STVV klopt Standard met 2-1!De Kanaries hebben hun eerste driepunter van het seizoen te pakken. STVV haalde het van Standard met 2-1 en is daarmee de eerste ploeg die dit seizoen punten pakt tegen de Rouches. De Bruyn en Masoudi zorgden voor de (knappe) Truiense goals. 

De derby begon met veel grinta en passie maar weinig uitgespeelde kansen. Standard stak als eerste de neus aan het venster met twee relatief ongevaarlijke pogingen van Carcela en Lestienne. STVV voetbalde aardig mee en kort voor het halfuur begon De Bruyn aan een indrukwekkende rush. Hij stak het halve veld over, schudde zijn verdedigers af en trapte de bal via de paal binnen. Schitterende goal. 

Enkele minuten later kon de geel-blauwe aanhang opnieuw juichen. Masoudi passeerde enkele Luikenaars om vervolgens doelman Bodart het nakijken te geven. 2-0, alweer een bijzonder fraai doelpunt. Kort voor de rust kwam Standard dicht bij de aansluitingstreffer, maar de poging van Emond stuiterde op de bovenkant van de lat. 

Na de pauze had STVV dan de mogelijkheid om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar Boli liet het na om een scherpe counter te verzilveren en stuitte wat later op doelman Bodart. Dit hield Standard in de partij en net voor het uur ging de bal op de stip na een tussenkomst van de VAR. Janssens raakte de bal met de hand in de zestien. De ingevallen Mpoku klaarde de klus van op de stip, 2-1.

Standard geloofde weer in zijn kansen en ging vol voor de gelijkmaker. Lestienne trof de lat en Emond mikte tegen de paal. Bij elke poging binnen het kader stond een uitstekende doelman Schmidt telkens paraat met een prima redding. Eén keer was de Japanse doelman wel geklopt, op een schot van Cop, maar zijn landgenoot Endo was goed gevolgd en die redde de meubelen. 

Net voor het einde van de partij viel Garcia uit met een blessure. Coach Marc Brys had al zijn wissels opgebruikt en zo moest STVV verder met tien, maar ook in de meer dan acht(!) minuten extra tijd, wisten de bezoekers niet te scoren. De Kanaries pakken zo hun eerste overwinning van het seizoen!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over STVV

Sint Truiden
19-08-2019

STVV kon geen punten sprokkelen op de Bosuil. Het verloor met 2-0 van Antwerp. Goals van Refaelov en Mbokani schonken de thuisploeg de overwinning. Antwerp kwam al snel op voorsprong. Na tien minuten spelen, lanceerde Mbokani Refaelov en die wipte de 1-0 over de uitgekomen doelman Schmidt. Ook daarna bleef de thuisploeg veruit het gevaarlijkst. Onder meer een bedrijvige Mbokani was er enkele...


Meer info

STVV
Sint Truiden
18-08-2019

Geblesseerd: Steppe, De Petter, Garcia Tena, WenssensZiek: SuzukiNaast selectie: Colidio, Lathouwers


Meer info

STVV
Sint Truiden
04-08-2019

Het werd 6-0 in het Jan Breydelstadion. Club scoorde vier keer voor de rust. Na de pauze diepte de thuisploeg de score nog verder uit. De wedstrijd begon nochtans met weinig concreet doelgevaar, tot Okereke na een kwartier spelen de score opende. Nauwelijks vijf minuten later maakte diezelfde Okereke er 2-0 van, flirtend met de buitenspelval.De Kanaries hadden geen antwoord klaar en kort voor de...


Meer info

STVVAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het