Sportkampioenenhulde Mechelen zet sportkampioenen in de bloemetjes 

Dat Mechelen een sportieve stad is, bleek nog maar eens uit de jaarlijkse sportkampioenenhulde die vanavond plaatsvond in de Stadsschouwburg te Mechelen. Mechelse sportkampioenen die in 2017 een titel behaalden, gaande van provinciale kampioenen tot wereldkampioenen, werden er in de bloemetjes gezet. Er werden ook trofeeën uitgereikt voor sportlaureaten in verschillende categorieën zoals de Sportbelofte, Sportverdienste, de G-Sporttrofee en tot slot de Sporttrofee. Tussen de uitreikingen door zorgden de breakdancers van Busta Move voor het nodige enterainment. En de winnaars zijn...

 

Kampioenenhuldiging

Elk jaar huldigt de stad Mechelen al haar sportkampioenen vanaf provinciaal niveau. Het gaat zowel om individuele kampioenen als kampioenen in ploegverband.

Trofeeën werden uitgereikt aan de provinciale, Vlaamse, nationale, Europese en wereldkampioenen van het jaar 2017. Deze editie mochten we twee wereldkampioenen in de bloemetjes zetten, met name onze G-sporter in judo, Maarten Poels en Stien Verlinden, wereldkampioene in het kajak in de categorie marathon-mix.

De deelnemers aan de Special Olympics ontvingen ook een trofee.

 

Sportlaureaten

De stad Mechelen bracht ook hulde aan sportlaureaten in verschillende categoriën. Iedereen kon een kandidatuur indienen, hoewel een eerste selectie onmiddellijk gebeurde door de Sportdienst aan de hand van enkele ontvankelijkheidsvoorwaarden.

Deze voorwaarden kwamen voor een groot deel overeen: leeftijdsvereiste van minstens 16 jaar; met woonplaats in Mechelen of aangesloten bij Mechelse club; die uitzonderlijke prestaties aflegde het afgelopen kalenderjaar met een nationaal/internationaal karakter; met een sport die erkend is door Sport Vlaanderen of B.O.I.C. Na de controle door de Sportdienst, volgde een stemronde door de Stedelijke Sportraad waarbij één laureaat gekozen werd.

De G-Sporttrofee ging uiteraard naar de wereldkampioen in G-judo, Maarten Poels van DAIS vzw. Eind oktober 2017 trok Maarten naar Keulen voor zijn eerste wereldkampioenschappen. Zijn buitengewoon doorzettingsvermogen en topniveau zorgden ervoor dat hij uiteindelijk de titel binnenhaalde.

De trofee voor Sportbelofte was voor Ilias Lahrach (12), ofwel ‘Kingstar’ van de Mechelse thaiboksclub Royal Gym. Hij werd wereldkampioen thaiboks binnen zijn leeftijdscategorie. Hier gold uiteraard de leeftijdsvereiste niet. Ilias is zoon van één van de coaches van Royal Gym. De appel valt dus niet ver van de boom!

Carl De Crée ging met de trofee voor Sportverdienste lopen. Deze trofee is voor iemand die zich uitzonderlijk en jarenlang ingezet heeft voor de sport in een of meerdere van volgende aspecten: training, begeleiding, organisatie, omkadering, journalistiek, leiding, promotie, animatie, uitstraling, onderzoek, studie, sportgeneeskunde … Carl De Crée is een internationaal bekende judoka en Belgische hoogleraar, bekend om zijn werk in de inspannings fysiologiesportgeneeskunde en reproductieve endocrinologie.

De Sporttrofee werd uitgereikt aan Stien Verlinden van het KCCM (Koninklijke Cano Club Mechelen). Zij volgde zichzelf dit jaar op als wereldkampioene kajak in de categorie marathon mix. Opvallend is dat zij haar topprestaties in het kajak combineert met een gezin en een drukke job.

Walter Schroons (schepen van Sport) is trots dat hij zoveel sportkampioenen vanavond in de bloemetjes kon zetten: “Dit bewijst nog maar eens dat de stad Mechelen veel sportief talent huisvest of/en traint. Natuurlijk is talent alleen niet voldoende om uit te blinken in een sport. Aan het winnen van een kampioenschap, gaan er heel veel zware trainingsuren vooraf. Net daarom verdienen deze kampioenen het om op deze hulde extra in de kijker te worden gezet. Een welgemeende proficiat! Maar, ook al worden op deze avond alleen mensen gehuldigd die een titel hebben behaald, eigenlijk beschouw ik iedereen die aan sport doet als een kampioen”, besluit Walter Schroons. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  18-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
07-12-2018

Mechelen is dit jaar opnieuw dé place to be voor shoppers op jacht naar het ideale kerstcadeau of voor wie gewoon graag de gezellige wintersfeer opsnuift. Handelaarsvereniging vzw Mechelen MeeMaken wil van de eindejaarsperiode opnieuw het hoogtepunt van het jaar maken voor haar ondernemers én voor bezoekers van de stad. Dat doet ze zoals gebruikelijk met de leukste randanimatie,...


Meer info

Mechelen
Mechelen
04-12-2018

Vanmorgen, niet toevallig op de Internationale Dag van Personen met een Handicap, stelden Björn Siffer (schepen van Toerisme) samen met Toerisme Vlaanderen de gloednieuwe brochure ‘Mechelen, toegankelijk voor iedereen’ voor aan pers en publiek. Samen met enkele personen met een beperking hebben zij nadien de Mechelse toegankelijke erfgoedroute ingewandeld. Dit initiatief past...


Meer info

Mechelen
Mechelen
01-12-2018

Wereldwijd stedennetwerk ‘Cities For Life’ ijvert voor afschaffing doodstraf In het kader van ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’ zullen op donderdag 30 november op verschillende plaatsen in de wereld markante gebouwen symbolisch worden uitgelicht. Sinds 2002 wordt dit jaarlijks georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio. Stad Mechelen doet...


Meer info

Mechelen
Mechelen
29-11-2018

Aan de buitenzijde van de Onze-Lieve-Vrouw over de Dijlekerk hangen de staties van de voormalige Zeven Weeënweg. Dit zijn beeldhouwwerken (bas-reliëfs) met een architecturale omlijsting die verschillende thema’s uit het leven van Maria afbeelden. Een aantal van deze staties zijn niet meer in goede staat, waardoor een restauratie zich opdringt. De zeven staties rondom de kerk in...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het