Het boerkescomité wint de cultuurprijs 2019Op vrijdag 14 juni reikte het lokaal bestuur Olen de tweejaarlijkse cultuurprijzen uit.

 

De cultuurprijs voor verenigingen ging dit jaar het Boerkescomité. Dit comité, ontstaan in de schoot van vzw Keizer Karel Olen, organiseerde in 2007 voor het eerst het Boerkesfeest. De eerste zondag van september was het vroeger altijd kermis in O.-L.-V.-Olen. Het boerkescomité wilde de kermis van weleer terug tot leven brengen. Zo is het Boerkesfeest ontstaan.

 

In 2009 ontving het Boerkescomité de prijs ‘Dorp met toekomst is’ die werd uitgereikt door de Vlaamse overheid voor het dorp dat kleinschalige acties uitvoert die het dorpsleven warmer en gezelliger maken. En dat heeft het comité met het Boerkesfeest 10 jaar lang waargemaakt.

 

Het boerkesfeest was een echt volksfeest, maar met dat tikkeltje meer. Met een divers en bijzonder aanbod aan volkse muziek, kermisattracties, straattheater en -animatie en culinaire lekkernijen uit grootmoeders tijd, voelde jong en oud er zich welkom. Het boerkescomité had ook oog voor het culturele erfgoed. Zo werden er volksspelen georganiseerd en konden ploegen het tegen elkaar opnemen in de competitie ‘boerendarts’.

 

Het boerkescomité kon voor de organisatie van het boerkesfeest rekenen op de medewerking van talloze verenigingen uit (O.-L.-V.-)Olen.

 

Op 10 jaar tijd heeft deze vrijwilligersgroep iets moois opgebouwd en daarom verdient deze ploeg de cultuurprijs. Zij hebben Olen mee op de kaart gezet en 10 jaar garant gestaan voor een kwaliteitsvolle activiteit dat heel veel Olenaars samenbracht. Het boerkescomité ontving daarvoor een mooie geldprijs van het lokaal bestuur en een bronzen ‘boerke’.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Olen

Olen
06-07-2019

Het grootste gratis openlucht salsafestival van de Kempen komt er weer aan. Op zondag 14 juli kan je vanaf 13.30 uur op het dorpsplein in Olen-Centrum genieten van de zuiderse ritmes van salsamuziek. Laat je gaan op de zwoele muziek van de geweldige salsaband van Daniel Lopez Montejo, D’Love. Dj Baobab vult op zijn eigen wijze de pauzes op met salsa-, merengue- en aanstekelijke latinmuziek....


Meer info

Olen
Olen
22-06-2019

Zak de eerste vrijdag van juli af naar domein Teunenberg voor een hulde aan het Vlaamse levenslied. Met een line-up die rijkelijk gevuld is met Vlaamse artiesten maakt Olen zich op voor dit zomers muziekfestijn. ‘The Voice Senior’-winnaar John Leo bijt de spits af en brengt de sfeer op gang. De partyband ‘Swoop’, onder leiding van Filip D'Haeze, zet het feestje verder...


Meer info

Olen
Olen
14-06-2019

Tijdens de maand juni organiseert het lokaal bestuur opnieuw schoolreizen voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Keizer Karel neemt de kinderen mee op huifkartocht langs enkele mooie plekjes in Olen, zoals het dorpsplein en de Buulmolen. Tijdens de Keizer Karelspelen kunnen de kinderen zich uitleven en ontdekken zij spelenderwijs de verhalen die Olen rijk is. De kinderen leren hoe ze...


Meer info

OlenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het