Krachtige smaakvolle Pinot-wijnen.“De zonovergoten zuidhellingen in ons warme en droge Maaslands klimaat zorgen samen met de rijke kiezel- en grindlagen voor krachtige smaakvolle Pinot-wijnen.

 

Wijndomein Aldeneyck In het pittoreske dorpje Aldeneik liggen op een zonovergoten zuidoosterhelling Europa’s meest noordelijke pinotwijngaarden.

Karel en Tine Henckens-Linssen verbouwen in de 10 hectaren grote wijngaard met veel passie de Aldeneyck Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en een mousserende Pinot Brut.

De Pinot wijnen van Wijndomein Aldeneyck werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn!
Het wijnwonder Dat er vroeger ook druiven werden geteeld in de Maasvallei wordt duidelijk aan de hand van één van de wonderen van Harlindis.
Bij een bezoek van de missionarissen Willibrordus en Bonifacius aan het klooster van Aldeneik, merkte Harlindis dat de voorraad wijn bijna op was.
De abdis zegende het nagenoeg lege vat en richtte een gebed tot de Heer. En warempel, er was genoeg wijn om de missionarissen en hun gevolg naar hartenlust te bedienen van de heerlijkste wijn.

Vandaag prijken de heilige maagden op het etiket van de Aldeneyck-wijnen.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het