Retie Rockt 2017 met Steak Number Eight, Brutus en Equal IdiotsRetie Rockt weer op zaterdag 10 juni 2017 en dat al voor de 13e keer. Op het programma: genieten van stevige en originele rockmuziek van eigen bodem, verrast worden door enkele buitenlandse acts, proeven van hippe foodtruckhapjes en plaatselijke biertjes, even tot rust komen in de sfeervolle wijnbar en dan weer losgaan op de beats van de Draaischijf. ‘t Schijf, de - volgens ons - meest gezellige festivalweide in de Kempen doet weer dienst als subtiele sfeermaker. 

 

Verwacht je opnieuw aan een ijzersterk programma met de meeslepende metal van Steak Number Eight, de geweldige sound van Brutus en de vettige garagerock van Equal Idiots. Rockliefhebbers weten waar ze moeten zijn op 10 juni 2017. Ook te zien op het Retiese podium: Birth of Joy, It It Anita, Long Distance Calling, Komatsu, X-State Ride en Shirley’s Locker. Afsluiters van dienst zijn wederom de Rude Boys Outta Jail Soundstation die ondertussen wel weten hoe ze het feestje gaande kunnen houden.

 

Traditiegetrouw stelt Retie Rockt wereldklasse van eigen bodem aan je voor. STEAK NUMBER EIGHT bewijst met hun daverende liveshows, meeslepende en spannende gitaren dat ze tot één van de beste metalbands van ons land behoren. Na een buitenlandse tournee en passages op Graspop, Ghostfest en Pukkelpop werd het dan ook hoog tijd om deze jongemannen nog eens naar Retie te brengen. De geweldige sound van BRUTUS brengt de pure energie van hardcore, de dynamiek van black metal en straffe post-rock samen. Laat je dus maar gewoon overdonderen én overtuigen door dit Leuvense trio. Graag maken we plaats voor de vettige garagepunk en energie van de Kempense EQUAL IDIOTS. Sinds hun deelname aan Humo’s Rock Rally in 2016 en het winnen van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel krijgen we weer heerlijke onvervalste garagerock voorgeschoteld.

 

Het Nederlandse BIRTH OF JOY combineert garagerock, blues, psychedelica en meer van dat. Niet in één vakje te stoppen dus. Noteer indrukwekkende live optredens en pure rock ‘n’ roll. Het heeft ze alvast passages op Pinkpop, Best Kept Secret en Eurosonic opgeleverd. De Luikse noise rockers van IT IT ANITA zijn aan een hevige opmars bezig. De getuigen: Pukkelpop, Dour Festival, en nu ook Retie Rockt! Ook Duitsland is vertegenwoordigd op Retie Rockt 2017! Laat je verrassen door LONG DISTANCE CALLING, met hun eclectische mix van rock, metal en pop. Dit vriendelijke viertal verlegt de grenzen van de postrock en brengt zo creatieve én stevige songs met een fantastische eigen sound. Recht vanuit de Nederlandse rockhoofdstad Eindhoven komen de rockers van KOMATSU. Dankzij hun sterke live performances, creatieve songs en een stevige mix van rock, sludge en metal is Komatsu stilaan Europa aan het veroveren. Klaar voor opzwepende punk uit Italië? Dan stellen wij voor: X-STATE RIDE.  Dit energieke viertal heeft ondertussen al heel Europa én Japan doorgetourd, maar in Retie houden ze maar al te graag halt. SHIRLEY’S LOCKER, dat is goeie ouwe rock ‘n’ roll met een frisse en hedendaagse sound. Reken dus op gierende gitaren, bitterzoete vrouwelijke vocals en een ‘less is more’ ritmesectie met oog voor detail.

 

Draaischijf

De danscontainer genaamd Draaischijf is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een begrip. Deze mini danstempel wordt wederom de thuisbasis van house, minimal, new wave, techno en al wat dansbaar is. Komen de boel opzwepen: Booty Rave Resident, Cauchy, Fijn Stof, Dark Balloon, Soul Rebel en Joyful Noise. 

 

Sfeermakers

De gezellige festivalweide opent haar deuren om 13.30u. Onder de hoge bomen van ‘t Schijf is het heerlijk genieten van de eerste zomerstralen en kan je proeven van de vele verrassende foodtrucksnacks. Ontspan in de BaRRock met een authentiek biertje of een echte Italiaanse topwijn. Deze extra sfeermakers maken er ongetwijfeld weer een onvergetelijke editie van!

 

Praktisch

Retie Rockt 2017

Zaterdag 10 juni

Gemeentepark ‘t Schijf

Hobrugstraat z/n

2470 Retie

 

Tickets

VVK: € 20 + € 1,25 servicekost

KASSA: € 25

Online tickets: www.retierockt.be

 

Meer informatie

www.retierockt.be

info@retierockt.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Hasselt
21-01-2018

In de eerste wedstrijd van 2018 kwam Fiqas Aalsmeer, gedeeld tweede in de stand, op bezoek in de Alverberg. Een wedstrijd waar veel op het spel stond, want de Final 4 nadert. In een aftastende eerste helft bleek Hasselt net de betere van de Nederlandse bezoekers. De thuisploeg was in de eerste helft vooral in verdediging een tikkeltje agressiever. In aanval kon Initia rekenen op de trefzekere...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Aarschot
>>
21-01-2018

Samen met hun mentoren Alina Dams en Laurence Deckers werkten ze naar een dag vol leerrijke en leuke proefjes rond drones. Op 19 januari hebben de leerlingen van 5 WEWI (wiskunde wetenschappen) de leerlingen van 1 STEM A ondergedompeld in de wereld van drones. Dit deden ze door verschillende workshops (die ze helemaal zelf gemaakt hadden) te geven. De hele dag door konden de leerlingen...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Aalst
21-01-2018

Tijdens de nacht van zaterdag 20/01/2018 en zondag 21/01/2018 tussen 21:00 uur en 05:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden die specifiek gericht was naar het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de actie is gewerkt met twee mini-controle dispositieven op verschillende locaties binnen Groot Aalst. In de eerste tijd was de...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Kontich
20-01-2018

Wil je (zoon of dochter) tijdens de zomermaanden graag als jobstudent aan de slag in de buitenschoolse kinderopvang, de bibliotheek, het sportcentrum of als animator voor de sportkampen, speelpleinwerking of creaweken ? Tot 31 januari kan je solliciteren voor deze studentenjobs. Meer info over de jobinhoud en periodes vind je online op www.kontich.be/vakantiejob. Solliciteren kan enkel met het...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het