Torhout toegankelijk toerismeOp de gemeenteraad van maandag 25 maart 2019 diende Sien Lagae, raadslid voor Groen, een voorstel in rond toegankelijk toerisme. In de infobrochure ‘Torhout, lekker dichtbij’ uit 2018 ontbrak namelijk alle info rond toegankelijkheid. Hetzelfde gold voor de evenementenkalender. Zij sprak hierover, toen nog gewoon als Torhoutenaar met een beperking, schepen voor personen met een beperking Annick Vanderspurt aan en de info werd doorgegeven aan de schepen van cultuur Lieselot Denolf. Op de gemeenteraad van 25 maart vroeg Sien, die inmiddels zetelt als raadslid, hoe ver het stond met de brochure van 2019 en of er rekening was gehouden met die opmerkingen.

Met schaamrood op de wangen moest schepenen Elsie Desmet en Paul Dierickx toen toegeven dat de nieuwe infobrochure reeds in druk was, zonder de nodige aanpassingen: ‘De brochure is reeds in druk en omdat deze sterk op die van vorig jaar zal lijken, werd toegankelijkheid nog niet toegevoegd. We nemen uw opmerking echter ten harte en doen ons uiterste best deze informatie duidelijker aan bod te laten komen. Want het stopt inderdaad niet bij een korting aanbieden en toegankelijk zijn, dat moet ook nog gecommuniceerd worden. Wel verschijnt er vanaf 1 april een nieuwe website onder de noemer "Visit Torhout" waarbij we ernaar streven dit steeds te vermelden voor de musea en wandelingen.’ (citaat uit de notulen van de gemeenteraad van maandag 25 maart 2019)  

Raadslid Sien stelde daarop voor om eventueel een extra steekkaartje te drukken om in de brochure te stoppen waarop de juiste info of een verwijzing naar de website stond en drong aan om meer gebruik te maken van het samenwerkingsverband met vzw Inter, om dergelijke zaken te vermijden. Ook personen met een beperking willen immers deelnemen aan toerisme, vrije tijd en cultuur.

We zijn inmiddels 2 maanden verder en op heden is er nog steeds geen enkele info ter beschikking voor mensen met een beperking, noch op de nieuwe website (www.visittorhout.be), noch via de voorgestelde steekkaart in de brochure. Daarom plaatst Groen het komende gemeenteraad opnieuw op de agenda. Het toeristisch seizoen komt intussen volop op gang, het wordt tijd dat er werk gemaakt wordt van de gemaakte beloftes.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderen
Kortrijk
30-06-2020

CREATIEVE STAD AAN DE LEIE


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het