Tijdreizen in het John SelbachmuseumHet John Selbach Museum bestaat uit twee afdelingen.

Schilderij- en meubelcollectie
In het voormalige Ursulinenklooster aan de Boomgaardstraat in het centrum van Maaseik is het John Selbach Museum gevestigd. Een eerste afdeling herbergt de omvangrijke schilderijencollectie, van de 16de tot en met de 19de eeuw. Je ziet er: interieurs, stadsgezichten, stillevens, landschappen, zeegezichten, afbeeldingen van dieren en portretten. In die zin maakt de bezoeker bij zijn rondgang door het museum in meerdere opzichten een culturele reis door de tijd.

Die indruk wordt in niet geringe mate versterkt door de tentoongestelde stijlkamers van renaissance tot biedermeier. Ook daar is de inrichting en de tijdsgeest bewaard, waardoor de bezoeker letterlijk terugstapt in de tijd.

 

Poppen- en speelgoed
Naast deze imposante schilderijen- en meubelcollectie vind je in het vroegere klooster ook het Poppenmuseum van gastvrouw Corinne. Voorheen was het poppenmuseum gevestigd in Maastricht. Er zijn poppen die uit hout zijn vervaardigd, maar ook uit papier-maché, was, stof en biscuitporselein. Net als bij de schilderijen volgen de ruimten waarin de poppen geëtaleerd worden getrouw de tijdsgeest.

We stappen door decors van stijlkamers uit de 17de en 18de eeuw, keukentjes en modesalons. Naast de poppen vind je er verder nog bijbehorende accessoires zoals meubeltjes, serviesjes, blikken speelgoed, teddyberen, treintjes en andere tuttels en frutsels.

 

John Selbachmuseum/ Corinnes Poppenmuseum £
Boomgaardstraat 20, Maaseik +32
(0)89 62 20 00
selbachmuseum@telenet.be

Iedere eerste zaterdag van de maand geopend, ook voor individuele bezoekers van 11-15 uur (oktober-maart), van 11-16 uur (april-september).
Op andere dagen uitsluitend te bezoeken op afspraak.

Het gehele museum is toegankelijk voor personen met een beperking.
Prijzen Volwassenen: € 7,50 Groepen (+20 pers), 65+: € 6 jongeren (-12 jaar): € 3,50
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het