Mensen met een beperking rapen zwerfvuil op Ragheno-siteHistorische wandeling op zondag 16 juni


Nu zondag organiseert Mechelen een historische wandeling op de site van Ragheno. Vandaag volgden een aantal mensen met een verstandelijke beperking dezelfde route, om vrijwillig het zwerfvuil op te ruimen. Dit is geen eenmalige actie. Ook in de toekomst stellen ze zich vrijwillig ter beschikking om in Mechelen op regelmatige basis zwerfvuil op te ruimen.
 

Vandaag is er veel activiteit op de site Ragheno. Zo'n 20 mensen met een verstandelijke beperking van Ons Tehuis Brabant zijn vol enthousiasme op zoek naar zwerfvuil om het nadien in vuilniszakken te deponeren. Deelnemers aan de historische wandeling mogen zich verwachten aan een opgeruimd parcours.
 
Ons Tehuis Brabant was op zoek naar zinvol maatschappelijk werk voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom namen zij contact op met het Mechelse stadsbestuur, met de vraag of de stad interesse had om mensen met een verstandelijke beperking, op vrijwillige en regelmatige basis, zwerfvuil te laten opruimen.
 
“Uiteraard vinden wij dit een mooi initiatief en nemen we dit aanbod dankbaar aan. Aangezien zondag de historische wandeling op de site van Ragheno plaatsvindt, leek het ons een leuk idee om de opruimactie aan dit evenement te koppelen. Zo ligt de route die zondag gevolgd wordt er proper bij. Hopelijk geeft dit ook Mechelaars zin om een opruimactie te doen in hun buurt en stimuleert het mensen om afval niet zomaar weg te gooien”, klinkt het bij schepen van Stadsvernieuwing, Greet Geypen.
 
Ook Rudolf Luytens, begeleider bij Ons Tehuis Brabant en bovendien Mechelaar, is tevreden met de opruimactie. “Wij hebben tot ieders tevredenheid al eerder zwerfvuil opgeruimd in o.a. Kampenhout en Zemst. Aangezien ik in Mechelen woon en van mijn stad hou, leek het een logische stap om dit ook in Mechelen te organiseren. Bovendien hebben veel van onze mensen een link met Mechelen: of hun ouders wonen of woonden in Mechelen. Onze mensen zijn in ieder geval heel gemotiveerd om buiten te zijn en dit te doen. De aanmoedigingen die ze van passanten krijgen, doet hen zichtbaar deugd”, klinkt het.
 
De vrijwillige opruimactie blijft niet tot vandaag beperkt. Ook in de toekomst zullen
de mensen van Ons Tehuis Brabant Mechelen nog onder handen nemen.

“De mensen van Ons Tehuis Brabant zullen twee halve dagen per week in Mechelen het zwerfvuil opruimen. Ze zullen er mee voor zorgen dat onze parken, pleintjes en straten proper blijven en ze zullen op die manier zelfs bijdragen aan de sociale controle. Als mensen zien dat er ergens opgeruimd wordt, zullen ze zelf minder snel geneigd zijn om hun afval achter te laten. De stad voorziet vuilniszakken voor de groep. Initiatieven zoals dit maken Mechelen nog mooier”, aldus schepen van Openbare Werken Patrick Princen.
 
De historische wandeling van zondag mag op veel interesse rekenen. De voorziene gidsbeurten waren snel volzet, waardoor de stad twee nieuwe wandelingen aan het programma heeft toegevoegd. De inschrijvingen zijn inmiddels afgelopen.
 
Wie meer informatie wenst over de site Ragheno, kan zondag vrijblijvend terecht in de cafetaria van de sporthal Iham (Bautersemstraat 57).  
Wie interesse heeft in de digitale nieuwsbrief kan zich inschrijven via www.mechelen.be/ragheno.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
05-07-2019

Mechelaars vinden op 30 dagen ruim 100 locaties voor 700 bomenEen maand geleden lanceerde de stad de campagne 'Boom zoekt grond'. Deze week werd het 100ste stuk grond aangeboden. Frieda Vanschoubroek is binnenkort de trotse eigenaar van een Mirabelpruimenboom. Bij wijze van prijs zal schepen Patrick Princen deze nieuwe boom eigenhandig en met veel zorg komen planten.Het is zeker niet...


Meer info

Mechelen
Mechelen
04-07-2019

De kleurrijke verflagen van de Stadsschouwburg dateren van de laatste restauratie uit 1998-2000, maar zijn een herneming van de afwerking uit het begin van de twintigste eeuw. Er was waterschade en de kleuren werden steeds doffer. Vanaf nu en tot en met eind september zal de schade in de vestiaire en de vestibule hersteld worden. Vervolgens krijgen de wanden en deuren een nieuw likje verf. In...


Meer info

Mechelen
Mechelen
04-07-2019

10-14 juli in Mechelen Voor de achtste keer klinken unieke beiaardklanken door Mechelen in het kader van de Internationale Beiaardswedstrijd Koningin Fabiola. Tijdens deze vijfjaarlijkse muzikale wedstrijd brengen de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn, de Vereniging voor Toren en Beiaard en de stad Mechelen het kruim van beiaardspelers uit alle hoeken van de wereld samen in Mechelen. “Dit...


Meer info

Mechelen
Mechelen
04-07-2019

Deze spannende rally zal doorgaan op de Plateau, wat ideaal gekozen is omwille van de ligging op de jongerensite ‘Transit M’.De oproep van de Dj Rally werd gelanceerd via vi.be naar alle dj’s binnen een straal van 10km rond Mechelen zodat we vooral de Mechelse jeugd konden bereiken. Van al de inzendingen zijn er 32 kandidaten geselecteerd die aan de criteria voldeden en...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het