Kinderyoga in Het Yogabos in BalenBalen:  Vanaf 4 mei kunnen kinderen van 2.5 tot 10 jaar terecht in Het Yogabos, een magische plek speciaal voor kinderen. Belle Eurlings biedt er wekelijks lessen kleuter- en kinderyoga. In kleine groepjes, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

In kinderyoga kom je op een speelse manier in contact met yoga en met jezelf. Er is een leuke afwisseling tussen actie en ontlading, rust en relaxatie. Yoga verbetert je motoriek, concentratie, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is geen prestatiedrang, je mag gewoon Zijn. Kinderyoga helpt je om stevig geworteld in het leven te staan, als een sterke boom. Met je takken wijd open mag je groeien en bloeien, jouw plaats hebben zoals jij bent. En het is gewoon ontzettend leuk om te doen!

Yoga-avontuur

Elke les is een avontuur rond een thema, een verhaal dat de fantasie prikkelt, zoals het bos, de piraten, gevoelens, mooie woorden, vakantie, indianen, … De keuze van de thema’s is aangepast aan de leeftijdsgroep.

Asana’s

Yogahoudingen maken je lichaam sterk en soepel. Je krijgt een betere houding en een besef van wat jouw lichaam wel en niet kan. Als je yogahoudingen aanneemt, oefen je je concentratie, je focus.

Er zijn yogahoudingen die je alleen uitvoert, maar er zijn er ook die je per 2 of in groep aanneemt, wat heel verbindend is om te doen. De boom, de leeuw, de hond, de houthakker, … je leert ze allemaal kennen.

Ademspelletjes

Ademhalingsoefeningen hebben een grondende werking, ze brengen je in het hier en nu. 
Het is daarom heel goed om van jongs af aan de adem spelenderwijs te onderzoeken door middel van ademspelletjes. Goed ademen vermindert spanningen en angstgevoelens.

Massage

Lichaamscontact is een basisbehoefte. Tijdens de massage leren we anderen respectvol aan te raken en ons over te geven aan de massage van een ander. Dit kan per twee, in een kringetje, maar ook bij jezelf.

Visualisatie

Aan het einde van de les wordt een verhaal voorgelezen. De verhalen brengen je in een betoverende fantasiewereld waar je helemaal veilig in ondergedompeld wordt.
Door middel van visualisaties leer je je gedachtewereld tot rust te brengen en je aandacht ergens op te richten zonder prikkels van buitenaf. Buiten dat je dus bezig bent met je te ontspannen, leer je onbewust nog veel meer!

Visualisatie/meditatie helpt je creativiteit en je concentratie. Het vermindert je stress en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter kan slapen.

Afsluiter

We sluiten de les af met een creatieve activiteit. Zo kan je verwerken wat je in de les hebt ervaren. We maken bijvoorbeeld een tekening of leggen een mandala met natuurlijke materialen. We praten samen na.

Ga jij mee op yoga-avontuur? Neem een kijkje op www.hetyogabos.be voor alle informatie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Het Yogabos

Balen
>>
13-03-2019

Balen: Vanaf 4 mei kunnen kinderen van 2.5 tot 10 jaar terecht in Het Yogabos, een magische plek speciaal voor kinderen. Belle Eurlings biedt er wekelijks lessen kleuter- en kinderyoga. In kleine groepjes, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. In kinderyoga kom je op een speelse manier in contact met yoga en met jezelf. Er is een leuke afwisseling tussen actie en ontlading, rust en...


Meer info

Het YogabosAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het