City golf maaseik - golf spelen aan de MaasCity Golf lijkt eenvoudig, maar het betekent veel meer dan “golf spelen in de stad”

 

City Golf Maaseik: dat is golfen in het unieke kader van de bedrijvige en historische binnenstad van Maaseik. Sinds vandaag kan de bezoeker, de toerist en de inwoner in Maaseik terecht om er al golfend een deel van de rijke geschiedenis van Maaseik te leren kennen: kennis opdoen en sportief bewegen gaan er hand in hand.

City Golf is een variant op de klassieke golfsport, ook wel stadsgolf genoemd. Bij de klassieke golfsport tracht men, in tegenstelling tot bij City Golf, een golfbal met golfstokken, golfclubs genaamd, in zo weinig mogelijk slagen in een hole (gaatje in de grond) te slaan. Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Maaseik in plaats van op een golfbaan.

“Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als “must see” locaties in Maaseik beschouwd. Deelnemers maken een mooie stadswandeling en maken tegelijkertijd kennis met City Golf! Een concept dat mede gesteund zal worden door Toerisme Maaseik”, zegt schepen van Toerisme Myriam Giebens.

 

Toeristische locaties

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. Vb. standbeeld Jan en Hubert van Eyck, een zitbank, een vlagje, … kunnen dienen als target. De speler met het minste aantal slagen is de winnaar.

City Golf is voor iedereen toegankelijk. Toeristisch Maaseik mikt op bedrijven die een leuke teambuilding willen organiseren of vrienden, verenigingen, e.d. die een geslaagde groepsuitstap naar Maaseik willen maken.

Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen.

“De essentie van City Golf is om op een ludieke manier de stad Maaseik te ontdekken en te beleven. Deze beleving is bovendien een accent waar in de toekomst meer op ingezet zal worden, want we hebben reeds plannen voor nieuwe concepten in de toekomst”, besluit Vincent Hellemans van City Golf.

“Het gaat er vooral om de bezoekers iets uniek te laten doen op unieke plaatsen en tussen leuke weetjes over de stad Maaseik te weten te komen. City Golf zal met een zachtere golfbal gespeeld worden, die geen schade kan aanrichten, maar toch nog redelijk ver kan vliegen, dus de pret niet zal drukken”, vult schepen van Toerisme Myriam Giebens aan.

 

Aanbod

In Maaseik bieden we een tour aan van 6 en 9 holes, op onder andere groene of historische locaties. Deze tours zullen ongeveer 2u (6 holes) of 3u (9 holes) in beslag nemen.

City Golf is op maat en kan enkel op aanvraag gespeeld worden. City Golf kan het hele jaar door, alle dagen van de week, van ’s morgens tot ’s avonds. Informeer naar groepskortingen of studententarieven.

 

Kom naar Maaseik en beleef de stad met City Golf!

 

Praktische info

  • Vanaf 6 tot max. 280 personen.
  • Van maandag tem zondag beschikbaar, steeds op aanvraag.
  • 6 holes: 20 euro p.p. en 9 holes: 25 euro p.p.
  • Groepstarieven vanaf 10 personen.
  • Inbegrepen in de prijs: golfinitiatie, huur golfmateriaal, begeleiding gedurende het ganse parcours en een verzekering in geval van schade.

 

 

Contact

Myriam Giebens, schepen van Toerisme

myriam.giebens@maaseik.be

 

Vincent Hellemans,  Organisator City Golf

 info@city-golf.be.

Kijk zeker ook op www.city-golf.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het