Nieuw leesjaar voor de Kinder- en Jeugdjury“De actualiteit van de laatste weken geeft reden tot bezorgdheid over het leesniveau van jonge kinderen”, zegt Heidi Knop, schepen van Cultuur. “De Kinder- en Jeugdjury, een initiatief van onze bibliotheek in De Wattenfabriek, doet onze jongste bibliotheekbezoekers goesting krijgen om te lezen, op een speelse manier. Een ideaal initiatief om de eerder negatieve berichtgeving over het leesniveau te doorbreken dus.”

 

“De Kinder- en Jeugdjury is dit schooljaar aan haar tweede editie toe”, gaat schepen Knop verder. “Van oktober tot april komen de leden ongeveer één keer per maand in de bibliotheek samen om op een leuke en creatieve manier over boeken te praten. In totaal worden er acht boeken (voor)gelezen, maar er wordt ook geknutseld, gespeeld en vooral veel plezier gemaakt.”

 

Voor wie en wanneer?

De bibliotheek in De Wattenfabriek biedt drie leesgroepen aan, voor drie verschillende leeftijdsgroepen:

 

  • Groep 1 (derde kleuterklas) op zaterdagvoormiddag van 09.30 tot 10.30 uur (19/10, 09/11, 30/11, 21/12, latere data volgen).
  • Groep 2 (eerste en tweede leerjaar) op vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur (18/10, 08/11, 29/11, 20/12, latere data volgen).
  • Groep 3 (derde en vierde leerjaar) op vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur (04/10, 25/10, 15/11, 13/12, latere data volgen).

 

“Ouders die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met de bibliotheek (bibliotheek@herzele.be of 053 73 74 40)”, besluit schepen Knop.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Herzele

Herzele
12-09-2019

Op zondag 22 september 2019 neemt Herzele deel aan de autovrije zondag. “We zijn één van de meer dan 50 gemeenten en steden in Vlaanderen die zo’n autovrije zondag organiseren”, zegt Jan Van Damme, schepen van Mobiliteit. “We hebben ervoor gekozen om in het centrum van onze gemeente een volledige zone autovrij te maken. Op de Groenlaan, Markt, Kerkstraat,...


Meer info

Herzele
Herzele
19-08-2019

“Burgers worden steeds mondiger, snakken naar meer transparantie en willen hun stem kwijt over het beleid van hun gemeente”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom. “Het lokaal bestuur van Herzele heeft dat begrepen en wil alle burgers op zoveel mogelijke manieren betrekken bij het beleid of bij specifieke projecten. Daarom werd denkeensH.herzele.be in het leven geroepen. Als...


Meer info

Herzele
Herzele
29-05-2019

Het project Hobbytheek ‘De Cirkel’, een samenwerking tussen het Sociaal Huis, de Sportdienst en de dienst Cultuur, krijgt 65.600 euro subsidies van de Nationale Loterij. “Met dit project willen we meer kansarme inwoners overtuigen om toe te treden tot sportverenigingen of culturele organisaties”, zegt Hilde Van Impe, schepen van Sociale Zaken. Hobbytheek ‘De...


Meer info

HerzeleAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het