Bedrijven uit Mechelse regio scoren hoog in Trends GazellenHet economisch weekblad Trends bekroonde vanavond de snelst groeiende bedrijven van de provincie Antwerpen. Pauwels Sauzen uit Oelegem, Den Berk Délice uit Merksplas en Komono uit Zwijndrecht zijn dit jaar verkozen tot Antwerpse ambassadeur voor de Trends Gazellen bij respectievelijk de grote, middelgrote en kleine bedrijven. Uit de Mechelse regio laten Keyence International en Caeleste uit Mechelen en RoboJob uit Heist-op-den-Berg een mooie notering optekenen.

 

Op basis van de absolute en procentuele groei in omzet, personeel en cashflow stelt het weekblad Trends jaarlijks een economische hitlijst van groeibedrijven op. Om in aanmerking te komen, moet een bedrijf minstens vijf jaar oud zijn en minstens twintig mensen tewerkstellen (tien mensen in de categorie kleine bedrijven). Ten slotte toetst de redactie van Trends nog af of de bedrijven een voldoende operationele onafhankelijkheid aan de dag kunnen leggen. Het bedrijf dat het hoogste in de lijst voorkomt, mag zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen en wordt in de bloemetjes gezet. Alle andere bedrijven ontvangen het diploma van genomineerde Trends Gazelle 2017.

 

Regionale blikvangers

Bij de grote bedrijven prijkt met Keyence International een Mechelse onderneming op de tweede plaats, na GeoSea (waterbouwafdeling DEME) uit Zwijndrecht. Omdat de eerste gerangschikte twee jaar geleden al de ambassadeurstitel in de wacht heeft gesleept en Keyence International een dochterbedrijf van de Japanse wereldleider in industriële automatisatie is, komen beide bedrijven evenwel niet in aanmerking voor de titel van Antwerpse ambassadeur. Brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs vinden we in deze categorie terug op de zevende plaats. In de top vijfentwintig vinden we uit de Mechelse regio voorts nog Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver (11), Sofidel Benelux (13), Crestron uit Rijmenam (15), IRS-Btech uit Puurs (16), Galapagos uit Mechelen (18) en Maes uit Bornem (25) terug.

Bij de kleine bedrijven is RoboJob uit Heist-op-den-Berg goed voor de derde podiumplaats. Dit dochterbedrijf van de Aluro Groep biedt laagdrempelige, geautomatiseerde oplossingen voor vraagstukken van de verspanende industrie aan. In slechts enkele jaren tijd heeft deze firma, geleid door Helmut De Roovere, over de hele wereld klanten weten te vinden.
Twee plaatsen lager vinden we het Mechelse ontwerpbureau voor hoogperformante beeldsensoren Caeleste terug.

Voor Distrilog Group uit Willebroek ten slotte is er ook een eervolle vermelding, met zijn vierde plaats in de top vijf van grootste rekruteerders in de periode 2011-2015.


 

Ambassadeurs zijn rolmodellen

Werkgeversorganisatie Voka is een overtuigde partner van de Trends Gazellen. “Voor Voka – KvK Mechelen zijn gazellen erg belangrijk: het zijn krachtbronnen van innovatie, ze zwengelen de werkgelegenheid aan en zijn vaak een inspirerend rolmodel voor andere, jongere bedrijven. Op die manier kunnen ze blijvend bijdragen tot economische groei en een welvarende, sterke regio”, zegt Roel Dockx, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen.


Ook de provincie Antwerpen draagt het format van de Trends Gazellen als trouwe partner een warm hart toe. “De Trends Gazellen zetten ondernemerschap positief in de kijker. De goede resultaten van de bedrijven in onze regio zijn belangrijk voor onze economische groei, maar ze enthousiasmeren ook andere ondernemers. Die dynamiek zorgt ervoor dat we als provincie Antwerpen bij de Europese topregio’s horen”, aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie.
 

Op 22 maart worden de nationale Trends Gazellen 2017 bekendgemaakt in Brussel.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-03-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
29-11-2017

Van “geen idee” tot een startup Bootcamp voor studenten met ondernemende ambities Thomas More, KU Leuven en Voka Kempen - Campus Turnhout woensdag 29 november – van 9u tot 18u30 Ondernemen doe je met vallen en opstaan, maar je moet niet noodzakelijk van nul beginnen. Je kunt ook leren ondernemen en dat is wat 65 studenten van Thomas More en KU Leuven tijdens een...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
29-11-2017

Voka – KvK Kempen brengt Kempense maatwerkbedrijven samen Wat krijg je als een groot maatwerkbedrijf combineert met een kringloopwinkel die extra inzet op hergebruik en re-integratie van materialen en arbeidsplaatsen? Een duurzaam product en een mooi verhaal. Naar aanleiding van de Réveillon van Voka Kempen op 7 december in het teken van duurzaamheid en recyclage, werkten...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
09-11-2017

Met liefst honderd aanwezige bedrijven en organisaties, organiseren KU Leuven, Thomas More en Voka – Kamer van Koophandel Kempen vanavond een bijzonder geslaagde bedrijvendag op de Geelse campus van beide onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Dit initiatief moet meer Kempense bedrijven op de hoogte brengen van de expertise die beiden in huis hebben. De jongste jaren heeft Voka –...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
25-09-2017

Op de Voka Open Bedrijvendag van nu zondag 1 oktober zetten naar jaarlijkse traditie weer honderden bedrijven verspreid over Vlaanderen de deuren open. In de Mechelse regio krijgt het publiek de kans om van dichtbij kennis te maken met tweeëntwintig ondernemers die met uiteenlopende zaken bezig zijn. Helemaal tot de verbeelding spreken de activiteiten van de tien starters, die in het...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het