Winnaars raamtekenroute31 locaties en 671 stemformulieren

Van 16 tot en met 30 juni kon je in het centrum van Maldegem op tientallen ramen van cafés, winkels en woningen tekeningen bewonderen. Lokale tekentalenten haalden hun inspiratie bij de Meetjeslandse en Maldegemse Meesters, een regionaal project van COMEET dat zowel het artistiek meesterschap van “Meesters van bij ons” in de kijker zette, als iedereen die artistiek “goe” bezig is in de regio. Wie de raamtekenroute bezocht, kon stemmen op zijn of haar favoriete tekening. De winnaars werden afgelopen zondag bekend gemaakt tijdens het Parkfeest.

 

Publieksprijzen en middenstandsprijs

Maar liefst 671 bezoekers stemden tussen 16 en 30 juni voor hun favoriete etalage. De publieksprijzen met de meeste stemmen gingen naar:

  • 1ste prijs: Els Vannuffelen bij Optiek Coens in Boudewijn Lippenstraat 5;
  • 2de prijs: ka.art (Van de Velde Nikki en Guidée Joyce) bij Fotograaf Luc De Coninck in Nieuwstraat 13;
  • 3de prijs: l’atelier au jardin (o.l.v. Sabine Croquet) bij Kinderopvang Nathalie Plasschaert in Stationsstraat 62.

 

De raamtekening die de etalage het meest tot zijn recht liet komen, kreeg de middenstandsprijs. Deze prijs ging naar Tina De Smet, Hans Blankaert en Martine Baert. Zij brachten op de etalage van Drukkerij Van Hoestenberghe hommage aan Maldegems fotograaf Patrick De Spiegelaere.

De vier winnaars en de vier raamaanbieders kregen een prijs of attentie overhandigd door VHMC.

 

Juryprijs

De gemeente reikte de juryprijs uit voor de raamtekening die het best aansloot bij het project Meetjeslandse Meesters. De prijs ging naar  Elfie Kristiana. Zij maakte een tekening bij Alexander Stroo en Nele Debbaut in de Noordstraat. Elfie liet zich voor haar raamtekening inspireren op het werk van Maldegems Meester Pieter Frans Tinel.

 

Winnaar deelnemende stemformulieren

Tenslotte werd uit alle ingezonden stemformulieren Louise Delputte geloot die ook een prijs in ontvangst mocht mogen nemen van de gemeente.

 

Raamtekenroute gemist?

Wie de raamtekenroute heeft gemist, krijgt in het najaar een herkansing. COMEET stelt van 24 oktober tot 11 november een “best-off” van alle lokale projecten tentoon tijdens de eindexpositie “Kijk! Meetjeslandse Meesters” in het kasteel van Poeke. Ook de winnende raamtekeningen uit Maldegem zullen niet ontbreken!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
02-08-2019

Structureel onderhoud en ingrepen voor meer verkeersveiligheid Van dinsdag 6 augustus tot het einde van het jaar gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rijweg en de fietspaden van de N9 in Maldegem grondig opknappen. Bovendien zullen er ingrepen gedaan worden om de N9 verkeersveiliger te maken, zo zal een nieuwe veilige fietsoversteek aangelegd worden. Voor de bereikbaarheid van de...


Meer info

Maldegem
Maldegem
02-08-2019

Vanaf donderdag 8 augustus Vanaf donderdag 8 augustus start een onderaannemer in opdracht van de gemeente aan herstellingswerken in de Nieuwstraat. In het deel tussen de Brielstraat en het Stationsplein zullen verzakte straatkolkroosters opgetrokken worden. De werken zullen naar schatting anderhalve week duren. De Nieuwstraat zal gedurende de werken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Ook...


Meer info

Maldegem
Maldegem
08-07-2019

Vandaag zijn er in opdracht van vzw Stoomcentrum herstellingswerken gestart aan de spoorwegovergang in de Oude Gentweg in Maldegem.Naar aanleiding van de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk tot donderdagvoormiddag 11 juli en dient het verkeer om te rijden.


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het