Krap 3 - 2 verlies in Brugge, nog twee matchballen over.



“De wedstrijd is minstens zo belangrijk voor Brugge dan voor ons,” stelde Philippe Clement. “Ze moeten winnen. Ik weet zeker dat ze er deze week alles aan gedaan hebben om er een heksenketel van te maken. Het is in dit soort wedstrijden dat ik nog eens graag op het veld zou staan.

Clement kon beschikken over zijn volledige kern. Enkel Borges en Screciu waren out. Geen reden om te wijzigen dus. De elf die ruim afstand namen van Antwerp begonnen aan de wedstrijd.

Voor Brugge coach Ivan Leko was het duidelijk : “Het resultaat is het belangrijkste. Als we winnen wil ik dat met ons mooiste spel doen. Dat kan in wedstrijden als deze. Ik zie Genk graag spelen met hun modern en snel voetbal. Maar wij kunnen dat ook. Dat wil ik zondag opnieuw zien.”

Bij Brugge geraakte Diatta fit. Schrijvers nam zijn stek in de ploeg terug in ten koste van Amrabat.

Vroeg doelpunt Dewaest.

Beter kan je aan een wedstrijd niet beginnen. We waren amper vier minuten ver toen Trossard een vrije trap voor doel mocht gooien. Dewaest stond aan de tweede paal en duwde van dichtbij de bal in de verste hoek. Vier minuten later moest Vukovic de angel uit een harde voorzet van Diatta halen. Dewaest sprong hem bij om te ontzetten. Aan de overkant belandde een afgeblokt schot van Trossard in de voeten van Ito. De Japanner mocht het twee keer proberen maar trapte over.

Brugge vervolgde met een zwak kopballetje van Wesley en een schot van Diatta dat naast ging. Op het halfuur leek het venijn een beetje uit de wedstrijd te zijn. Diatta probeerde het opnieuw van ver maar trapte over. Het tempo bleef hoog maar dat leverde weinig of geen kansen op. Aidoo blokte een schot van Diatta af. In de herneming bracht Schrijvers voor. Vukovic plukte de bal met één hand.

Mata moest kort daarna Trossard op volle snelheid afstoppen en Vukovic zag een schot van Dennis langs gaan. De Australiër kwam even later ver uit zijn doel om een diepe bal weg te koppen. De thuisploeg probeerde wel druk te zetten maar kansen waren er amper. Aan de rust stond dus enkel het vroege doelpunt van Dewaest op het scorebord.

Brugge scoort drie keer na de rust.

Dit keer was het de thuisploeg die al snel scoorde bij het begin van de tweede helft. Vormer gooide een hoekschop voor doel en Vanaken kopte overhoeks binnen. Brugge voerde de druk op en het was even pompen voor onze jongens maar ze hielden voorlopig stand. Malinovskyi onderschepte de bal en ging aan de haal. Hij haalde loeihard uit maar Horvath zweefde het leer uit het doel.

Iets voorbij het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Openda op volle snelheid versloeg Vukovic met een droge knal. De VAR moest nog even een voorafgaandelijke fout van Wesley nakijken maar kende het doelpunt toe. Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist toen Diatta een voorzet van Mata in één tijd binnen trapte.

Met nog een kwartier te gaan had Vanaken de wedstrijd helemaal kunnen beslissen. Dewaest raakte Openda lichtjes in de zestien en na consultatie van de VAR kende Van Driessche Brugge een strafschop toe. De Gouden Schoen trapte de penalty op de lat.

Aan de overkant kon Heynen net niet koppen op een voorzet van Ito en Maehle dwong Horvath tot een redding. Kort voor affluiten kwam Genk toch nog terug. De ingevallen Gano kopte een hoekschop van Trossard binnen. In blessuretijd had Samatta pech toen hij met een kopbal niet verder geraakte dan de paal. Ook in de herneming kreeg hij de bal niet voorbij Horvath. Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd. Brugge won en bracht de achterstand terug tot op drie punten. Play-Off 1 werd opnieuw spannend. Onze eerste matchbal werd gemist, er restten er ons nog twee.

Opstelling Club Brugge : Horvath, Mata, Mechele, Denswil, Dennis (83’ Poulain), Vormer, Vanaken, Rits (93’ Amrabat), Diatta, Schrijvers (60’ Openda) en Wesley

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Dewaest, Aidoo, Mæhle, Heynen (86’ Gano), Berge, Malinovskyi, Trossard, Ito (84’ Ito) en Samatta.

Doelpunten :

04’ : 0 – 1 : Dewaest
54’ : 1 – 1 : Vanaken
63’ : 2 – 1 : Openda
68’ : 3 – 1 : Diatta
88’ : 3 – 2 : Gano

Gele kaarten : 68’ Diatta

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Van Driessche




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 



Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
19-07-2019

Kinderarmoede in Limburg blijft stijgen. Vijf jaar geleden werd 1 kind op 10 geboren in een kansarmgezin. Vandaag is dat al 1 op 6. Koploper in Limburg is Genk met bijna 1 op 3 (cijfers Kind & Gezin).Unicef hanteert een lijst met 14 behoeften om na te gaan of een kind tot een arm gezin behoort. Enkele voorbeelden: Drie maaltijden per dag, beschikken over sportkledij, de kans om vriendjes uit...


Meer info

KRC Genk official
Genk
17-07-2019

Joren Leyssens tekende zopas zijn eerste contract bij KRC Genk. De 19-jarige Leyssens maakt reeds 5 jaar deel uit van de Jos Vaessen Talent Academy. Joren is een polyvalente linksvoetige verdediger met een prima passing. Proficiat Joren en veel succes!


Meer info

KRC Genk official
Genk
17-07-2019

Nog 2 nachtjes slapen en het is zover, de eerste editie van ons Fanweekend! Twee dagen KRC Genk plezier in en rond de Luminus Arena op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli.PraktischHet wordt goed weer en we verwachten veel supporters. Kom dus zeker op tijd naar het stadion. Er zijn wegenwerken waarbij de Lucien Londotstraat is afgesloten (Opglabbekerzavel/Oudsbergen). Je kan het stadion nog steeds...


Meer info

KRC Genk official
Genk
17-07-2019

KRC Genk bereikte een akkoord met Atalanta Bergamo over de transfer van Ruslan Malinovskyi. De 26-jarige Malinovskyi was reeds sinds januari 2016 in Genk, eerst op huurbasis van Shakhtar Doñetsk. KRC Genk geloofde van bij de start in de Oekraïense middenvelder, en lichtte zijn aankoopoptie in juli 2017. Met zijn inzet en fantastische traptechniek groeide Ruslan snel uit tot een vaste...


Meer info

KRC Genk official



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het