Mechelen viert vijf jaar Shopping ShuttleDe Schopping Shuttle wordt vijf jaar en dat moet gevierd worden. Wie zaterdag 10 augustus naar Mechelen afzakt, zal er niet naast kunnen kijken. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de busjes van de Shopping Shuttle rondrijden met een grote strik op de motorkap. Passagiers mogen zich verwachten aan cupcakes en vijf gelukkigen winnen een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.


Zaterdag 10 augustus worden de passagiers van de Shopping Shuttle in de bloemetjes gezet. De gratis service bestaat immers vijf jaar. De gebruikers van de minibusjes zullen daarom extra in de watten gelegd worden.
 
“Mechelen is een aangename winkelstad en moet dat ook blijven. Daarom heeft de
stad in het verleden al initatieven genomen zoals gratis randparkings, een autoluwe winkelstraat en recenter de heraanleg van De Bruul. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Met gemiddeld zo’n 1 000 passagiers per zaterdag, mag dit gerust een geslaagd project genoemd worden. Na vijf jaar zijn de minibusjes een vertrouwd beeld in de straat en een belangrijke troef voor de winkels in het stadcentrum”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen.
 
500 cupcakes
 
Voor deze speciale gelegenheid wordt de halte van de Grote Markt in een cadeauverpakking gestoken. Aan deze halte worden ook 500 cupcakes uitgedeeld aan de passagiers van de Shopping Shuttle. Dit is een initiatief van Mechelen Meemaken vzw. Wie een cupcake met één van de vijf gouden stickers bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.
 
“Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad. Al de mensen die Mechelen bezoeken, kunnen zich op een randparking parkeren om met het nodige comfort naar het centrum af te zakken. Hierdoor creëren we minder verkeersbewegingen en wordt de binnenstad dus aangenamer en veiliger. De Shopping Shuttle heeft zowel voordelen voor onze inwoners, als voor onze bezoekers”, aldus schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. 
 
“De Shopping Shuttle is een duidelijke meerwaarde voor handel en horeca. Onze klanten geraken zo op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad en geeft onze handel een extra stimulans wat wij alleen maar kunnen toejuichen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.
 
De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 9u tot 19u en op koopzondagen van 11u tot 19u. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
18-08-2019

Een aantal deelnemers van De Parade is vandaag samengekomen in de oude bibliotheek van Mechelen om te werken aan kostuums en decorstukken voor de optocht op 31 augustus, samen met artistiek leider Bart Van Gyseghem. Creatieve participatie zijn de kernwoorden van De Parade en bij uitbreiding van het hele openingsweekend van Het Predikheren. Een vooruitblik.“We leggen tijdens het openingsweekend...


Meer info

Mechelen
Mechelen
16-08-2019

Vanaf eind augustus zal de Keldermansvest officieel een fietsstraat zijn. Vanaf dan is het daar voor autobestuurders verboden om fietsers in te halen. De maximumsnelheid van 30 kilometer per uur blijft behouden. Hiermee onderstreept het stadsbestuur haar ambities en wordt opnieuw een belangrijke fietsroute gefaciliteerd. Al in augustus vorig jaar had het stadsbestuur een bevraging georganiseerd...


Meer info

Mechelen
Mechelen
16-08-2019

Het stedelijk zwembad Geerdegemvaart zal vanaf september zijn openingsuren aanpassen om tegemoet te komen aan de noden van de Mechelaars.Zo gaat men de werking van de zwemschool optimaliseren door ze te centraliseren naar 2 dagen zijnde woensdag en zaterdag. Op die manier kunnen we tegemoet komen aan de vraag voor extra zwemgroepen en kunnen er meer kinderen starten met zwemmen.“Het is een...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het