13 011 wandelaars starten aan 50ste DodentochtOp 14 augustus 1970 verschenen 65 moedige wandelaars aan de start van de eerste 100 km Dodentocht aan t Kelderke, het lokaal van jeugdhuis ‘t Kadee, op de Temsesteenweg in Bornem. Vijftig jaar later is de formule, honderd kilometer wandelen in maximum 24 uur, ongewijzigd gebleven, enkel het aantal deelnemers steeg aanzienlijk. 13 011 wandelaars verzamelden aan de start in Breeven om de jubileumeditie van Dodentocht te trotseren.
“Net als vorig jaar werkten we met twee startvakken. Hierdoor verliep de start opnieuw vlot en was de startzone op een kleine 16 minuten volledig leeg” vertelt Nills Van den Broeck, celverantwoordelijke Home. Van daaruit gingen de wandelaars twee richtingen uit en kwamen na een kleine drie kilometer opnieuw samen om richting Branstsedreef te wandelen. Vervolgens wandelden ze naar het centrum van Bornem voor de traditionele doortocht.


Dodentocht meest succesvol bij dertigers
De eerste Dodentocht in 1970 was onmiddellijk een internationale wandeltocht door de deelname van de Nederlandse mevrouw Dirven. “Dit jaar stonden maar liefst 38 nationaliteiten aan de start. Naast Nederlanders, Duitsers en Denen waren er ook wandelaars uit Letland, Ierland, Polen, Canada en Amerika aanwezig“, weet Karen Muys, celverantwoordelijke Intern. “De dertigers schuwen de uitdaging van de 100 kilometer niet. Zij stonden met maar liefst 3 325 aan de start, op de voet gevolgd door de veertigers (2 897 deelnemers). Een niet te onderschatten doelgroep zijn de vijftigers, goed voor maar liefst 2 255 wandelaars” geeft Stéphanie De Leenheer, celverantwoordelijke Intern, nog enkele cijfers mee.


Nacht bepaalt aantal opgevers
“De afgelopen jaren kwam zo’n 60% van de wandelaars aan in Bornem. Veel hangt af van het weer deze nacht. Het belooft een warme en droge nacht te worden. We hopen dat de weermannen en -vrouwen het bij het rechte eind hebben”, besluit Gunter Vergauwen, hoofdcoördinater Dodentocht.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Genk
19-08-2019

Trossard gets 56% of the vote and is named as today's man of the match!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Peer - Grote en Kleine Brogel
>>
19-08-2019

Live-muziek op en rond de Peerse kiosk.Dit weekend was Domino bij de muziekkiosk van de partij.Geniet mee van het top event met gratis toegang!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ronse
18-08-2019

Herinner u onze eerste editie vorig jaar… World Cleanup Day is een wereldwijd zwerfvuil-verzamel-initiatief opgestart in Estland waar een lokale gemeenschap bewees dat samen de handen uit de mouwen steken een propere buurt kan betekenen. De missie van de organisatie gaat verder dan opruimen alleen. Met deze wereldwijde burgeractie wil men de problematiek van zwerfafval benadrukken en een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Glabbeek
16-08-2019

Op donderdagnamiddag 15 augustus ‘19, oftewel het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming, organiseerde het in 2017 opgerichte processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in hun dorp. Veel mensen, jong en minder jong, uit Wever en omstreken stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd met feestelijke klanken door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het