Kliniek Sint-Jan in Brussel beperkt de ereloonsupplementen tot maximaal 200%



De Brusselse kliniek, in hartje Brussel, heeft beslist om de ereloonsupplementen die aan de patiënt worden gefactureerd wanneer deze in een éénpersoonskamer verblijft, te beperken tot maximaal 200%. Deze maatregel geldt sinds 1 september.

Voor in een ziekenhuis opgenomen patiënten, hangt de aanrekening van extra kosten immers uitsluitend af van de kamerkeuze (1-persoonskamers).

“Tot eind augustus konden onze artsen nog supplementen vragen tot maximaal 300%. Vanaf nu ligt het plafond voor alle éénpersoonskamers op 200%, terwijl er uiteraard geen supplementen worden gevraagd voor de meerpersoonskamers”, aldus Kenneth Coenye, hoofdarts van de Kliniek Sint-Jan.

Hadewig De Corte, algemeen directeur, voegt hieraan toe: “Het beperken van de ereloonsupplementen kadert geheel in het toegankelijk houden van onze kwalitatieve zorg voor al onze patiënten. Wie een bijkomende hospitalisatieverzekering heeft, kan nu rustig voor het comfort van een éénpersoonskamer kiezen, zonder te vrezen zelf een supplement te moeten betalen dat soms hoog kan oplopen."

Het initiatief van de Kliniek Sint-Jan wordt positief onthaald door de mutualiteiten en de verzekeraars. Hoewel een deel van de ziekenhuisfinanciering afhankelijk is van de ereloonsupplementen, is de kliniek tevreden dat ze deze stap samen met het artsenkorps heeft kunnen zetten in het voordeel van de patiënt.


Wat zijn ereloonsupplementen alweer?

Als een patiënt bij een opname in het ziekenhuis kiest voor een éénpersoonskamer, dan kunnen alle specialisten die betrokken zijn bij die opname (chirurg, anesthesist, radioloog…) een supplement vragen op de erelonen die door het RIZIV werden vastgelegd. Die supplementen worden uitgedrukt in een percent van het oorspronkelijk bedrag.

Hiernaast vraagt het ziekenhuis in de meeste gevallen nog een kamersupplement, dit is een vast bedrag per dag waarmee het ziekenhuis de bijkomende infrastructuur, zoals een privatieve badkamer, bekostigt.

Voor een verblijf in een meerpersoonskamer mogen er geen supplementen aangerekend worden.

Wat de raadplegingen betreft, vragen artsen die zich houden aan de conventie met de ziekenfondsen, de zgn. geconventioneerde artsen, geen supplementen op de raadplegingen en dus enkel het door het RIZIV vastgelegde honorarium. De niet-geconventioneerde artsen mogen de honoraria voor raadplegingen vrij bepalen.

Wat de Kliniek Sint-Jan betreft, kunnen patiënten zowel op de website (www.klstjan.be) als in de polikliniek zelf, de conventiestatus van de verschillende specialisten raadplegen.
Verder moedigen we alle patiënten aan om de financiële aspecten van een raadpleging of hospitalisatie steeds op voorhand met de arts te bespreken alsook een offerte aan te vragen. De patiënten kunnen trouwens online een kostenraming aanvragen via de website (https://www.klstjan.be/hospitalisatie) voor bepaalde laagvariabele interventies (knieprothese, bevalling, blindedarmontsteking…).

 

ABOUT THE COMPANY

Gelegen in het hart van Brussel en verankerd in het hart van de Brusselaars, is de Kliniek Sint-Jan een kliniek op mensenmaat (548 bedden) die haar patiënten in het middelpunt van de aandacht plaatst. Naast haar lange traditie in de ziekenhuiswereld kan zij steunen op de bekwaamheid en ervaring van meer dan 1400 zorgprofessionals en bijna 300 hooggespecialiseerde artsen. De Kliniek Sint-Jan is een plaatselijk ziekenhuis dat openstaat voor iedereen en aan elke patiënt gepersonaliseerde kwaliteitszorg aanbiedt, met eerbied voor de culturele, filosofische en godsdienstige diversiteit. Door haar lokalisatie in het centrum van Brussel wil ze tevens een betrouwbare en onmisbare partner in het leven van de hoofdstad zijn.




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Belga Media Support

Brussel
10-10-2019

Het Venture Philanthropy Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, steunde sinds 2009 al meer dan 100 organisaties die zich inzetten voor sociale inclusie in België, voor een totaalbedrag van meer dan 8 miljoen euro. Dankzij de steun van BNP Paribas Fortis Private Banking kende het Fonds de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke groei.Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
10-10-2019

Europese hardware-verkopen stijgen jaar op jaar, terwijl grote titels als Luigi’s Mansion 3, Ring Fit Adventure en Pokémon Sword en Pokémon Shield nog moeten verschijnen.De Nintendo Switch-familie nadert haar derde feestseizoen in Europa en heeft een grote mijlpaal bereikt. Volgend op de recente lancering van de Nintendo Switch Lite, die naast de vlaggenschipversie van de...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
10-10-2019

Van 11 oktober 2019 tot 9 februari 2020 wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een uitzonderlijke tentoonstelling aan Salvador Dalí en René Magritte. Negentig jaar na hun allereerste ontmoeting belicht deze tentoonstelling voor het eerst de persoonlijke, filosofische en esthetische band tussen de twee grootste iconen van het surrealisme.Ter gelegenheid van...


Meer info

Belga Media Support
Brussel
10-10-2019

Uit recent onderzoek* bij 2000 Belgen blijkt dat Belgische mode geliefd is, maar onvoldoende bekend. 8 op de 10 Belgen geven aan dat ze het verschil niet kennen tussen Belgische en niet-Belgische merken. Bijna 2 op 3 Belgen geeft zelfs aan geen enkel Belgisch kledingmerk te kennen. Wel geven de bevraagde Belgen aan geïnteresseerd te zijn in mode van eigen bodem en dat ze hier meer over...


Meer info

Belga Media Support



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het