Vlaanderen scoort internationaal als fietsvakantieland40 buitenlandse touroperators op prospectie tijdens Vlaamse fietstweedaagse

 

Wordt Vlaanderen naast een land voor flandriens en wielerfans ook een topbestemming voor de fietsvakantieganger?

De internationale belangstelling voor Vlaanderen als fietsvakantieland groeit. Tijdens een fietstweedaagse (28 en 29 maart) van de vijf Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen ontdekken 40 touroperators uit o.a. Scandinavië, Verenigde Staten en India de troeven van Vlaanderen als fietsregio. Een workshop en fietstochten moeten deze buitenlandse vakantieaanbieders overtuigen om arrangementen in Vlaanderen uit te werken en te commercialiseren.

 

Vlaanderen heeft alles om de fietsreiziger te verwennen: een belevingsvol knooppuntennetwerk van maar liefst 12.000 kilometer, meesterlijke kunst, topgastronomie en kwalitatief logies.

De werkgroep ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ - een project van de vijf Vlaamse provincies - creëerde het voorbije jaar een digitaal platform en een B2B-brochure voor commerciële vakantiespecialisten, stimuleerde de onderlinge samenwerking tussen de partners en optimaliseerde de dienstverlening.

Kortom, Vlaanderen is helemaal klaar voor de internationale markt van fietsvakanties.

 

Interesse van VS tot India

Fietsvakanties - hét voorbeeld van duurzaam en ‘slow’ toerisme - zitten in de lift. Daarvan getuigen onder meer de lancering van het merk Belgian Bike Tours, het stijgende online-aanbod aan fietsvakanties en de populaire Fiets- en wandelbeurzen in Gent en Utrecht.

De aanwezigheid op World Travel Market in Londen en de inspanningen van de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen wakkerden ook de internationale belangstelling aan.

40 touroperators uit de Verenigde Staten, Canada, India, Scandinavië, Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland tonen interesse om (nog meer) fietsvakanties in Vlaanderen aan te bieden. Als voorbereiding nemen ze op 28 en 29 maart deel aan een fietstweedaagse, georganiseerd door de vijf toerismewerkingen van de Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen.

 

Expertise en inspiratie

Tijdens de workshop in Bokrijk op donderdag ontmoeten de buitenlandse gasten een twintigtal lokale aanbieders, waaronder hotels, steden en fietsvakantiespecialisten als VOSTravel. Medewerkers van de vijf provinciale toeristische organisaties delen hun knowhow over de regio’s, routes en de beleving onderweg. Vertegenwoordigers van Toerisme Vlaanderen zetten hun expertise op het vlak van internationale marketing in.

Op vrijdag stappen de buitenlandse gasten op de fiets. De twee routes Leuven-Mechelen en Oudenaarde-Kortrijk zetten de troeven van Vlaanderen als fietsvakantiebestemming mooi in de verf. Voor sommige partners volgt op zaterdag nog een individueel programma.

Sjantal Sillius, coördinator werkgroep Fietsvakanties in Vlaanderen, kijkt uit naar de reacties: “Geen betere manier om de buitenlandse partners te overtuigen dan hen zelf te laten proeven van een fietsvakantie in Vlaanderen: een knooppuntennetwerk vol toeristische beleving, knappe kunststeden en karaktervolle regio’s en een gastronomie en biercultuur die de hele wereld ons benijdt. Een unieke mix, die de fietstoerist ongetwijfeld zal charmeren. Met deze tweedaagse willen we Vlaanderen definitief op de kaart zetten als aantrekkelijke fietsvakantiebestemming. Ons doel? Nieuwe, belevingsvolle fietsvakanties op de buitenlandse markt, meer internationale fietsreizigers en een stijgende omzet voor de ondernemers in Vlaanderen.”

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie Antwerpen

Niel
23-04-2019

Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Rivierenland en gemeente Niel slaan de handen in elkaar voor een duurzaam beheer van de eco-infrastructuur in Niel. De inwoners van Niel worden komende weken aangenaam verrast wanneer ze de Kwaede Wielstraat voorbij rijden, de Antwerpse stadsherder en zo’n 150 schapen zorgen er voor een instant vakantiegevoel. De schapen worden ingezet om de talud...


Meer info

Provincie Antwerpen
Geel
19-04-2019

Tijdens het paasweekend van vrijdag 19 april tot en met maandag 22 april is het alle hens aan dek om de 35 meter lange fietstunnel, onderdeel van de fietsostrade F105 Herentals-Balen, onder de Ring van Geel te schuiven. Aannemer Mols heeft slechts 4 dagen om, in opdracht van de provincie Antwerpen, de fietstunnel op zijn plaats te krijgen en de Ring van Geel terug berijdbaar te maken. Daarvoor is...


Meer info

Provincie Antwerpen
Mechelen
19-04-2019

>22 april – Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker, Nekkerspoel-Borcht 19, Mechelen Op het Provinciaal Domein De Nekker spring je tijdens de Week van de Provinciedomeinen op de grootste outdoor avonturenbaan van Europa. Het hindernissenparcours - een aaneenschakeling van opblaasbare structuren - is in totaal zo'n 175 meter lang, 8 meter breed en tot wel 11 meter hoog. De...


Meer info

Provincie Antwerpen
Antwerpen
19-04-2019

Provincie Antwerpen hoopt dat zaakvoerder Bart Van Acker ook de Vlaamse finale naar zijn hand zet In de Antwerp Management School is op donderdagavond 18 april Bart Van Acker van Quality by Design uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar 2019. De andere genomineerden waren Nick De Mey (Board of Innovation), Martijn Joris (Twikit) en Alexander Van Laer (Poppy). Bart Van Acker,...


Meer info

Provincie AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het