Het gezelligste dorpsfeest van het voorjaar ontvouwt dit weekend weer zijn vleugels!Traditiegetrouw gaan we ook dit weer voor de beste editie ooit en aan ons programma zal het zeer niet liggen. The Kids, Buscemi met nieuwe band Blak JUJU, #LIKEME, Black Leather Jacket, Omdat Het Kan Soundsystem (StuBru)...zullen samen met zo'n 40 tal bands, animaties, workshops,... het mooie weer maken. 

 

Dat mooie weer hopen we nog meer te kunnen bewerkstelligen met ons ambitieus milieuplan. Dit jaar introduceren we De Witte Afvalcontainer!

Enkele jaren geleden maakten we ism de gemeente al mobiele afvaleilanden waarop je Rest en PMD kon scheiden, die daarna door de gemeentelijke uitleendienst werden uitgeleend op alle festiviteiten. Dit jaar voegen we daar de witte container bij. Deze is bedoeld om zoveel mogelijk bekers van het restafval te scheiden. Hiermee willen we de fractie Restafval dat moet verbrand worden drastisch te verminderen. De bekers worden achteraf versplinterd en gerecycleerd.

 

Dé Straatfééstén introducérén déwitte vuilnisbak! Duurzaamheid is iets dat ook bij festivals steeds meer een issue wordt.

Vanaf volgend jaar is elk evenement verplicht om te werken met herbruikbare bekers. Hoe we dit moeten aanpakken, is voor ons voorlopig nog een stevig werkpunt. Het vergt immers een stevige investering in materiaal en personeel. En dat is voor een festival dat steevast in de examenperiodes valt, geen evidente opdracht.Maar ons afzijdig houden, is niet ons ding.

Daarom zetten we dit jaar extra in op méér afval scheiden en sorteren. Onze frisdranken bieden we nog steeds aan in recycleerbarePMD-verpakkingen. Maar onze bekertjes, die we vroeger bij het restafval deponeerden willen we dit jaar zo veel mogelijk apart inzamelen. Hierbij vragen we wel de hulp van onze bezoekers. Er zullen duidelijk zichtbare afvalvaleilanden overal op het terrein verspreid worden met naast een blauwe vuilbak voor PMD, en de grijze vuilbak voor Restafval ook een WITTE container.

Hierin vragen we ons publiek om enkel bekertjes te deponeren. Deze bekers niet geschikt om bij het PMD te verwerken, en te recycleerbaar om bij het restafval te gooien.De bekertjes die apart opgehaald worden, worden versnipperd en gerecycleert. Zo zouden we een minderheid aan restafval moeten kunnen verzamelen.

De afvaleilanden worden daarna uitgeleend aan andere organisaties en we hopen zo dat we iedereen duidelijk kunnen maken dat de witte containers enkel dienen als bekerverzamelpunt. Moeten we in de toekomst werken met herbruikbare bekers, dan kunnen we deze werkwijze blijven hanteren.

Ook de foodtrucks doen hun duit in het milieuzakje en serveren hun lekkers alleen maar in recycleerbaar of afbreekbare verpakkingen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kalmthout

Kalmthout
06-08-2019

Kalmthout en kunst, de combinatie is goud waard. Al eeuwenlang vinden kunstenaars de weg naar onze gemeente. Zo rukte de Grijze School zich hier los van de - vaak starre - academische kunst in de landschapsschilderkunst. Ook het tijdschrift ‘Van Nu en Straks’ kent zijn oorsprong in Kalmthout. Of wat dacht je van de ‘woonkeet’ op de heide waar dichter en schrijver Geert...


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
06-08-2019

Op woensdag 14 augustus kan je tussen 20 en 23.30 uur genieten van een uniek zuiders sfeertje op het marktplein in Kalmthout. Tijdens Fiesta Tropical stijgen de temperaturen nog enkele graden dankzij de opzwepende muziek van Belle Perez en Team Latino. En dat alles gratis aangeboden door de gemeente Kalmthout. Ay, caramba!Team Latino is een moderne en compacte formatie bestaande uit Cubaanse en...


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
06-08-2019

Als we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven willen, dan moeten we nu afspraken maken over ons ruimtegebruik. De druk op het klimaat maakt het bovendien noodzakelijk om duurzaam met de beschikbare ruimte om te springen.De eerste versie van het nieuwe Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen bestaat uit een strategische visie voor de lange termijn en een set van...


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
06-08-2019

De Dienst voor Toerisme stippelde samen met de GALANT (gemeentelijke adviesraad land- en tuinbouw) een fietsroute van zo’n 25 km uit langs de educatieve borden van ‘Waddisda op ’t Veld’. Je passeert verschillende landbouwgewassen in Kalmthout, zoals vlinderbloemigen, kolen, bieten en aardappelen.Aan elk gewas staat er een bord met meer info over het gewas én een...


Meer info

KalmthoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het