BK Wakeboard & Wakeskate@The Spin Cablepark in CharleroiDit jaar werden de Belgische Kampioenschappen wakeboarden en wakeskaten kabel georganiseerd op “The Spin” Cablepark in Charleroi. Het team van Lakeside Paradise vertrok met grote ambitie naar Wallonië met de bedoeling om zoveel mogelijk medailles terug huiswaarts mee te brengen. In totaal stond het Lakeside Paradise Tomorrow Team met 29 deelnemers aan de start. Bijna de helft van het deelnemersveld! Na een vermoeiende kwalificatie dag op zaterdag 20 oktober 2018 was het op zondag 21 oktober tijd voor de finales. 23 leden uit het Tomorrow Team stonden klaar om het beste van zichzelf te geven. Dit resulteerde in maar liefst 5 Belgische titels en 12 ereplaatsen!

Het podium van de Mini Boys (tot 11 jaar) stond zelfs volledig in de kleuren van Lakeside Paradise. Ike Vanleenhove, Emiel Lauwers en Elian Coosemans. Drie kameraden die elke week samen trainen, vochten om het goud. Het was uiteindelijk Ike die plaats mocht nemen op het hoogste schavotje, voor Emiel en dan Elian. Eerlijk en zeer fair, want ze hadden het elkaar ook gegund in een andere volgorde.

Bij de Boys was Sacha Delpierre eveneens uit Knokke-Heist niet te stoppen. De ene spectaculaire trick na de andere. Hij was duidelijk in een topdag. Een meer dan verdiende winnaar volgens de kenners aan de zijlijn. Er waren zelfs speculaties dat Sacha, met wat hij die dag toonde, simpelweg kon meedoen op Europees niveau.

In de categorie Open Ladies heeft Johanna Dory dan weer voor een verassing gezorgd. Een hele mooie 3de plaats is het resultaat van één jaar wakeboarden. Dat belooft voor de toekomst. Naast Johanna heeft Pauline Appelmans haar favorieten rol waargemaakt bij de Girls. Ze heeft de goede vorm van het EK mooi doorgetrokken en geknald op het BK.

Voor Glenn Vandenberghe, 2de in de Open Men, was de kers op de taart jammer genoeg geen 1ste plaats, maar het was wel de allereerste keer dat hij Wim Kooij en Axel Tack achter zich kon houden op een wedstrijd. Een bevestiging voor al het harde werk.

Ook in het wakeskaten, dat is wakeboarden zonder dat je voeten vast staan op de plank, deden de kustboys van Lakeside Paradise het niet slecht. 7 deelnemers die ook in totaal 4 medailles wisten te scoren. Jay Michel wist door een goede eerste run zijn plaats bovenaan te behouden bij de Junior Men Wakeskate. Ook Louis Eggerickx en Arne Albrecht hebben zich getoond in deze discipline. Helaas kwamen ze net te kort om te vechten voor de hoogste plaats.

Na een volledig seizoen trainen onder het toeziend oog van trainers Axel Tack en Simon Van de Gucht zijn deze resultaten gewoonweg prachtig.

Op de foto: de toekomst en het volledige podium uit Knokke-Heist vlnr Emiel Lauwers, Ike Vanleenhove en Elian Coosemans.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
07-08-2019

De lokale politie Damme/Knokke-Heist kiest voor meer groen op straat met de leasing van twee splinternieuwe, elektrische wagens. De Renaults Zoe R90 Life stoten geen CO2 uit en zijn uitgerust als politiewagen. Een van de wagens gaat naar het Knokse wijkteam. Het politieteam wil de komende jaren zijn motor- en wagenpark verder vergroenen. Sinds enkele jaren zijn ook twee elektrische maxi-scooters...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
07-08-2019

Ben jij een gemotiveerde leerkracht secundair onderwijs die graag tijdelijk een nieuwe uitdaging aangaat? Dan ben jij misschien wel de ideale kandidaat om het team van het Zwin Natuur Park te versterken.Educatieve modules voor scholenHet Zwin Natuur Park biedt een unieke natuurbeleving aan een breed doelpubliek van scholen, groepen, bedrijven en individuele bezoekers om hun kennis van natuur,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
06-08-2019

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook het gemeentebestuur van Knokke-Heist lid van is. Op 6 en 9 augustus is het exact 74 jaar geleden dat de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki het slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Daarom heeft het gemeentebestuur op het Abraham Hansplein de vlag van Mayors for Peace gehesen op dinsdag 6 augustus 2019...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
06-08-2019

Op maandag 5 augustus 2019 mocht burgemeester Graaf Leopold Lippens het lint doorknippen van het gloednieuwe petanqueveldje op het Oosthoekplein. De burgemeester en schepenen Piet De Groote en Jan Morbee speelden daarna het terrein in. De realisatie kwam er op vraag van een aantal handelszaken die het plein nieuw leven willen inblazen. Met de prachtige platanen die het Oosthoekplein voor een...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het