Zuur gelijkspel voor KRC Genk Ladies in AnderlechtOnze speelsters lonkten nog naar de tweede plaats. Daarom moesten er punten gehaald worden op het veld van kampioen Anderlecht. De paarswitten kwamen gehandicapt aan de aftrap wegens de onbeschikbaarheid van enkele sterkhouders. Maar ook KRC moest het, naast de langdurig geblesseerden, stellen zonder Aster Janssens en Gwen Duijsters.

In het begin van de partij hielden beide teams elkaar in evenwicht zonder echt groot gevaar te scheppen. Keepster Fernandez haalde een vrije trap van Jasmine Verbruggen onder de lat weg. Aan de overkant vond Ulrike De Frère ons sluitstuk Joséphine Delvaux op haar weg. Abbi Grant trapte de grootste Anderlecht-kans tegen de lat en in de rebound hield Joséphine Delvaux Charlotte Tisson van een zeker doelpunt. Maar ook Riete Loos miste aan het eind van de eerste helft een unieke kans om de score te openen.

In het begin van de tweede helft nam KRC het heft in handen. Na een corner van de thuisploeg sprintte Lisa Verhoeven over het hele veld om in de verste hoek de 0-1 aan te tekenen. Niet veel later verdubbelde Liv Aerts de score door aan de tweede paal een voorzet van Lisa Verhoeven binnen te tikken. Genk bleef dreigen. Na een mooie cross van Jasmine Verbruggen mikte Liv Aerts naast. De hegemonie werd even doorbroken door een minder uitverdedigen van onze keepster, maar Ulrike De Frère trapte via een verdedigster in corner. KRC bleef aandringen en Amber Tysiak kopte op de rechterpaal. Even later wees scheidsrechter Lepage na een lichte duwfout  van Laura De Neve op Lisa Verhoeven naar de stip. Keepster Fernandez dook de elfmeter van Liv Aerts echter uit haar doelvlak. KRC was nu blijkbaar van slag. Anderlecht drong aan. Janne Geers kon nog eerst via een sliding en dan op de lijn thuissucces voorkomen, maar toch scoorde Ulrike De Frère de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier te gaan, kroop KRC nu te veel achteruit. Een flink fluitende scheidsrechter bestrafte het minste contact waardoor we een resem vrije trappen te verwerken kregen. Amber Tysiak en Riete Loos wisten menig gevaar met het hoofd te bezweren. Maar toch moesten we in de laatste minuut nog de gelijkmaker incasseren wanneer Elke Van Gorp een assist van de sterk ingevallen Sien Muylaert kon netten.
Ontgoocheling troef omdat een enige kans om de tweede plaats te grijpen, verloren ging.

KRC: Joséphine Delvaux, Janne Geers, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Jasmine Verbruggen (74’ Sylke Calleeuw), Riete Loos, Yuna Appermont, Amber Tysiak, Yenthe Kerckhofs, Lisa Verhoeven, Liv Aerts.
Scheidsrechter: mevrouw Amandine Lepage.

Gele kaart: 82’ Liv Aerts (KRC)
Doelpunten: 53’ Lisa Verhoeven 0-1, 55’ Liv Aerts 0-2, 73’ Ulrike De Frère 1-2, 90’ Elke Van Gorp 2-2.

In de andere partij won AA Gent vlot van Standard met 5-1.

De stand:
1  Anderlecht  37 punten
2  Standard     24 punten
3  KRC Genk    23 punten
4  AA Gent       22 punten

Laatste speeldag op vrijdag 17 mei om 20.30 uur:
Standard – Anderlecht
KRC Genk – AA Gent

De competities zijn intussen afgelopen. De Jong Beloften (C-ploeg) spelen de finale van de Beker van Limburg tegen FC Alken op zondag 19 mei om 15 uur in het Mijnstadion van Beringen.

Woensdag 15 mei om 19 uur is er nog een oefenwedstrijd voor de U11 in Veldwezelt.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
18-07-2019

Als opener van het nieuwe voetbalseizoen organiseert KRC Genk op vrijdag 19.07 heel wat festiviteiten aan het stadion:16u: openen fandorp17u – 19u: handtekeningsessies en kinderanimatie19u: start FRZA run of walk21u: start optredensDe hele avond is gratis.Enkel voor de loop/wandel vragen ze 5 EUR in voorinschrijving en 8 EUR aan de kassa.Dit geld gaat integraal naar het communityproject...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
18-07-2019

De explosieve groei van KRC Genk Ladies en van het vrouwenvoetbal in het algemeen brengt ons in een positieve flow waar je vandaag niet meer omheen kan en die onze club van morgen zal vormen.KRC Genk Ladies wil binnen deze snel groeiende damessport een toonaangevende rol blijven spelen en wil een draagvlak zijn van sportiviteit, samenhorigheid, clubgeest en vriendschap.En precies daarvoor hebben...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
05-07-2019

KRC Genk Ladies kan volgend seizoen op de diensten rekenen van de 23-jarige Maastrichtse voorspeelster Caroliena Wolters.Zij speelde 3,5 jaar voor Standard en trok afgelopen winter naar de Nederlandse Eredivisieclub Achilles uit Groesbeek in de buurt van Nijmegen.Haar shirt kleurt straks helemaal blauw !


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
14-06-2019

Van 2015 tot 2017 speelde zij reeds voor Genk bij de U15. Nadien koos zij voor DV Tongeren en KSK Heist. Bij Heist leerde de nu 17-jarige in erg moeilijke omstandigheden knokken tegen sterkere ploegen in de Super League. Vanaf haar vijfde ging Kaatje al bij meerdere clubs de lucht opsnuiven: 1 jaar Budingen, 2 jaar KVK Tienen, 1 jaar Drieslinter, 2 jaar Zoutleeuw en 2 jaar STVV.


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het