Kayakster Stien Verlinden en Judoka’s Carl De Crée en Maarten Poels zijn de Mechelse Sportlaureaten 2018Woensdagavond reikte de Stad Mechelen onder grote publieke belangstelling haar jaarlijkse sportprijzen uit. Judoka Carl De Crée, die vorig jaar tot zwarte gordel 8ste dan promoveerde, won de Trofee voor Sportverdienste voor zijn gehele sportcarrière. Naast atleet, is hij topcoach, internationaal scheidsrechter, sport wetenschapper, sport historicus, inspanningsfysioloog, Japanoloog, en sportarts.

Kayakster Stien Verlinden volgde zichzelf dit jaar op als winnaar van de ICF Marathon Masters World Cup Mixed in Zuid-Afrika in de K2 categorie. Aan haar reikte de Stad Mechelen de Sporttrofee uit, een prijs bedoeld om de meest indrukwekkende sportprestatie van het afgelopen jaar in de verf te zetten. G-Judoka Maarten Poels ontving de G-Sporttrofee voor het behalen van de wereldtitel in de klasse tot 90 kg voor G-atleten van Niveau 2.

Elk jaar huldigt de stad Mechelen al haar sportkampioenen vanaf provinciaal niveau, zowel individuele kampioenen als ploegen die een kampioenentittel behaalden. Ook deelnemers aan de Special Olympics ontvingen een aandenken, dit jaar uitgereikt door de Mechelse Schepen van Sport, Walter Schroons en Eerste Schepen Marc Hendrickx.

De belangrijkste prijzen zijn de drie sporttrofeeën. G-judoka, Maarten Poels van DAIS vzw (St. Katharina-Lombeek nabij Ternat), kreeg de G-Sporttrofee voor zijn wereldtitel 2017 in de gewichtsklasse tot 90 kg (G-judoka van Niveau 2) behaald tijdens de Eerste INAS/IJF Judo Wereldkampioenschappen voor para-atleten met een Intellectuele handicap, die in oktober 2017 plaatsvonden in Keulen.

Carl De Crée, ook een judoka, is hoofdtrainer van de Koninklijke Judo & Karate Academie

Bushido-Kwai Mechelen, de oudste judoclub van België. Hij startte 43 jaar geleden met de judosport toen hij leerling was aan het Scheppersinstituut. Na een reeks nationale titels en internationale successen emigreerde hij voor enkele jaren naar Japan om zich bij de allerbeste meesters nog verder te bekwamen. Als professor inspanningsfysiologie en sportgeneeskunde maakte hij carrière o.m. in Groot-Brittannië en de VS. Vorig jaar behaalde hij de zwarte gordel 8ste dan, waarmee hij op dezelfde hoogte kwam als zijn voormalige sparringpartner, Olympisch kampioen Robert Van De Walle. Aan hem kende het Mechelse stadsbestuur de Trofee voor Sportverdienste van de Stad Mechelen toe, een prijs die een individu slechts eenmaal kan winnen tijdens zijn of haar carrière. Carl De Crée won deze Trofee voor zijn decennia lange toewijding aan de sport en voor zijn ongemeen brede rol als voormalig internationaal judo atleet, topcoach, internationaal scheidsrechter, sportwetenschapper, Japanoloog, en hoogleraar in inspanningsfysiologie, endocrinologie en sportgeneeskunde. Momenteel is hij o.m. als Japanoloog verbonden aan de UGent.

Stien Verlinden is lid va van de Koninklijke Cano Club Mechelen. Zij slaagt er steeds weer in haar topprestaties in het kajak te combineren met een gezin en een drukke professionele loopbaan. Naast een tiental Belgische titels in verschillende kayakdisciplines won ze in het verleden reeds een Europese titel K2, de wereldbeker K2 marathon bij de veteranen (masters), en een wereldtitel in de categorieën K1 en K2 Mix masters 35-39 jaar. In 2017 was ze in het Zuid-Afrikaans Pietermaritzburg samen met haar Australische duopartner Michael Leverett de beste in een deelnemersveld van 32 en won ze de World Cup K2 mixed.

Aan haar kende de Stad Mechelen de Sporttrofee toe.

 

CPCD
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Genk
19-08-2019

Trossard gets 56% of the vote and is named as today's man of the match!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Peer - Grote en Kleine Brogel
>>
19-08-2019

Live-muziek op en rond de Peerse kiosk.Dit weekend was Domino bij de muziekkiosk van de partij.Geniet mee van het top event met gratis toegang!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ronse
18-08-2019

Herinner u onze eerste editie vorig jaar… World Cleanup Day is een wereldwijd zwerfvuil-verzamel-initiatief opgestart in Estland waar een lokale gemeenschap bewees dat samen de handen uit de mouwen steken een propere buurt kan betekenen. De missie van de organisatie gaat verder dan opruimen alleen. Met deze wereldwijde burgeractie wil men de problematiek van zwerfafval benadrukken en een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Glabbeek
16-08-2019

Op donderdagnamiddag 15 augustus ‘19, oftewel het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming, organiseerde het in 2017 opgerichte processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in hun dorp. Veel mensen, jong en minder jong, uit Wever en omstreken stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd met feestelijke klanken door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het