Cantate Domino 60 jaar jong!Op weg naar het jubel-kerstconcert op 18 december: apotheose van het feestjaar

Al sinds zijn ontstaan heeft Cantate Domino elk jaar verschillende kerstconcerten gegeven. Bijna steeds werd het eerste kerstconcert georganiseerd in samenwerking met het Sint-Maarteninstituut van Aalst, de thuisbasis van het koor.

 

Maar het koor had ook de gelegenheid om kerstconcerten te geven op bijzondere plaatsen: de Queen Elisabeth Hall in Londen, de Geboortekerk in Bethlehem, op het Koninklijk Paleis, in Rome, Berlijn, Japan, Taiwan, Portugal, …

 

Voor het feestjaar naar aanleiding van de 60e verjaardag van Cantate Domino gaf het koor reeds optredens in januari met een jubel-dankmis en in mei met een jubelconcert, telkens in een bomvolle Sint-Martinuskerk. In juli ondernam het koor een concertreis naar Zuid-Afrika.

 

Om het feestjaar af te sluiten, zal Cantate Domino op 18 december in samenwerking met het SMI een heel bijzonder kerstconcert geven met als thema "Joy to the World". Het wordt de bekroning van het jubileumjaar en zal meteen ook voor 2019 het enige kerstconcert van het koor worden in de regio Aalst.

 

Het thema "Joy to the World" - naar het populaire Engelse kerstlied - is niet toevallig gekozen. Cantate Domino ziet het als één van zijn basisdoelstellingen om via de muziek extra vreugde over te brengen. Tevens bereiken de dankbaarheid en de blijheid in dit feestjaar voor 60 bijzondere jaren – 60 jaar 'zingen voor de Heer' - zijn apotheose in het feest van Kerstmis. "Vreugde alom" als ultieme kerstboodschap: vreugde voor de hoop op een vredevolle wereld, een wereld waarin er vreugde is voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of wat dan ook.

Op het jubel-kerstconcert wil Cantate Domino deze universele kerstwens dan ook samen met leerlingen van het Sint-Maarteninstituut van diverse origine kracht bijzetten.

 

Ook professionele musici, waaronder 'Die Verdammte Spielerei', Joris Bosman en andere oud-zangers van het koor zullen van de partij zijn.

 

Het kerstconcert gaat door in de Sint-Martinuskerk van Aalst.

 

Kaarten kunnen besteld worden via de website www.cantatedomino.com:

vvk €15 - adk €18 - UITpas aan kansentarief €1,5 - leerlingen en studenten €10.

 

Noteer alvast 18 december 2019 in jullie agenda! 

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Genk
19-08-2019

Trossard gets 56% of the vote and is named as today's man of the match!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Peer - Grote en Kleine Brogel
>>
19-08-2019

Live-muziek op en rond de Peerse kiosk.Dit weekend was Domino bij de muziekkiosk van de partij.Geniet mee van het top event met gratis toegang!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ronse
18-08-2019

Herinner u onze eerste editie vorig jaar… World Cleanup Day is een wereldwijd zwerfvuil-verzamel-initiatief opgestart in Estland waar een lokale gemeenschap bewees dat samen de handen uit de mouwen steken een propere buurt kan betekenen. De missie van de organisatie gaat verder dan opruimen alleen. Met deze wereldwijde burgeractie wil men de problematiek van zwerfafval benadrukken en een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Glabbeek
16-08-2019

Op donderdagnamiddag 15 augustus ‘19, oftewel het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming, organiseerde het in 2017 opgerichte processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in hun dorp. Veel mensen, jong en minder jong, uit Wever en omstreken stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd met feestelijke klanken door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het