Vlaanderen scoort internationaal als fietsvakantieland40 buitenlandse touroperators op prospectie tijdens Vlaamse fietstweedaagse

 

Wordt Vlaanderen naast een land voor flandriens en wielerfans ook een topbestemming voor de fietsvakantieganger?

De internationale belangstelling voor Vlaanderen als fietsvakantieland groeit. Tijdens een fietstweedaagse (28 en 29 maart) van de vijf Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen ontdekken 40 touroperators uit o.a. Scandinavië, Verenigde Staten en India de troeven van Vlaanderen als fietsregio. Een workshop en fietstochten moeten deze buitenlandse vakantieaanbieders overtuigen om arrangementen in Vlaanderen uit te werken en te commercialiseren.

 

Vlaanderen heeft alles om de fietsreiziger te verwennen: een belevingsvol knooppuntennetwerk van maar liefst 12.000 kilometer, meesterlijke kunst, topgastronomie en kwalitatief logies.

De werkgroep ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ - een project van de vijf Vlaamse provincies - creëerde het voorbije jaar een digitaal platform en een B2B-brochure voor commerciële vakantiespecialisten, stimuleerde de onderlinge samenwerking tussen de partners en optimaliseerde de dienstverlening.

Kortom, Vlaanderen is helemaal klaar voor de internationale markt van fietsvakanties.

 

Interesse van VS tot India

Fietsvakanties - hét voorbeeld van duurzaam en ‘slow’ toerisme - zitten in de lift. Daarvan getuigen onder meer de lancering van het merk Belgian Bike Tours, het stijgende online-aanbod aan fietsvakanties en de populaire Fiets- en wandelbeurzen in Gent en Utrecht.

De aanwezigheid op World Travel Market in Londen en de inspanningen van de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen wakkerden ook de internationale belangstelling aan.

40 touroperators uit de Verenigde Staten, Canada, India, Scandinavië, Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland tonen interesse om (nog meer) fietsvakanties in Vlaanderen aan te bieden. Als voorbereiding nemen ze op 28 en 29 maart deel aan een fietstweedaagse, georganiseerd door de vijf toerismewerkingen van de Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen.

 

Expertise en inspiratie

Tijdens de workshop in Bokrijk op donderdag ontmoeten de buitenlandse gasten een twintigtal lokale aanbieders, waaronder hotels, steden en fietsvakantiespecialisten als VOSTravel. Medewerkers van de vijf provinciale toeristische organisaties delen hun knowhow over de regio’s, routes en de beleving onderweg. Vertegenwoordigers van Toerisme Vlaanderen zetten hun expertise op het vlak van internationale marketing in.

Op vrijdag stappen de buitenlandse gasten op de fiets. De twee routes Leuven-Mechelen en Oudenaarde-Kortrijk zetten de troeven van Vlaanderen als fietsvakantiebestemming mooi in de verf. Voor sommige partners volgt op zaterdag nog een individueel programma.

Sjantal Sillius, coördinator werkgroep Fietsvakanties in Vlaanderen, kijkt uit naar de reacties: “Geen betere manier om de buitenlandse partners te overtuigen dan hen zelf te laten proeven van een fietsvakantie in Vlaanderen: een knooppuntennetwerk vol toeristische beleving, knappe kunststeden en karaktervolle regio’s en een gastronomie en biercultuur die de hele wereld ons benijdt. Een unieke mix, die de fietstoerist ongetwijfeld zal charmeren. Met deze tweedaagse willen we Vlaanderen definitief op de kaart zetten als aantrekkelijke fietsvakantiebestemming. Ons doel? Nieuwe, belevingsvolle fietsvakanties op de buitenlandse markt, meer internationale fietsreizigers en een stijgende omzet voor de ondernemers in Vlaanderen.”

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie Antwerpen

Antwerpen
09-07-2019

Het PIH labo onderzoekt 500.000ste staalWetenschappelijke analyses als basis voor een gefundeerd milieu- en gezondheidsbeleidOp 8 juli onderzocht het labo van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) haar 500.000ste staal sinds de digitale registratie vanaf 1995. Een waar record, met gemiddeld 20.000 stalen van afvalwater, drinkwater, zwemwater, grondwater, oppervlaktewater, legionella,...


Meer info

Provincie Antwerpen
Antwerpen
06-07-2019

Hoe omgaan met droogte wordt één van de voornaamste uitdagingen van de komende decennia. De zomer van 2018 stond volledig in het teken van watertekort en ook in 2017 was het zeer droog. Naar alle waarschijnijkheid gaan we opnieuw een droge zomer tegemoet.CaptatieverbodWat is een captatieverbod?Tijdens langere periodes van droogte kan het waterpeil op de waterlopen dalen. Wanneer het...


Meer info

Provincie Antwerpen
Balen
05-07-2019

Vanaf vrijdag 5 juli 2019 geldt een tijdelijk captatieverbod in twee bijkomende stroomgebieden in de provincie Antwerpen.Omwille van de aanhoudende droogte stelt de Antwerpse gouverneur Cathy Berx via politiebesluit een captatieverbod in voor 2 bijkomende stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Dit verbod geldt voor 2 provinciegrensoverschrijdende stroomgebieden, waarvan de bron in Limburg...


Meer info

Provincie Antwerpen
Deurne
05-07-2019

De provincie Antwerpen startte het schooljaar 2018-2019 met een nieuwe opdracht: de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen de Vosstraat in Deurne en het fietstunneltje aan de Priester Poppestraat in Mortsel. Aan het einde van dit schooljaar werd het project afgesloten met een meer dan geslaagd resultaat: een fietsweg van maar liefst vier en een halve meter breed. Op 3 september 2018...


Meer info

Provincie AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het