Onze vrouwen naderen de kwalificatieUWCL: LSK KVINNER FK 2-3 RSCA WOMEN

Na hun mooie overwinning tegen PAOK Saloniki woensdagvond, speelden onze RSCA Women deze zaterdagnamiddag tegen LSK Kvinner FK in hun kwalificatieronde voor de UEFA Women’s Champions League. Onze dames haalden een tweede overwinning binnen en naderen de kwalificatie voor de volgende Europese ronde.

In de eerste helft liep het samenspel goed met stevige duels, maar echte kansen waren zeldzaam. De inzet van de wedstrijd zorgde voor voorzichtig spel van beide ploegen. Anderlecht was echter ondernemender en meer aanwezig in de zestien dan hun Noorse tegenstanders. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Beide teams waren in de tweede helft sneller efficiënt in de rechthoek. LSK Kvinner FK opende de score met Ina Gausdal na een hoekschop. Onze RSCA Women lieten het hoofd echter niet hangen en aanvalster Laura Rus scoorde snel de gelijkmaker met het hoofd op een assist van Stefania Vatafu.

Op stilstaande fase zorgde Tine De Caigny bijna voor de voorsprong voor Paars-Wit. Op 20 minuten van het einde, was het kapitein Laura De Neve die de leiding nam en een prachtige vrije trap in de winkelhaak trapte! In het slot, leek Mariam Toloba te zorgen voor de doodsteek dankzij een snelle onderschepping van Tine De Caigny, maar de Noren konden snel terug aansluiten dankzij een goal van Sophie Haug. Maar die was te laat om in de weg te komen te staan van het succes van onze vrouwen! Come on you Mauves!

Doelpunten: 47’ Ina Gausdal (1-0), 49’ Laura Rus (1-1), 72’ Laura De Neve (1-2), 87’ Mariam Toloba (1-3) & 89’ Sophie Haug (2-3)

RSCA: Justien ODEURS, Laura DELOOSE, Laura DE NEVE, Britt VANHAMEL, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON, Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Elke VAN GORP (84’ Jana CORYN), Sarah WIJNANTS & Laura RUS (71’ Mariam TOLOBA)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
18-08-2019

Zaterdagavond stonden KV Kortrijk en RSC Anderlecht om 18u tegenover elkaar in het Guldensporenstadion. Speeldag 4 van de Jupiler Pro League betekende de officiële terugkeer van Isaac Kiese Thelin bij RSCA. De eerste competitiewedstrijden miste de Zweed nog door een blessure. Nacer Chadli maakte dan weer zijn debuut. Na een lange blessure dook ook Albert Sambi Lokonga weer op. Hij nam plaats...


Meer info

RSCA
Anderlecht
17-08-2019

Voortaan is de Ticketing niet langer open op zaterdag.Online kan u uiteraard wel altijd terecht voor tickets op rsca.be/tickets.Hieronder vindt u een overzicht van de huidige openingsuren:Maandag: GeslotenDinsdag: 13:00-18:00Woensdag: 13:00-18:00Donderdag: 10:00-18:00Vrijdag: 10:00-14:00Zaterdag: GeslotenZondag: GeslotenCONTACTTicketing - RSC AnderlechtThéo Verbeecklaan 21070 BrusselTel:...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het