En dan nu: de targetmen van Sporting Lokeren !We doen geen afbreuk aan de verdiensten van trainers, verdedigers, middenvelders of wie dan ook. Maar het voetbal draait nu eenmaal om doelpunten en doelpuntenmakers. Daarvoor komen de supporters naar het stadion. Wil het toeval nu toch wel niet dat wij bij Sporting Lokeren in de loop van de voorbije 50 jaar een werkelijke keur aan topaanvallers op Daknam aan het werk mochten zien? Mogen wij jullie, fans, nog een keer het leven zuur maken en jullie om het onmogelijke vragen: wie stak er in volgend lijstje boven uit?

  1. Aristide Bancé: geboren in Ivoorkust, maar Burkinees van nationaliteit. Zijn geblondeerde haren behoren tot de Lokerse geschiedenis. Al maakte hij niet alleen daardoor indruk. Hij wist de goal staan, zoals men dat zegt. Goed voor 27 doelpunten in 77 matchen. Is een echte "clubhopper": na teams als bijvoorbeeld Metalurgh Donetsk,  Kickers Offenbach en FC Mainz nu bezig aan zijn wellicht laatste kunstje bij het Guinese Horoya AC, zijn 27ste (!) club..
  2. Sambégou Bangoura: topspits uit Guinee, zoveel is zeker. Kan je wel stellen als je in 83 wedstrijden voor Sporting 41 keer scoort. Lanceerde zijn carrière hier. Na Lokeren naar Standard, van daar naar Premier league bij Stoke City. Scoorde in 2006 eerste doelpunt voor Guinee ooit tijdens de Afrika Cup.
  3. Johan Devrindt: Limburger die al snel werd ontdekt door Anderlecht en met hen vier keer kampioen werd. Nadien ook top in Eindhoven bij PSV en bij Club Brugge. Kwam naar Sporting als 29-jarige, voor ons debuut in Eerste Klasse. Scoorde in dat seizoen 19 keer en leidde ons zo naar een degelijke 7de plaats.
  4. Hamdi Harbaoui: de Tunesiër speelde hier twee periodes. In de eerste periode (2011-2014) maakte hij zich onsterfelijk door in 2012 de goal van de Bekerzege te scoren tegen KV Kortrijk. Georges Leekens haalde hem in 2015 terug uit de woestijn en Harbaoui bedankte door een flinke duit in het zakje te doen in de strijd om het behoud. Mogen we hem een tikkeltje wispelturig noemen? Na Lokeren ook aan de slag bij Udinese, Anderlecht, Charleroi, Zulte Waregem. Nu nog flink wat centen verdienen bij El Arabi.
  5. Jan Koller: Jan –“Jantje”- Koller was 2m02 groot en kregen we bijna als extraatje van Sparta Praag.  De supporters vonden hem bij zijn eerste seizoen hier vooral schlemielig, maar wat een gedaanteverwisseling onderging hij nadien! Werd topscorer in 1998-1999. Vertrok toen naar Anderlecht, maar dat was pas een begin: ook bij Borussia Dortmund en AS Monaco was hij top. Zijn faam blijft op Daknam voor eeuwig: zijn beeltenis prijkt nog op de zijkant van Tribune vier en hij schonk zijn naam aan de feestzaal.     
  6. Wlodek Lubanski: kwam eerst 10 jaar uit voor Gornik Zabrze uit zijn thuisland Polen. In 1963, hij was toen 16 (!), debuteerde hij bij de Poolse nationale ploeg met wie hij in 1972 Olympisch kampioen werd in München. De communistische bondslui lieten hem door een knieblessure naar het Westen gaan want “hij zou toch nooit meer zijn oude niveau halen”.  Was dat even verkeerd gedacht. In 7 seizoenen Lokeren scoorde hij niet minder dan 82 keer in 196 matchen! Nadien nog jarenlang in trainersstaf en nu nog altijd inwoner van de Durmestad.
  7. Dimitri M’buyu: zijn broer Didier en hijzelf zijn afkomstig van de wijk Spoele, hier in Lokeren. Werd in 1986-1987 net geen topschutter met 17 goals: hij verloor het pleit van Arnor Gudjohnsen, ex-Lokeren, toen al Anderlecht. Dwong nadien Europees voetbal af. Door manager de Vries, nu voorzitter Sporting Lokeren, toen naar Standard gebracht. Later ook nog naar Club Brugge.
  8. Ronny Tielemans: speelde van bij de fusie in 1970 tot 1975 bij Sporting. In die periode scoorde hij 44 keer. Zijn belangrijkste doelpunt was wellicht dat tegen Eupen, waardoor we naar Eerste klasse konden.
  9. Remco Torken: Fiel Laureys ging de speler scouten bij Top Oss maar Torken kreeg toen slechts 20 speelminuten. Lokeren waagde toch de gok en haalde hem in het seizoen 1995-1996 naar hier. Hij bleek een schot in de roos. Hij hielp de club aan de titel in Tweede Klasse met 27 doelpunten in 34 wedstrijden en was bovendien immens populair bij de supporters.
  10. Rik Van Cauter: afkomstig uit Lede, speelde van 1978 tot 1986 voor Sporting. Combineerde profvoetballerij met halftijdse taak als politieman. Zijn beste seizoen was 1982-1983 toen hij vijf keer kon scoren.  

 

STEM OP DE HOMEPAGE 

 

tekst: Klaas Van de Putte

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Sporting Lokeren

Lokeren
17-08-2019

Killian Overmeire is uit voor onbepaalde duur met een achillespeesblessure. Die liep onze kapitein op tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen.De club volgt de verdere evolutie op van nabij.


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
10-08-2019

Abdoulaye Diaby (19) komt op huurbasis over van Antwerp FC. De boomlange verdediger (1m95) speelde afgelopen zomer nog het WK u20 met zijn thuisland Mali.Met deze transfer laat Sporting zien dat hun transferhonger nog niet gestild is.


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
02-08-2019

Lokeren heeft zopas zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloren op het veld van Beerschot. Onze Tricolores gingen 1-0 onderuit. We eindigden de wedstrijd met tien. De partij begon aan een rustig tempo. Het waren vooral de Antwerpenaren die de bal opeisten in eigen stadion. De druk werd verhoogd en de thuisploeg kwam tot enkele kansjes. Het was uiteindelijk Holzhauser die de bal in het doel kon...


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
>>
31-07-2019

In de vooravond tekende de Japanse speler Ryuta Koike een contract van drie jaar bij Sporting Lokeren. De vleugelverdediger komt over van het Japanse Kashiwa Reysol. Na Jun Amano is hij is de tweede Japanse speler die dit seizoen zal aantreden in het shirt van Sporting.


Meer info

Sporting LokerenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het