Samen stappen voor mantelzorgMantelzorgers geven het beste van zichzelf.  Dat verdient waardering, sensibilisering en een beleid met aandacht voor zorg.

In Vlaanderen nemen ongeveer 600.000 Vlamingen de ‘zorg op’ voor een zorgbehoevende persoon in hun directe omgeving. Daarmee maken ze het mogelijk dat chronisch zieke en/of zorgbehoevende mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Naar aanleiding van de dag van de mantelzorger organiseren Samana afdelingen Ieper i.s.m. Huize Zonnelied en LDC De Kersecorf ‘samen stappen voor mantelzorg’:

  • Voor zowel de mantelzorger als de persoon voor wie men zorgt is er een gezonde activiteit. Samen wandelen, kunnen genieten en mooie momenten meemaken helpen en motiveren.
     
  • Deze wandeling staat open voor sympathisanten. Door mee te stappen drukt de wandelaar erkenning en waardering uit voor het vele werk van mantelzorgers.  Maar er is meer. Wie wenst kan een waardeer bon schenken.  Daarmee kan iedereen een mantelzorger uit zijn of haar omgeving een blijk van waardering en een beetje tijd schenken. Met de tegoedbon kan je bijvoorbeeld een klusje cadeau doen, een keer boodschappen doen of de mantelzorger uitnodigen voor een warme maaltijd.
  • Samana pleit voor een beleid met aandacht voor zorg. Laat mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers niet in de kou staan.  Lokale overheden, gemeenten en steden kunnen een beleid uitwerken ten aanzien van mantelzorger. Er wordt gevraagd om verder werk te maken van een zorgzaam beleid met aandacht voor: goede en duidelijke informatie, voldoende professionele thuiszorgdiensten, volwaardige deelname aan de samenleving, financiële steunmaatregelen, werken aan/met lokale netwerken mantelzorg en ondersteuning van mensen en groepen die zich inzetten voor solidariteit.

Praktisch:

Deze wandeling is gezinsvriendelijk, toegankelijk voor buggy- en rolwagengebruikers en ook in afstand. Een deugddoende en gezonde activiteit voor chronisch zieken, mantelzorgers en sympathisanten.

Zondag 30 juni om 14u. Startplaats: cafetaria van Huize Zonnelied, Stationsstraat 24 in Ieper. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee wandelingen: één van 2,6 km of een langere wandeling van ongeveer 6 km. Inschrijven voor 22 juni bij de organisatoren. Betalen ter plaatse.  Voor een deelnameprijs van 3€ per persoon krijgt men een bewegwijzerde wandeling en een bon voor koffie en taart. Bij slecht weer is een quiz voorzien.

 

Organisatie: Samana O.L.V. Ieper lucenmonicre@hotmail.com 057 20 52 33, Samana Elverdinge miekevergauwen@telenet.be 0496 41 53 66, Samana Sint-Pieters ria.coulembier@belgacom.net 057 20 50 70, Samana Sint-Maarten annie.vercaigne@skynet.be  i.s.m. Huize Zonnelied en Lokaal Diensten Centrum De Kersecorf.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderen
Kortrijk
30-06-2020

CREATIEVE STAD AAN DE LEIE


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het