Pictet Asset Management voegt nieuw vastrentend fonds toe aan totaalrendementprogrammaMet Pictet TR-Sirius heeft Pictet Asset Management een nieuwe vastrentende strategie toegevoegd  aan zijn USD 10 mld. omvattende totaalrendementprogramma. Sirius richt zich op long-short beleggingen, gebaseerd op macro-economische verwachtingen, in liquide vastrentende effecten uit opkomende markten.

 

Pictet TR-Sirius belegt in een breed scala aan overheidsobligaties, rentetarieven en valuta's van opkomende landen en beoogt in alle marktsituaties alfa te genereren. Het streeft ernaar de directionele inzet op bèta of carry te minimaliseren en dalingsrisico's te mijden. Het fonds is niet onderworpen aan benchmarkbeperkingen en streeft over een 3-5-jaars horizon naar een bruto-rendement van 6-8% boven de LIBOR-dagrente, bij een verwachte jaarlijkse volatiliteit van 4-6%.

Deze strategie wordt nu voor het eerst ook extern aangeboden. Het fonds is de afgelopen drie jaar intern vanuit Londen beheerd door Ketan Gada, die wordt ondersteund door Thibaut Nocella en Rav Singh.

De zeer ervaren teamleden hebben een sterke, complementaire achtergrond in opkomende markten en maken daarnaast gebruik van de uitgebreide competenties van Pictet Asset Management op het gebied van beleggingen in deze regio's. 

Pictet TR-Sirius wordt op 8 augustus geïntroduceerd, voldoet aan icbe-iv, en biedt een wekelijkse liquiditeit en dagelijkse koersbepaling. Het fonds is voor verkoop geregistreerd in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

“Deze strategie getuigt van onze continue innovatie en onze inzet voor opkomende markten en de uitbreiding van ons programma voor totaalrendementbeleggingen,” zegt Raymond Sagayam, CIO Fixed Income. “Met deze strategie kunnen beleggers deelnemen in de voordelen van opkomende markten, bij een lagere volatiliteit.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over bizz com

Brussel
08-08-2019

Als we ons de sportactiviteiten voorstellen die onze kinderen zullen beoefenen, is het vanzelfsprekend dat ze zich voorstellen dat ze voetballen, tennissen, paardrijden of een schaakstrategie leren. Het is minder voor de hand liggend om zich voor te stellen dat ze vooruitgang boeken in de Legends League of Fortnite rankings..... Toch... Kunstmatige Intelligentie (AI) is de sport aan het...


Meer info

bizz com
Brussel
30-07-2019

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft een aantal renteverlagingen op korte termijn gesignaleerd en de Europese Centrale Bank (ECB) geeft aan dat zij alle beschikbare instrumenten in haar instrumentarium zal gebruiken, waaronder een nieuw aankoopprogramma voor het bedrijfsleven (CSPP), om de ongunstige omstandigheden te verzachten. Deze aanpak zal de rendementen op beleggingskwaliteit drukken...


Meer info

bizz com
Brussel
30-07-2019

Volop werk aan de winkel voor de ECB deze zomer! De laatste vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) had uiteindelijk een vrij matige impact op de markten. Daarbij moet aangetekend worden dat de verwachtingen onder beleggers hooggespannen waren: een zeer verruimingsgezinde toon van Mario Draghi; meer informatie over een eventueel nieuw activa-inkoopprogramma en over een mogelijke...


Meer info

bizz comAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het