KRC Genk pakt een punt in Brugge. Einduitslag : 1 - 1 “Voor mijn spelers is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd,” vertelde Felice Mazzu. “Voor mij is dat minder het geval. Ik doe mijn voorbereiding zoals ik dat altijd gedaan heb. Ik kan alleen maar hopen dat de jongens aan hun vorige coach willen laten zien dat ze nog niets ingeboet hebben in kwaliteit en mentaliteit.

Mazzu kon opnieuw rekenen op een volledig fitte wedstijdkern. Ook Berge, die zijn enkel verzwikte eerder deze week, was inzetbaar. Theo Bongonda werkte zijn eerste volledige trainingen af maar werd nog niet op het wedstrijdblad verwacht. Uiteindelijk hield de Genkse coach bij dezelfde elf die Anderlecht versloegen.

Ook voor Philippe Clement was het een speciale wedstrijd. “We hebben in Genk een unieke prestatie neergezet. De samenwerking was er altijd super. Ik ken natuurlijk onze tegenstander door en door maar of dat veel verschil kan maken valt af te wachten.”

Bij Club waren er enkele fysieke probleempjes na de dubbele confrontatie tegen Linz maar iedereen was klaargestoomd voor deze wedstrijd. Ook Deli die afgelopen woensdag een trap tegen de knie kreeg. Een enkele wissel bij Club : Tau kwam in de plaats van Openda.

Deli met het hoofd.

Lang was het niet wachten op het eerste gevaar. Na amper een minuut kon Okereke onverwacht trappen vanuit een erg scherpe hoek. De bal ketste van de paal terug het veld in. Nadat Okereke nog op Lucumi trapte en Vormer niet verder geraakte dan de armen van Coucke was de eerste hoekschop van de wedstrijd zowaar voor de bezoekers die uitbraken via Samatta en Paintsil. De corner leverde niets op.

De Brugse druk bleef hook maar gaandeweg kon Genk toch ook even de neus aan het venster steken. Ito trapte via Ricca in het zijnet en bij een voorzet van Berge tastte Mechele mis maar hij kwam met de schrik vrij. Intussen had Tau na een warrige fase voor het Genkse doel nog voorlangs getrapt. Een bedrijvige Ito probeerde het dan vanop de rand van de zestien maar zijn schot was te zwak om Mignolet te verontrusten.

Drie minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Vormer mocht een vrije trap nemen vanop rechts en Deli torende boven alles en iedereen uit om in de hoek binnen te koppen. Kort daarna schakelde Brugge razendsnel om en er was een ijzersterke Uronen nodig om de doorgespurtte Diatta af te stoppen. Nadat Tau nog de bal met de hand meenam om te scoren, hij kreeg terecht geel, trapte Samatta nog nipt naast de kruising. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft die eindigde.

Vrije trap Heynen gaat rechtstreeks binnen.

Felice Mazzu greep in aan de rust en verving Piotrowski door Hrošovský maar ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Vormer nam een door Coucke afgeweerde bal meteen op de slof maar trapte pardoes op de lat. Even later lepelde Vormer de bal over de Genkse verdediging tot bij Okereke maar die trapte naast. Ricca mocht even later voorzetten tot bij Vormer maar de Brugse kapitein devieerde de bal in de handen van Coucke. Aan de overkant pikte Paintsil de bal mee, sneed naar binnen en trapte dan nipt naast.

Met Ndongala in de plaats van Paintsil kwam er wat meer schwung in het Genkse elftal. Almeteen mocht Didi zijn kans gaan maar op voorzet van Heynen trapte hij voorlangs. Drie minuten later stonden de bordjes in evenwicht. Vanaken ging in de fout op Samatta en Heynen mocht de vrije trap nemen vanop links. Hij trapte die laag riching doel, niemand geraakte erbij, ook Mignolet niet, en de bal ging aan de verste paal binnen.

Twee minuten later had het zomaar 1 – 2 kunnen staan. Ito, gelanceerd door Ndongala, legde breed tot bij Samatta maar Mignolet redde met een beenveeg. Aan de overkant haalde de ingekomen Dennis uit vanop de rand van de zestien maar Coucke lag in de goede hoek. Aan de overkant had Samatta even later opnieuw de winning goal op het hoofd maar hij kopte de voorzet van De Norre helemaal vrijstaand voorlangs. De thuisloeg ging nog voor de overwinning maar kon niet meer echt gevaarlijk zijn. Genk, dat in de tweede helft een goede beurt maakte pikte een punt mee uit Brugge.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Diatta, Okereke (84’ Openda), Deli, Ricca (73’ Sobol), Vanaken, Vormer, Rits, Tau (71’ Dennis), Mechele en Mata.

Opstelling KRC Genk: Coucke, De Norre, Dewaest, Lucumi, Uronen, Berge, Heynen, Piotrowski (45’ Hrošovský), Ito, Paintsil (62’ Ndongala) en Samatta (94’ Onuachu).

Doelpunten:

42’ : 1 – 0 :  Deli
68’ : 1 – 1 : Heynen

Gele kaarten: 23’ Piotrowski, 45’ + 3’ Okereke, 56’ Berge, 80’ Ndongala, 85' Samatta, 92’ Dennis

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Erik Lambrechts.

Toeschouwers: 27.714
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  01-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
19-09-2019

Op zaterdag 21/9 staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. In de Luminus Arena nemen we het op tegen KV Oostende, aftrap 20u30. De ticketverkoop voor deze wedstrijd gaat vandaag (maandag 16/9) van start! Koop nu je ticket!Ticketinfo- Online tot zaterdag 21/9 17u30.- In de ticketshop. Voor info klik hier.- In één van de Bruno Service stations tot zaterdag 21/9, 12u. Voor...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-09-2019

Dries is een geboren en getogen Genkie, hij maakt reeds sinds de U10 deel uit van KRC Genk. In 2015 zette Dries de stap naar de A-kern waar hij uitgroeide tot een polyvalente speler die zowel op het middenveld als in de verdediging aan de slag kan.Wouters blijft groeien binnen de A-kern en ziet zijn harde werk beloond met een contractverlenging. KRC Genk is trots dat de jonge Limburger bij Genk...


Meer info

KRC Genk official
Genk
18-09-2019

“Het is eindelijk zover,” vertelde Felice Mazzu voor de wedstrijd. “De Champions League begint. We krijgen een sterke tegenstander voorgeschoteld. Ze verdienen respect maar we beginnen niet met schrik aan de wedstrijd. We zullen alles geven voor een goed resultaat. Met een punt zou ik al tevreden zijn.”Mazzu herschikte zijn basiselftal na het verlies in Charleroi. Er waren...


Meer info

KRC Genk official
Genk
16-09-2019

Op dinsdag 17 september spelen we onze eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Een wedstrijd waar we al sinds de avond van 16 mei naar uitkijken. In Oostenrijk nemen we het op tegen FC Salzburg, aftrap 21u.Naar goede gewoonte is er een supportersgids met praktische info en reisadvies. Deze kan je hier bekijken.Onze SLO's trekken mee naar Oostenrijk. Supporters kunnen met...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het