Expo: De Ronde van Koksijde door de ogen van Koksijdse kinderen 14-28 juni 2019Wat zou jij plezant vinden in Koksijde?
Die vraag kregen alle Koksijdse kinderen in de loop van de maand mei voorgeschoteld. Een vraag waarmee ze graag aan de slag gingen. Dat getuigen de vele gedichten, ontwerpen en andere werkjes die ze indienden. Werkjes die te mooi zijn om zomaar in een donker hok te leggen. Vandaar dat die kunstwerken de komende twee weken – van 14 tot 28 juni – een plaats krijgen in het atrium van het gemeentehuis. Wandel eens door de tentoonstelling ‘De Ronde van Koksijde door de ogen van Koksijdse kinderen’ en laat je verrassen door hun creatieve ideeën en leuke voorstellen.


Plezante schoolwedstrijd
Om de 10de verjaardag van de Koksijdse kinderkrant Plezand te vieren gingen enkele medewerkers van de redactieraad PleZand en de Jeugddienst van Koksijde op promotour in alle Koksijdse scholen.
Tijdens de tour in de scholen werd een plezante schoolwedstrijd gelanceerd onder de noemer: ‘Wat zou jij plezant vinden in Koksijde?’ Er waren drie wedstrijdopdrachten: de kleuters mochten een tekening of een knutselwerk maken, de leerlingen van het 1ste t.e.m. de 3de leerjaar een collage en de 4des t.e.m. het 6de leerjaar werden uitgenodigd om een plezant gedicht te schrijven. Allemaal in het thema ‘Wat zou jij plezant vinden in Koksijde’.

De inzendingen van de scholen waren massaal en echt indrukwekkend. Twee volledige vergaderzalen waren nodig om alles uit te stallen. Zoveel mooie werken en zoveel goeie ideeën om Koksijde nog plezanter te maken. Zowel burgemeester Marc Vanden Bussche als schepen van Onderwijs Lander van Hove waren onder de indruk.


De winnaars?
Geen drie winnaars zoals eerst gepland, maar zeven winnende klassen! Het was zo moeilijk voor de jury om tussen alle mooie inzendingen maar drie werkjes uit te kiezen. Daarom werden per categorie twee winnaars gekozen en werd uit alle inzendingen nog één extra werkje geselecteerd voor de prijs van de originaliteit.


• Voor de kleuters: K3A Vrije Basisschool Oostduinkerke en 3de kleuter Vrije Basisschool De Ark
• Voor het 1ste t.e.m. 3de leerjaar: K2 MPI De Viertorre en 2de leerjaar B Gemeenteschool Oostduinkerke
• Voor het 4de t.e.m. 6de leerjaar: KG 4B De Letterzee en 6de leerjaar Vrije Basisschool De Ark
• Prijs voor de originaliteit: De Zeepaardjes van De Letterzee

De winnende klassen kregen een supertof K-klaspakket.
En omdat het resultaat zo indrukwekkend was besliste het bestuur alle deelnemende scholen te trakteren op een ijsje. Zo zal eind juni de ijskar in de meeste scholen langsgaan. Laat ons weten hoe jij de toekomst van Koksijde ziet, en samen maken we Koksijde nog fascinerender!

Voor Lokaal Bestuur Koksijde (gemeente- en OCMW) is het geluk van al zijn inwoners en bezoekers van groot belang. De voorbije jaren werden heel wat zaken gerealiseerd.
Blijven innoveren en investeren is belangrijk en dit wordt momenteel geconcretiseerd in een meerjarenplan voor de periode 2020–2025.

Het bestuur heeft al heel wat plannen, maar graag hoort ze ook jouw stem! Daarom werd een bevraging opgesteld die de mensen de kans geven om aan de hand van een aantal thema’s suggesties door te geven. De bevraging vind je terug op www.Koksijde.be/derondevankoksijde, maar ook aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Tijdens de zomermaanden wordt samen met de gemeentediensten en het schepencollege gekeken wat praktisch en financieel haalbaar is, en worden concrete acties ingepland voor de komende jaren.
De resultaten koppelt Lokaal Bestuur Koksijde graag terug! Tijdens het tweede luik van De Ronde van Koksijde, in de loop van september, worden alle buurten van de gemeente bezocht om het plan persoonlijk voor te stellen.  
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
26-06-2019

In de week van de mobiliteit (16 september 2019) zal Koksijde een project lanceren dat kinderen beloont wanneer ze te voet of met de fiets naar school komen. De directies en leerkrachten van de deelnemende scholen kregen net voor de start van de zomervakantie al een opstartsessie.Deelnemende scholen zijn: Leefschool De Letterzee, Vrije Basisschool De Ark, Vrije Basisschool Oostduinkerke,...


Meer info

Koksijde
Koksijde
25-06-2019

Speciaal voor dit jubileum pakt de organisatie uit met een gloednieuwe wagen.Er wordt altijd gezocht naar een thema dat kan gelinkt worden met visserij, geschiedenis van de badplaats, of een uniek boegbeeld van onze gemeente.Na een overleg met burgemeester, de leden van de werkgroep garnaalstoet en de regisseurs van de stoet kwam dan het idee om bootrestaurant De Normandie na te bouwen.Een...


Meer info

Koksijde
Koksijde
29-05-2019

Steunpunt Graf - NoordduinenDe Noordduinen ken je waarschijnlijk van de jaarlijkse cyclocross. Maar wist je dat er ook bunkers uit de Tweede Wereldoorlog liggen? Vanop de top van de duinen kijkt een personeelsbunker uit op de Britse Militaire Begraafplaats. Iets verder, verscholen onder het zand en tussen de struiken, ligt een grote VF-machinebunker. Vind je hem? Of heb je de hulp nodig van een...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het