Maaseik for kids: Kinderzoektocht met bolderkar of Belevingstocht met Bram De BeverKinderzoektocht met bolderkar

Met bolderkar en schatkist trek je door het centrum van Maaseik, op zoek naar het beeld in de stad dat past bij elk voorwerp uit de schatkist.
Natuurlijk beschik je daarbij over een schatkaart om je te helpen. Geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Eén volwassen begeleider per bolderkar is vereist.

Iedere dag mogelijk tijdens de openingstijden van Toerisme Maaseik.

 

Prijs:  € 3 voor 1 begeleider per bolderkar en € 2 per deelnemend kind. Per bolderkar wordt een waarborg van € 20 gevraagd.

Ieder betalend kind ontvangt nadien een verrassing.
 

Belevingstocht met Bram De Bever

Kom met het ganse gezin op ontdekking in Aldeneik! Hilde Craemers, een herboriste uit de streek, werkte deze belevingstocht uit en loodst je langs de mooiste plekjes.

Onderweg is er tijd voor verrassende doe-opdrachten en boeiende kruidenweetjes. En wie weet, heb je geluk en zie je Bram de bever!

Wanneer: van 1 mei t.e.m. 31 oktober (in deze periode groeien de meeste kruiden)
Vertrek: parking Aldeneik, Heerenlaakplas (De parking bevindt zich op het einde van de Houtweg, aan het begin van de Heerenlaakweg, aan de Meynekomplas)
Afstand: 3,8 km

Prijs: € 1 per brochure

Info: Toerisme Maaseik +32 (0)89 89 12 90
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het