Sportkampioenenhulde Mechelen zet sportkampioenen in de bloemetjes 

Dat Mechelen een sportieve stad is, bleek nog maar eens uit de jaarlijkse sportkampioenenhulde die vanavond plaatsvond in de Stadsschouwburg te Mechelen. Mechelse sportkampioenen die in 2017 een titel behaalden, gaande van provinciale kampioenen tot wereldkampioenen, werden er in de bloemetjes gezet. Er werden ook trofeeën uitgereikt voor sportlaureaten in verschillende categorieën zoals de Sportbelofte, Sportverdienste, de G-Sporttrofee en tot slot de Sporttrofee. Tussen de uitreikingen door zorgden de breakdancers van Busta Move voor het nodige enterainment. En de winnaars zijn...

 

Kampioenenhuldiging

Elk jaar huldigt de stad Mechelen al haar sportkampioenen vanaf provinciaal niveau. Het gaat zowel om individuele kampioenen als kampioenen in ploegverband.

Trofeeën werden uitgereikt aan de provinciale, Vlaamse, nationale, Europese en wereldkampioenen van het jaar 2017. Deze editie mochten we twee wereldkampioenen in de bloemetjes zetten, met name onze G-sporter in judo, Maarten Poels en Stien Verlinden, wereldkampioene in het kajak in de categorie marathon-mix.

De deelnemers aan de Special Olympics ontvingen ook een trofee.

 

Sportlaureaten

De stad Mechelen bracht ook hulde aan sportlaureaten in verschillende categoriën. Iedereen kon een kandidatuur indienen, hoewel een eerste selectie onmiddellijk gebeurde door de Sportdienst aan de hand van enkele ontvankelijkheidsvoorwaarden.

Deze voorwaarden kwamen voor een groot deel overeen: leeftijdsvereiste van minstens 16 jaar; met woonplaats in Mechelen of aangesloten bij Mechelse club; die uitzonderlijke prestaties aflegde het afgelopen kalenderjaar met een nationaal/internationaal karakter; met een sport die erkend is door Sport Vlaanderen of B.O.I.C. Na de controle door de Sportdienst, volgde een stemronde door de Stedelijke Sportraad waarbij één laureaat gekozen werd.

De G-Sporttrofee ging uiteraard naar de wereldkampioen in G-judo, Maarten Poels van DAIS vzw. Eind oktober 2017 trok Maarten naar Keulen voor zijn eerste wereldkampioenschappen. Zijn buitengewoon doorzettingsvermogen en topniveau zorgden ervoor dat hij uiteindelijk de titel binnenhaalde.

De trofee voor Sportbelofte was voor Ilias Lahrach (12), ofwel ‘Kingstar’ van de Mechelse thaiboksclub Royal Gym. Hij werd wereldkampioen thaiboks binnen zijn leeftijdscategorie. Hier gold uiteraard de leeftijdsvereiste niet. Ilias is zoon van één van de coaches van Royal Gym. De appel valt dus niet ver van de boom!

Carl De Crée ging met de trofee voor Sportverdienste lopen. Deze trofee is voor iemand die zich uitzonderlijk en jarenlang ingezet heeft voor de sport in een of meerdere van volgende aspecten: training, begeleiding, organisatie, omkadering, journalistiek, leiding, promotie, animatie, uitstraling, onderzoek, studie, sportgeneeskunde … Carl De Crée is een internationaal bekende judoka en Belgische hoogleraar, bekend om zijn werk in de inspannings fysiologiesportgeneeskunde en reproductieve endocrinologie.

De Sporttrofee werd uitgereikt aan Stien Verlinden van het KCCM (Koninklijke Cano Club Mechelen). Zij volgde zichzelf dit jaar op als wereldkampioene kajak in de categorie marathon mix. Opvallend is dat zij haar topprestaties in het kajak combineert met een gezin en een drukke job.

Walter Schroons (schepen van Sport) is trots dat hij zoveel sportkampioenen vanavond in de bloemetjes kon zetten: “Dit bewijst nog maar eens dat de stad Mechelen veel sportief talent huisvest of/en traint. Natuurlijk is talent alleen niet voldoende om uit te blinken in een sport. Aan het winnen van een kampioenschap, gaan er heel veel zware trainingsuren vooraf. Net daarom verdienen deze kampioenen het om op deze hulde extra in de kijker te worden gezet. Een welgemeende proficiat! Maar, ook al worden op deze avond alleen mensen gehuldigd die een titel hebben behaald, eigenlijk beschouw ik iedereen die aan sport doet als een kampioen”, besluit Walter Schroons. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  18-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
24-05-2019

Kom mee bellen blazen in plaats van rook op vrijdag 31 mei De werken aan de verouderde speelzone in de Lakenmakersstraat in Mechelen zijn afgerond. De speelruimte is volledig heringericht voor kinderen tussen 2 en 14 jaar. De stad zal de vernieuwde speelruimte samen met de buurtbewoners officieel openen op vrijdag 31 mei. Niet toevallig is dat ook Wereld Antitabak-dag, want de stad doopt het...


Meer info

Mechelen
Mechelen
24-05-2019

Stad Mechelen zoekt zestig inwoners die elk 500 euro willen investeren in de aanleg van dakisolatie voor enkele woningen van het Sociaal Huis Mechelen. Investeerders krijgen elk jaar een intrest van 3% en de stad betaalt het geld na drie jaar terug. Dankzij deze vorm van crowdfunding dragen burgers bij aan het energiezuiniger maken van Mechelen.Stad Mechelen engageert zich in het...


Meer info

Mechelen
Mechelen
24-05-2019

De Sint-Janskerk heeft een nieuwe onthaalbalie. De Mechelse kerken zetten in op een klantgericht onthaal van de meer dan 150.000 bezoekers per jaar. De nieuwe balie werd zo ontworpen dat er een lager deel is voorzien waardoor de informatie ook voor mensen in een rolstoel goed zichtbaar wordt. Bovendien kunnen kinderen rond het meubel wandelen en op zoek gaan naar nieuwe weetjes.Sinds 2000 staat...


Meer info

Mechelen
Mechelen
23-05-2019

Het project ‘avonturenkampen voor maatschappelijke kwetsbare puber meisjes’ van Buurtsport Mechelen werd onlangs goedgekeurd en zal financieel gesteund worden met een bedrag van 6000 euro van de ‘Nike Community Impact Fund’, een organisatie dat beheert wordt door de Koning Boudewijnstichting. Projectoproep NCIF De oproep werd gelanceerd omdat Nike gelooft dat de kracht van...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het