Nieuwe havenweg houdt vrachtverkeer uit dorpskern RiemeNorth Sea Port legde een nieuwe weg aan tussen de Bombardementstraat in Rieme en het Kanaal Gent-Terneuzen. Deze weg loodst het vrachtverkeer van en naar de industriezone rond de dorpskern van Rieme. Samen met het Hollands Complex op de R4-West houdt deze nieuwe weg het vrachtverkeer weg uit de dorpskern. De nieuwe havenweg is nu klaar.

 

De werken startten op 25 juni 2018 en duurden zoals gepland tot de zomer van 2019. De werken aan de havenweg op het grondgebied van Evergem zijn nu afgerond. Er moeten alleen nog enkele kleine zaken afgewerkt worden. Het verkeer dat van Rieme-Noord komt, kan vanaf nu dus de nieuwe havenweg gebruiken. De ontsluitingsweg is 1.250 meter lang. Over de volledige lengte is er een vrij liggend fietspad met ledverlichting, waardoor je er veilig kan fietsen.

 

Verhoogde verkeersveiligheid

Het 100 hectare grote bedrijventerrein Rieme-Noord ligt in het havengebied North Sea Port, op het grondgebied van Evergem. Het terrein ligt dichtbij de grens met Nederland, tussen de R4-West en het Kanaal Gent-Terneuzen. Het terrein is toegankelijk via het recent gebouwde op- en afrittencomplex over de R4-West.

 

Met deze tweede ontsluitingsweg wordt het verkeer tussen de industriezone en het Kanaal Gent-Terneuzen voortaan rond de dorpskern van Rieme geleid. Dit verhoogt de leefbaarheid rond de haven.

 

Voor wie de werken wilde volgen, was er een nieuwsbrief, met zo’n 200 abonnees. Die werden op de hoogte gebracht van het verloop van de werken en de verschillende fases.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
07-08-2019

In september start het nieuwe seizoen Coderdojo in Bibliotheek Evergem. Meisjes en jongens van 7 tot 16 jaar leren er alles over programmeren.Coderdojo is een gratis workshop één keer per maand op zaterdag van 9.30 tot 12 uur in de bib. Enkele vrijwilligers geven kinderen en tieners een kijkje in de wereld van eentjes en nulletjes. Ze leren er zelf programmeren. Wil je kind of...


Meer info

Evergem
Evergem
07-08-2019

De Watergroep heeft voor alle vragen en meldingen van klanten één algemeen contactnummer: T 02 238 96 99. Dit nummer schakelt automatisch door naar de wachtdienst buiten de kantooruren.


Meer info

Evergem
Evergem
07-08-2019

Op zondag 8 september vindt de tweejaarlijkse opendeurdag van de brandweerpost in Zelzate plaats.Er staan heel wat activiteiten op het programma zoals: demonstraties, rondleidingen, kinderanimatie, infostanden... Tussen 12 en 14 uur kan je mee aan tafel schuiven bij het steakfestijn (18 euro: steak, 16 euro: vol au vent, 8 euro: frikandellen).Burgemeester Jos Chalmetlaan 56, 9060 Zelzate11 tot 18...


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het