Karter Thomas Strauven wint in Genk, wordt vicekampioen en wint ticket voor International TrophyDe natte omstandigheden op het circuit van Genk waren een kolfje naar zijn hand. En dus reed karter Thomas Strauven zondag naar een knappe weekendzege in het BNL-kampioenschap. Met de eerste, derde, tweede en eerste plaats in de respectievelijke races zorgde de elfjarige racer uit Houthalen-Helchteren er bovendien voor dat hij vicekampioen werd in de Rotax Max Micromax-klasse. Als bonus won hij bovendien een ticket voor de Rotax International Trophy van volgend jaar.

 

Het had trouwens niet veel gescheeld of Thomas was kampioen geworden. Vier puntjes was het verschil met de nummer één. Je kunt dus met recht zeggen dat de talentvolle Belg een sterk seizoen heeft gereden. “Het was een mooi seizoen, ik ben blij met mijn prestatie. Dit was mijn beste weekend in de BNL”, zei hij. Hoe dat zo gekomen was? “Ik ben altijd wel goed in de regen. Ik weet eigenlijk niet waarom. Dat gaat gewoon altijd goed. Ook heb ik in de winter veel getraind.”

 

En oefening baart kunst, zoals Thomas vooral tijdens de laatste race van het weekeinde weer demonstreerde. In de stromende regen greep hij in de voorlaatste ronde de leiding nadat de raceleider een foutje had gemaakt. “Ik ben hem toen voorbijgegaan en heb daarna veel verdedigd. Dat was wel spannend. Toen ik over de finish kwam, was alles weer goed.”

 

Want Thomas had ook die manche gewonnen en daarmee de dagzege veiliggesteld. Zo had hij een topweekeinde op zijn thuisbaan. Dankzij zijn zege in Genk mag hij volgend jaar meedoen aan de prestigieuze International Trophy in Le Mans. Dat besef zorgde voor een lach op het gezicht van de snelle racer. “Ik vind het heel fijn dat ik al een ticket heb gewonnen. Le Mans is een heel fijne baan. Hij is snel en je kunt er heel goed inhalen.”

 

Hoewel de races in Genk Thomas ogenschijnlijk erg gemakkelijk afgingen, was het toch heus een pittig weekeinde. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was het nat en droog, tijdens de kwalificatie en de twee races op zaterdag was het droog en tijdens de kwalificatie en de twee races op zondag regende het pijpenstelen. Dat bezorgde de rijders en hun monteurs bij vlagen hoofdbrekens.

 

Maar de snelle Thomas en zijn topteam GKS Lemmens Power lieten zich niet van de wijs brengen. De juiste afstelling werd gevonden en met een paar goede tips was hij de baan op gestuurd. Hij had ervan genoten, zei de jongeling. “Ik vind het rijden in de regen zelfs leuker dan rijden op een droge baan. Het glijden op het asfalt is altijd een uitdaging. Maar ik ben niet bang een foutje te maken. Ik heb heel veel zelfvertrouwen.” Toch was er één ding dat hij niet leuk had gevonden. Al betrof dat dan vooral de handelingen ná de race. “Dan moet je je natte racepak uittrekken en moet je jezelf drogen. Daar houd ik echt niet van.”  

 

Wat dat betreft leek het fijn dat de derde ronde van het BNL-kampioenschap voor Thomas zijn laatste was van het seizoen. Maar ja, de voorbereidingen op het nieuwe seizoen vinden altijd plaats in de herfst en in de winter, dus grote kans dat hij dit jaar nog vaker nat zal worden. Al vond hij dat nu ook weer niet zo’n ramp. “Ik doe niets liever dan karten, ook in de winter.”

 

Hoe het komende seizoen er voor hem gaat uitzien, wist Thomas nog niet. “Ik weet alleen dat we nog wat Winter Cup-wedstrijden zullen rijden. Welke maakt me niet zoveel uit, ik wil gewoon racen!”
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Anzegem
15-10-2019

Op maandag 14/10 vindt een werfbezoek plaats van het 5e en 6e lager van VBS Heirweg op onze werf te Anzegem in samenwerking met opdrachtgever Provincie West-Vlaanderen. Hier wordt een buffer- en overstromingsbekken aangelegd om de blijvende waterproblematiek tegen te gaan. Omdat interesse in een carrière in de bouwsector blijft dalen, engageren wij ons graag om de kennis omtrent deze...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Leuven
15-10-2019

In het Rijksarchief van Leuven in de wettelijke passeringen voor de schepenbank van de beide Kaggevinne's is er een opmerkelijk document te voorschijn gekomen door amateur historicus en genealoog Martien Mondelaers uit Diest. De toenmalige secretaris Arnoldus Wiers heeft een nota in zijn boek neergeschreven over de vrouwe van Diest en Zichem, Anna van Loreynen de weduwe van Rene van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
15-10-2019

Dit wordt de nieuwe marathon in Antwerpen!Precies 100 jaar na de olympische marathon van 1920 krijgt Antwerpen opnieuw een (aparte) marathon: de Antwerp Night Marathon. De eerste editie vindt plaats op zaterdagavond 12 september en volgt een spectaculair parcours dat hoofdzakelijk door het centrum van de stad loopt. Het is geen toeval dat de nieuwe marathon er net volgend jaar komt. Antwerpen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
15-10-2019

Wie reisplannen heeft kan voortaan ook in Ieper bij Connections terecht. De Belgische reisorganisatie opent deze week zijn 34ste travel shop in de Rijselstaat, in het hart van de Kattenstad. West-Vlaamse lokt Connections naar haar thuisstadDat de shop in Ieper er kwam is de verdienste van de dynamische shopmanager zelf. Lies Portier en haar echtgenoot komen uit de streek en bouwen momenteel hun...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het