ik ben er dan ook zeker van dat we samen met de bedrijven op onze campus een verschil kunnen maken om in de toekomst nog gezonder te leven en te werken”, zegt algemeen directeur Raf Degens.

Dr. Yves Breysem, directeur Jessa: “Dat is super goed nieuws, want een zorgstad bouw je niet alleen. In onze stad werken duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers in de zorg. Hoe beter we al die initiatieven op elkaar afstemmen, hoe beter onze zorg en ieders welzijn.”

De ‘Corda X’ gaat door op maandagmiddag 3 juni in de Corda Incubator. Wil jij meebouwen aan Hasselt Zorgstad? Zin om ook deel te nemen? En wil je graag dan Ambassadeur worden? Laat het ons weten via https://www.hasseltzorgstad.be/registratie-keuze.

Ook het programma voor de Corda X vind je op dit platform terug.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
10-10-2019

Op zaterdag 12 oktober doven heel wat lichten op grondgebied Hasselt. Ter gelegenheid van de Nacht van de Duisternis doven zelfs de sfeerverlichting van ’t Scheep en de Kezerreme. Wie wil genieten van deze duistere nacht is welkom op Abdijsite Herkenrode. Daar staan er allerlei activiteiten op til en kan je via de telescoop de sterrenhemel begluren.Licht creëert na zonsondergang een...


Meer info

Hasselt
Hasselt
01-10-2019

Tijdens de 30ste editie van de Jeneverfeesten zullen de bezoekers van het Jenevermuseum kunnen kennis maken met de alcoscan. Daarmee kunnen ze hun alcoholgehalte testen. “Steeds meer wordt zowel door de organisatie van de Jeneverfeesten als door het stadsbestuur ingezet op preventie. Dit initiatief past perfect in die visie”, aldus burgemeester Steven Vandeput. In het weekend van 19...


Meer info

Hasselt
Hasselt
28-09-2019

Elk jaar op 10 oktober wordt Geestelijke Gezondheid wereldwijd in de kijker gezet, waarbij ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar worden. Stad Hasselt doet dit jaar nog beter en houdt een ‘Week van de Veerkracht’, samen met het Jessa Ziekenhuis. Nu ja, week? In de praktijk vinden er gedurende 13 dagen lang activiteiten plaats in de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
28-09-2019

Jouw uitdagingenHet Integraal veiligheidsbeleid beoogt criminaliteit te voorkomen, onveiligheidsgevoelens tegen te gaan en de leefbaarheid te verhogen. Bovendien wordt er gestreefd naar een optimale afstemming met de politionele en justitiële preventie. Samen met de externe partners inspireer je anderen om innovatie door te voeren binnen de Integrale Veiligheid. Daarbij bewaak je het goede...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het