BK Wakeboard & Wakeskate@The Spin Cablepark in CharleroiDit jaar werden de Belgische Kampioenschappen wakeboarden en wakeskaten kabel georganiseerd op “The Spin” Cablepark in Charleroi. Het team van Lakeside Paradise vertrok met grote ambitie naar Wallonië met de bedoeling om zoveel mogelijk medailles terug huiswaarts mee te brengen. In totaal stond het Lakeside Paradise Tomorrow Team met 29 deelnemers aan de start. Bijna de helft van het deelnemersveld! Na een vermoeiende kwalificatie dag op zaterdag 20 oktober 2018 was het op zondag 21 oktober tijd voor de finales. 23 leden uit het Tomorrow Team stonden klaar om het beste van zichzelf te geven. Dit resulteerde in maar liefst 5 Belgische titels en 12 ereplaatsen!

Het podium van de Mini Boys (tot 11 jaar) stond zelfs volledig in de kleuren van Lakeside Paradise. Ike Vanleenhove, Emiel Lauwers en Elian Coosemans. Drie kameraden die elke week samen trainen, vochten om het goud. Het was uiteindelijk Ike die plaats mocht nemen op het hoogste schavotje, voor Emiel en dan Elian. Eerlijk en zeer fair, want ze hadden het elkaar ook gegund in een andere volgorde.

Bij de Boys was Sacha Delpierre eveneens uit Knokke-Heist niet te stoppen. De ene spectaculaire trick na de andere. Hij was duidelijk in een topdag. Een meer dan verdiende winnaar volgens de kenners aan de zijlijn. Er waren zelfs speculaties dat Sacha, met wat hij die dag toonde, simpelweg kon meedoen op Europees niveau.

In de categorie Open Ladies heeft Johanna Dory dan weer voor een verassing gezorgd. Een hele mooie 3de plaats is het resultaat van één jaar wakeboarden. Dat belooft voor de toekomst. Naast Johanna heeft Pauline Appelmans haar favorieten rol waargemaakt bij de Girls. Ze heeft de goede vorm van het EK mooi doorgetrokken en geknald op het BK.

Voor Glenn Vandenberghe, 2de in de Open Men, was de kers op de taart jammer genoeg geen 1ste plaats, maar het was wel de allereerste keer dat hij Wim Kooij en Axel Tack achter zich kon houden op een wedstrijd. Een bevestiging voor al het harde werk.

Ook in het wakeskaten, dat is wakeboarden zonder dat je voeten vast staan op de plank, deden de kustboys van Lakeside Paradise het niet slecht. 7 deelnemers die ook in totaal 4 medailles wisten te scoren. Jay Michel wist door een goede eerste run zijn plaats bovenaan te behouden bij de Junior Men Wakeskate. Ook Louis Eggerickx en Arne Albrecht hebben zich getoond in deze discipline. Helaas kwamen ze net te kort om te vechten voor de hoogste plaats.

Na een volledig seizoen trainen onder het toeziend oog van trainers Axel Tack en Simon Van de Gucht zijn deze resultaten gewoonweg prachtig.

Op de foto: de toekomst en het volledige podium uit Knokke-Heist vlnr Emiel Lauwers, Ike Vanleenhove en Elian Coosemans.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
12-06-2019

De plotse hoge mezensterfte in onze contreien deed de tuindersvereniging Velt vzw en Vogelbescherming Vlaanderen de handen in elkaar slaan. Samen voeren ze onderzoek uit of de sterfte te maken heeft met het gebruik van pesticiden, meer bepaald de insecticide ter bestrijding tegen de buxusmot. Voel je je geroepen om mee te helpen aan dit onderzoek? Verzamel de dode mezen in een plastic zakje en...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
12-06-2019

De gemeente Knokke-Heist is een hondenvriendelijke gemeente en hecht belang aan het welzijn van de hondjes. Al jaren pakken we hondenpoep integraal en geïntegreerd aan en sensibiliseren we de hondenbaasjes. Hondenpoep niet opruimen behoort tot dé grote ergernissen van voorbijgangers, maar de achtergelaten hondenpoep is ook gevaarlijk voor de gezondheid van andere honden en zelfs van...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
12-06-2019

Op zaterdag 15 juni 2019 vormen de straten van Heist het strijdtoneel van de 3de Grote Prijs Vlaanderens Wiel Gentlemen ploegentijdrit in het centrum van Heist. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wielerwedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. Er is...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
06-06-2019

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert Vlaanderens Wiel van 15 tot 17 uur de Gentlemen ploegentijdrit in het centrum van Heist. Er worden telkens 5 ronden van 2 km afgelegd. De ploegen bestaan uit minimum 2 en maximum 3 renners. De chronometer aan de eindmeet wordt stopgezet wanneer de 2de renner over de eindstreep rijdt. De start situeert zich in de Knokkestraat 142. Afhalen van de rugnummers...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het