Groene Assen in fietsvriendelijk West-VlaanderenVier fietsroutes in dit pre-zomermagazine.

Pas wanneer je als fietser de knooppunten volgt op het fietsnetwerk merk je hoe ingenieus de routes aansluiten op bestaande fietswegen. West-Vlaanderen is gezegend met prachtige fietspaden, vaak verscholen tussen het groen, langs waterwegen en kanaaltjes.

Neem nu de Groene Assen die we tijdens de reportages voor dit magazine meermaals mochten volgen. Het zijn voormalige spoorwegbeddingen die strategisch het landschap doorkruisen. Nu krijgen ze namen als de Stroroute, Groene 62 en Trimaarzate en doen ze soms dienst als fietssnelweg om fietsers vlot van de ene naar de andere bestemming te brengen.

Aan De Kust volgen we het Groene Lint rond Oostende. De fietsroute rijgt groene parels in de rand van de stad aan elkaar, van de Spuikom tot de Zwaanhoek en het krekengebied. Wist je trouwens dat ook het stukje zee voor de Kust van Oostende tot De Panne beschermd natuurgebied is?

In de Leiestreek ontdekken we het Land van Mortagne per fiets. Dit glooiende landschap tussen de Schelde en de Leie bevat enkele pittoreske dorpjes en heel veel groen. De traditionele kuitenbijters nemen we er graag bij om dan volop te genieten van een heerlijke afdaling. Het Guldensporenpad en de Trimaarzate sluiten aan op de prachtige Avelgemse Scheldemeersen.

De Westhoek maakt zich op voor een topzomer. De zomerfietszoektocht is een fantastische fietstocht door Ieper, Wervik, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle. We doen groengebieden als Provinciedomein de Palingbeek, de Gasthuisbossen en het kanaal Ieper – Komen aan. We volgen een tijdje de Leie en we stappen binnen in toonaangevende WOI-musea als Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en het bezoekerscentrum van Tyne Cot Cemetery. 

De Oudlandpolder in het Brugse Ommeland is het walhalla voor fietsers. De landelijke baantjes verbinden kleine polderdorpjes als Houtave, Meetkerke en Nieuwmunster met elkaar. We genieten er volop van de oneindige rust en het uitzicht die reikt tot aan de horizon. We volgen er oude dijken en fietsen er langs vergeten kanaaltjes die tot in de zestiende eeuw de landbouwgoederen tot in het centrum van Brugge brachten. 

Veel fietsplezier!  

Benieuwd naar meer? Bekijk de Routes : Klik hier 

 

www.westtoer.be 

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Machelen
20-06-2018

In februari 2017 keurde de gemeenteraad de PPS overeenkomst goed met de firma Matexi voor de kernversterking van het dorpscentrum van Machelen. Behoudens de sloop van oude gebouwen, het bouwen van nieuwe betaalbare woongelegenheden, de bouw van een nieuwe en groter kinderdagverblijf, het voorzien van nieuwe straten en groene plekken en doorsteken in de dorpskern, voorzag deze overeenkomst ook...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Brussel
19-06-2018

De Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) heet voortaan MOEV. De organisatie vaart namelijk een nieuwe koers en wil dagelijks meer beweging op school voor alle leerlingen. Heel veel scholen namen wel al eens deel aan een activiteit van SVS, maar MOEV wil alle scholen inspireren om tijdens iedere schooldag zelf extra bewegingskansen aan haar leerlingen te bieden. MOEV met baseline ‘zet je...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Mechelen
19-06-2018

ZOO Planckendael blijft succesvolle thuis voor ooievaars Jaar na jaar succes bij de ooievaarskolonie van Planckendael ZOO Planckendael telt dit jaar 66 ooievaarsnesten in het park. Het typische ooievaarsgeklepper is eens te meer onlosmakelijk verbonden met Planckendael. Wist je dat er in het park al zo’n 1 300 ooievaars geringd zijn sinds de start van de telling in 1990? De prachtige...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Temse
19-06-2018

Heemkundige kring Braem Een 50-jarig jubileum is een unieke gelegenheid om eens terug te blikken op de geschiedenis van een vereniging… Op 25 augustus 1968 richtten 6 mannen op initiatief van Willy De Westelinck, amateurfotograaf en lokaal historicus, de heemkring op in café Onder Den Toren in Elversele. De andere 5 mannen waren: Gustaaf De Bondt, Pol De Bondt, Achiel Teirbrood,...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het