In 4 dagen rond de provincie met nieuwe Fietsronde van LimburgReisorganisatie Happy Weekends uit Geel biedt fietstoeristen dit jaar een unieke manier om op verkenning te gaan in fietsprovincie Limburg. Met dagafstanden van zo’n 65 km neemt ze hen in 4 dagen mee voor een tocht langs de provinciegrenzen. “We laten de deelnemers dagelijks kennismaken met een andere Limburgse regio en doen ook telkens een bezoek aan een locatie die typisch is voor de streek waar we fietsen”, zegt zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends.

Het originele fietsarrangement in groep wordt in 2019 drie keer aangeboden: 13 – 16 juni, 18 – 21 juli en 8 – 11 augustus, dus telkens van donderdag tot en met zondag.

Startpunt Lommel
“Donderdagmorgen komen we samen in Lommel, waar de deelnemers worden verwelkomd met Limburgse vlaai en koffie”, aldus nog Paul Huysmans. “De eerste dag fietsen ze onder begeleiding naar Maaseik, dus langs het noorden van de provincie. De tweede dag staat Maaseik – Kanne op het programma, de derde dag Kanne – Sint-Truiden en de laatste dag vanuit Sint-Truiden terug naar Lommel.”

Dagelijks bezoeken
De eerste dag drinken de deelnemers een trapist in de Achelse Kluis, de tweede dag bezoeken ze de mergelgrotten onder Kanne, de derde dag een fruitteler in Haspengouw en de vierde dag de vroegere mijnsite in Beringen. “Op die manier laten we ze nog meer proeven van de vele facetten van Limburg”, duidt Paul Huysmans.  Ook de nieuwe fietssensatie Fietsen door de Bomen in Houthalen-Helchteren ligt op het traject.

Met bagagevervoer
Telkens wordt overnacht in een 3-sterrenhotel en de bagage van de deelnemers wordt van hotel naar hotel gebracht. Er wordt gefietst in groepen van max. 25 personen met op kop een Happy Weekends-begeleider. Wie  van verder weg komt, kan voorafgaand een extra overnachting in Lommel reserveren.

Nieuw concept
“Bij de uitwerking van het arrangement bleek dat dit fietsconcept met inbegrip van het bagagevervoer nog niet bestond”, weet Paul Huysmans. “Vreemd dat nog niemand op het idee is gekomen, want dit is een heel bijzondere manier om de provincie Limburg vanop de fiets te ontdekken.”

 

 


Nog beschikbaar
13 – 16 juni is volzet, maar voor de afreizen op 18 juli en 8 augustus zijn er nog plaatsen beschikbaar. Prijs vanaf € 475 p.p. (incl. 3 overnachtingen met ontbijt, 4x lunch, 3x 3-gangendiner, koffie en taart bij vertrek, 4x bagagevervoer, bezoeken, begleiding).

 

Buitenlandse touroperators
Happy Weekends is partner van Fietsvakanties in Vlaanderen, een project van Toerisme Vlaanderen i.s.m. de provinciale toeristische diensten dat buitenlandse fietstoeristen naar Vlaanderen moet lokken. De Fietsronde van Limburg zal in dat verband ook worden aangeboden aan buitenlandse touroperators.

Meer info op www.happyweekends.be, info@happyweekends.be, 014 75 71 16.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Bonheiden
20-07-2019

Deze jubileum-editie bouwt verder op de vernieuwingen die vorig jaar op veel bijval konden rekenen.Het podium komt weer centraal te staan in de grote zaal van ’t Blikveld en het publiek zetten we in een op maat gemaakte tent aangebouwd aan het gebouw. De extra aanpassingen die we vorig jaar deden, werden zo hard gesmaakt door ons publiek dat we dit jaar met deze succesformule verder...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
20-07-2019

Mechels IT-consultancybedrijf Elmos ontvangt vandaag een prijs voor zijn deelname aan de actie van Unizo voor Dag van de Medewerker. Met de Dag van de Medewerker wil Unizo positieve en inspirerende acties van werkgevers onder de aandacht brengen. Elmos ontvangt een trofee en een gratis deelname aan het Unizo-traject Jobstap voor zijn uitzonderlijk HR-beleid. De Dag van de Medewerker van Unizo...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Scherpenheuvel - Zichem
20-07-2019

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd: Samen met tientallen andere Vlaamse...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Kalmthout
20-07-2019

Zomerspeurtocht voor kinderen t/m 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uurDeze zomer gebeuren er raadselachtige dingen in de tuin van Arboretum Kalmthout, het lijkt er wel betoverd! Kaboutertjes lokken je naar het bonsaibos, ananassen en eekhoorns wachten je op om een spelletje te spelen en in de bomen zitten vreemde vogels verstopt. En wat doen al die geitjes in de tuin?!Tijdens de grote vakantie...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het