Sporters beleven meer... in KinrooiHet begin van het schooljaar is traditioneel ook het startschot voor diverse sportieve activiteiten in de gemeente Kinrooi. De sportdienst heeft voor ieder wat wils in de komende weken. En natuurlijk moet je 20 oktober zeker al vrijhouden in je agenda !

In de week van 30 september start de Sportacademie, een uurtje per week sporten na schooltijd voor leerlingen van het lager onderwijs. De kinderen krijgen een brede waaier aan sporten aangeboden om ze te laten kennismaken met verschillende bewegingsvormen. Er wordt in twee leeftijdsgroepen gesport. Tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar krijgen alle leerlingen deze folder met alle info. De sportdienst streeft naar kleine groepen dus snel inschrijven is de boodschap.

Op zondag 15 september gaat het nieuwe Bosloopcriterium van start. Kinrooi organiseert dit jaar de openingsmanche van deze reeks recreatieve joggings in alle gemeenten van de Buurtsportdiensten: Oudsbergen (22-9 in Opglabbeek), Peer (20-10), Oudsbergen (27-10 in Gruitrode), Bocholt (10-11), Bree (24-11) en Maaseik (8-12) volgen nadien ook nog. Deelnemen kost amper 1,50 euro en men kan kiezen uit diverse afstanden (1 km, 3 km, 6 km, 9 km en 12 km). Het is een recreatieve loop waar deelnemen voorop staat. Er wordt geen rangschikking gemaakt.

Joggen is trouwens de uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je het overal en op elk tijdstip van de dag kan doen. Vergeleken met andere sporten heb je ook niet zoveel tijd nodig om een goede conditie op te bouwen. Als alleen een trainingsschema afwerken niet lukte, kan je Start Running eens proberen. Samen trainen met anderen is fijn en aan het einde van de lessenreeks ben je in staat om 5 km te lopen. Speciaal ter voorbereiding van Vitamine K op 20 oktober wordt er een nieuwe sessie georganiseerd die van start gaat op dinsdag 3 september.

Als 5 km lopen nu al geen probleem is, kan je aansluiten bij de andere groep, genaamd Keep Running. Die heeft als doel om deel te nemen aan de langere afstanden bij Vitamine K. De trainingen vinden telkens plaats op de Finse piste aan de Steenberg te Geistingen om 20u00 en deelname kost 15 euro. Inschrijven kan via sport@kinrooi.be of 089 30 08 44.

Vitamine K(inrooi) is een evenement dat iedereen in Kinrooi in beweging wil brengen. Het richt zich niet alleen tot joggers en lopers maar voor iedereen die van bewegen, sfeer en gezelligheid houdt. Het wordt een totaalspektakel op de Agropolis-site! Noteer alvast zondag 20 oktober vanaf 14u00 in je agenda. Inschrijven voor dit evenement kan nu al.

Heb je eerder een voorkeur voor fietsen en wil je alle kneepjes van mountainbiken onder de knie krijgen? Dan is de lessenreeks Start to Mountainbike iets voor jou. Op vijf zondagen leer je tussen 9u00 en 12u00 de basisbeginselen en ben je klaar om het winterseizoen in de bossen te crossen... De kostprijs hiervoor bedraagt 25 euro. Meer info en inschrijven via sport@kinrooi.be of 089 30 08 44.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kinrooi

Kinrooi
29-08-2019

Het begin van het schooljaar is traditioneel ook het startschot voor diverse sportieve activiteiten in de gemeente Kinrooi. De sportdienst heeft voor ieder wat wils in de komende weken. En natuurlijk moet je 20 oktober zeker al vrijhouden in je agenda !In de week van 30 september start de Sportacademie, een uurtje per week sporten na schooltijd voor leerlingen van het lager onderwijs. De kinderen...


Meer info

Kinrooi
Kinrooi
15-08-2019

Kermis van Molenbeersel verhuist naar de parking van GC De Stegel Begin juli besliste het college van burgemeester en schepenen om de locatie van de kermis in Molenbeersel te wijzigen. Wegens onvoldoende ruimte op de vroegere locatie in de Kleine Scheurestraat en het feit dat daar de heraanlegging van de schoolomgeving gepland is, vindt Molenbeersel kermis vanaf nu plaats op de parking van GC De...


Meer info

Kinrooi
Kinrooi
08-08-2019

Vandaag vond een overleg plaats tussen burgemeesters Johan Tollenaere (stad Maaseik) en Jo Brouns (gemeente Kinrooi) en het Agentschap Wegen en Verkeer. Er werden mogelijke maatregelen besproken voor de N757 Kinrooiersteenweg - Neeroetersesteenweg. Deze weg kent sinds dit voorjaar een spijtige piek in ernstige ongevallen. Een trajectcontrole komt naar voor als maatregel om de overdreven snelheid...


Meer info

KinrooiAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het