Evergem verzamelt kunstenaars.Vanaf september start de GO! Academie scholengroep Gent in Evergem een nieuwe beeldende kunsten opleiding onder de directie van Paul Voet en onder begeleiding van Rose Moens.
Rose Moens is leerkracht creatieve technieken, expressie en plastische kunsten. Als sociaal-geëngageerd kunstenaar richt ze zich op het verbinden van mensen. De academie in Evergem waar al sinds 1976 muziek, woord en dans aangeboden wordt, verruimt zich dus vanaf 1 september 2018 met een nieuw domein beeldende kunsten.

Waarom roept Evergem?

Een deeltijdse kunstenopleiding gaan volgen in Eeklo of Gent blijkt op vlak van mobiliteit plus de nodige verplaatsingstijd toch nog vaak moeilijk haalbaar zowel voor kinderen, jongeren, jonge ouders als voor volwassenen. Met het oog op ecologisch verplaatsen en het promoten van dicht-bij-huis-activiteiten zocht Rose Moens een manier om dit uit te bouwen in Evergem.                                 Paul Voet (directeur Academie voor muziek, woord en dans) en coördinator Marc Maes speelden met hetzelfde idee en zagen de sterke slaagkans voor dit project in Evergem. Samen gingen ze aan de slag en dienden ze een programmatieaanvraag in bij de minister van onderwijs.
Omdat steun van de gemeente enorm belangrijk is voor dergelijk project, trokken ze ook bij burgemeester Joeri De Maertelaere aan de bel. Hij zag dat het goed was en ondersteunde het dossier. Op 19 juli kregen we dan van de minister van Onderwijs een officiële “GO”!

Evergem als (voor)BEELD.

Qua ruimte is er in Evergem jammer genoeg weinig aanbod dat aan de noden van een les beeldatelier voldoet. Gelukkig vonden we een inspirerende, ruimtelijke locatie in leegstaande gebouwen van de vroegere Sint- Franciscusschool, Doornzele Dries 55.
Daar zullen enkele lokalen vanaf september dienst doen om de ateliers beeldende kunst in te richten.

De school biedt tal van praktische voordelen: zowel binnen en buiten is er veel plaats, er is ruime parkeergelegenheid, er komt mogelijkheid om aansluitende lessen te volgen op woensdagnamiddag en de school is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook met de fiets is het veilig langs de nieuw aangelegde koppelingsgebieden.

We staan niet stil bij één beeldende locatie.

Ondertussen zoeken we verder naar nog andere interessante locaties in Evergem. Heeft u zelf zo een locatie ter beschikking of heeft u daaromtrent suggesties, dan horen wij dat graag!

Inschrijvingen!

Tot 30 september is het mogelijk om je in te schrijven. Talrijke combinaties zijn mogelijk met andere kunstdomeinen (dans, woord, muziek). In de eerste week van september worden er proeflessen aangeboden in de nieuwe ateliers. Zo kan je aan den lijve ondervinden of het beeldatelier iets voor jou is!

De opleiding beeldende kunst is er voor kinderen vanaf 6 jaar, voor 8-11jarigen, voor 12-17jarigen en voor volwassenen.

Op de website http://kunst-academie.be  kan je alle bijkomende info raadplegen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
22-08-2018

Op woensdag 19 september start de Techniekacademie in Evergem. In een echt technologielab steek je heel wat op tijdens verschillende workshops. Je maakt kennis met gereedschap en materialen. Gedurende 12 weken werk je aan 6 concrete projecten zoals een stroomkring, periscoop en haar- en douchegel. Je leert heel wat over voeding, hout, elektriciteit, elektronica, robots bouwen en programmeren. Je...


Meer info

Evergem
Evergem
22-08-2018

In Evergem-Centrum is er een vrije plaats bij een onthaalouder die aangesloten is bij Dienst Onthaalouders Kleine Beer. Evergem-Centrum 4 dagen per week maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 7 tot 17.30 uur starten vanaf januari Dienst Onthaalouders Kleine Beer Bij Dienst Onthaalouders Kleine Beer zijn een dertigtal onthaalouders aangesloten, goed voor de opvang van zo’n 200...


Meer info

Evergem
Evergem
21-08-2018

Elke dag contacteren meer dan 70 Oost-Vlamingen de vrijwilligers van Tele-Onthaal, op zoek naar een uitweg. Daarom zijn wij op zoek naar Oost-Vlaams luistertalent. Word jij de volgende vrijwilliger? Dan zorgt Tele-Onthaal voor een grondige opleiding en zinvol werk in een gedreven team. Meer info via www.tele-onthaal.be/word-vrijwilliger


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het