Verkeersregelingen voor komende activiteitenRommelmarkt Broekkantstraat op vrijdag 9 augustus: verkeersregelingen

Op vrijdag 9 augustus wordt van 14 tot 21 uur een rommelmarkt georganiseerd in de Broekkantstraat, Broekkouter, en delen van de Meibosstraat en de Frans Bonduelstraat.

Voor het veilige en vlotte verloop geldt parkeerverbod op het traject van 9 tot 22 u. en worden de straten afgesloten voor het verkeer.

 

Appelse Feesten op za 10 en zo 11 augustus: verkeersregelingen

Diverse activiteiten vinden plaats in openlucht in de Hoofdstraat, zoals een optreden en eetfestijn. Voor het veilig verloop treft men speciale verkeersregelingen.

Voor dit evenement zal de Hoofdstraat tussen de Koebosstraat en de Vrijstraat afgesloten zijn en zal er parkeerverbod gelden: op zaterdag van 17-2 u. en op zondag van 9-24 u.

 

Rommelmarkt in de Tuinwijk op zondag 11 augustus: verkeersregelingen

Op zondag 11 augustus wordt van 8 tot 14 uur een rommelmarkt georganiseerd op het Hippoliet Vandemeulebrouckeplein, Dr. De Witteplein, Oud Strijdersplein, Rode Kruislaan en Basiel De Cockplein.

Voor het veilige en vlotte verloop geldt er parkeerverbod in de betrokken straten van 5-15 uur en wordt de zone afgesloten voor het verkeer tijdens de activiteit.

In de Begonialaan wordt de rijrichting omgekeerd, dus inrijden via de Leliënlaan. Op die manier blijft ook de Tulpenlaan bereikbaar.

 

Rommelmarkt op Dorpsplein Baasrode op zondag 11 augustus

Organisator Pina’s Rommelmarkten organiseert in 2019 een aantal rommelmarkten op een zondag.  

De rommelmarkten vinden telkens plaats van 10-18 u. op volgende zondagen: 11 augustus, 8 september en 13 oktober.

Om een vlot en veilig verloop te garanderen worden verkeersregelingen ingesteld:

 • Het Dorpsplein wordt verkeersvrij gemaakt van 7 tot 19 u. en er geldt parkeerverbod in het straatgedeelte van de financiële bankinstellingen.
 • Verkeer tussen deel Kloosterstraat en Scheepswerfstraat blijft mogelijk.

 

Wielerwedstrijd door Schoonaarde op zondag 11 augustus: verkeersregelingen

De wielerwedstrijd vindt plaats tussen 15 en 19 u. en gaat via volgend parcours (deels in Aalst): Langestraat, Schuiteplasstraat, Migrostraat, Waterstraat, Drapstraat, Babbelaarstraat, Vogelenzang, Rimeirstraat, Langestraat.

Om een vlot en veilig verloop te waarborgen, wordt in de Langestraat, Schuitteplasstraat, Migrostraat en Rimeirstraat een parkeerverbod ingevoerd vanaf 12 u.

In de Schuiteplasstraat en Rimeirstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. 

Het verkeer zal worden stilgelegd bij passage van de renners. Gelieve de aanwijzingen van de seingevers en de politie op te volgen.

 

Halfoogstkermis Grembergen van 14 tot 18 augustus: verkeersmaatregelen

Van woensdag 14 tot zondag 18 augustus vindt de jaarlijkse Halfoogstkermis plaats in de wijk De Molen in Grembergen. Een boordevol programma en heel wat verkeersregelingen om alles in goede banen te leiden.

 

Donderdag 15 augustus

Eucharistieviering in openlucht aan ’t kapelleken Oude Molenstraat – 9.30 u.

 • Oude Molenstraat: afgesloten van 8-22 u. en parkeerverbod
 • Kruispunt Oude Molenstraat-Smidsestraat-Denstraat: afgesloten van 8-11 u. Bijgevolg is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Smidsestraat (vanaf Gaverstraat) en Denstraat.
 • De Zandvoortstraat is niet bereikbaar via de Oude Molenstraat, wel via de Hamsesteenweg (eenrichtingsverkeer inrit en terug via de Zandvoorde richting Hamme).

Proche-Rommelmarkt in de Oude Molenstraat en Keefstraat tot kruispunt met de Gravenhuisstraat – van 13-19 u.

 • Oude Molenstraat afgesloten van 8-22 u. en parkeerverbod (behalve voor marktkramers)
 • Zandvoortstraat en Zandvoorde: parkeerverbod van 8-22 u.
 • Keefstraat en Fernand Khnopffstraat afgesloten aan de zijde Oude Molenstraat.
 • Smidsestraat (van Gaverstraat tot Denstraat) – parkeerverbod van 11-19 u.

 

Vrijdag 16 augustus

Wielerwedstrijd 73e Halfoogstprijs voor elite z.c. en beloften (U23) – 14.30 u.-17.45 u.

 • Parcours (11 ronden – traditioneel open-8-parcours maar via de Zandvoortstraat): Vertrek Smidsestraat – Oude Molenstraat – Zandvoortstraat – Zandvoorde (Hamme) – parallelweg naast N41 richting Grembergen – Denstraat – Bankveldstraat – parallelweg naast N41 – Letterwinkelstraat – Grootbroekstraat – Vossenhoek – oversteek aan Grootzand – Sportpleinstraat – Bakkerstraat – Vijfbunderstraat – Groeneweg – Dr. Haekstraat – Smidsestraat (aankomst).
 • Op de volledige omloop geldt parkeerverbod vanaf 12.30 u. In de toegangswegen naar het parcours van de wielerwedstrijd wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

 

Zaterdag 17 augustus

Een speelstraat zal ingericht worden in de Gravenhuisstraat en in de Keefstraat (omgeving speelplein) van 13 tot 21 u.

Voor een gocart-race in de Keefstraat wordt de activiteitenzone verkeersvrij gemaakt en geldt er parkeerverbod van 10-17 u.

Proche Reuzenstoet gevolgd door Gouden oogstworp – 18 u.

 • Parcours reuzenstoet: Start in Bankveldstraat – Smidsestraat – Gaverstraat tot aan doorsteek naar Fernand Khnopffstraat – rechts naar Gravenhuisstraat – Gravenhuisstraat rechtdoor naar Keefstraat – Oude Molenstraat – Smidsestraat en apotheose aan ’t Kapelleken met Gouden Oogstworp (einde voorzien rond 21 u.)
 • De omloop wordt verkeersvrij gemaakt en er geldt een parkeerverbod van 17 tot 22 u.

 

Zaterdag 18 augustus

Kapellekensjogging – 15 tot ca. 17.30 u.

 • Parcours: Start in Bankveldstraat aan huisnr. 27, Tunisstraatje – rechts veldweg naar Smidsestraat (aan café De Verloren Zoon) – Smidsestraat – aan kruispunt met Gaverstraat links afslag en doorsteek naar F. Khnopffstraat tot Keefstraat – via Keefstraat naar Oude Molenstraat - rechts afslag Oude Molenstraat – Denstraat kruisen naar Bankveldstraat (aankomst aan nr. 27).
 • De jogging verloopt op een gesloten omloop. De straten van de omloop worden volledig afgesloten voor het verkeer tijdens de jogging en plaatselijk geldt er een parkeerverbod vanaf 14.30 tot 17.30 u.

Voor de meeste activiteiten van deze kermis is het nodig om het doorgaand verkeer om te leiden. In aanpalende straten kan gebeurlijk enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

Mogen wij u vragen om de verkeersborden van de lokale politie te respecteren, en de richtlijnen van seingevers en politie stipt op te volgen.

 

Tevens zijn er activiteiten in de tent ’t Nief Palmhof in de Bankveldstraat. Daar wordt o.a. op woensdag 14/8 een muziekquiz, op vrijdag 16/8 een sponsornight en op zaterdag 17/8 een fuif gepland. Voor alle activiteiten is een maximale geluidsnorm vastgesteld alsook een einduur nl. 3 u.

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
15-08-2019

Ter gelegenheid van de herdenking van de ‘Bevrijding van de stad’ organiseert het stadsbestuur volgende plechtigheden op zondag 1 september 2019: om 9.45 u.: samenkomst aan de Steenweg van Grembergen (achterzijde Citroën garage).Optocht naar het herdenkingsmonument van de slachtoffers van de Scheldebrug (Martelarenlaan).om 10 u.: plechtigheid aan het monument, gevolgd door...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
14-08-2019

Goed nieuws voor fietsers in Sint-Gillis. Volgende week worden er fietssuggestiestroken aangelegd in de Sint-Gillislaan en de Heirbaan, van het kruispunt Cleophas Heyvaertstraat/Weggevoerdenstraat tot en met het kruispunt Acacialaan/Berkenlaan. De stroken worden aan beide zijden aangebracht.Deze ingreep zal de veiligheid verhogen. Een fietssuggestiestrook heeft voordelen zowel voor de...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
06-08-2019

Vorige week werden in de Brusselse Forten (Burgemeester Portmanslaan) en in de vijver in het Wastijnepark (Serbosstraat) toxische blauwalgen aangetroffen. Elke vorm van waterrecreatie (hengelen, kajak, kano, roeien, stand-up paddling …) en watercaptatie (voor het besproeien van landbouwgewassen en het gebruik als drinkwater voor vee) zijn er verboden. Zwemmen is sowieso al verboden....


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het