Het gezelligste dorpsfeest van het voorjaar ontvouwt dit weekend weer zijn vleugels!Traditiegetrouw gaan we ook dit weer voor de beste editie ooit en aan ons programma zal het zeer niet liggen. The Kids, Buscemi met nieuwe band Blak JUJU, #LIKEME, Black Leather Jacket, Omdat Het Kan Soundsystem (StuBru)...zullen samen met zo'n 40 tal bands, animaties, workshops,... het mooie weer maken. 

 

Dat mooie weer hopen we nog meer te kunnen bewerkstelligen met ons ambitieus milieuplan. Dit jaar introduceren we De Witte Afvalcontainer!

Enkele jaren geleden maakten we ism de gemeente al mobiele afvaleilanden waarop je Rest en PMD kon scheiden, die daarna door de gemeentelijke uitleendienst werden uitgeleend op alle festiviteiten. Dit jaar voegen we daar de witte container bij. Deze is bedoeld om zoveel mogelijk bekers van het restafval te scheiden. Hiermee willen we de fractie Restafval dat moet verbrand worden drastisch te verminderen. De bekers worden achteraf versplinterd en gerecycleerd.

 

Dé Straatfééstén introducérén déwitte vuilnisbak! Duurzaamheid is iets dat ook bij festivals steeds meer een issue wordt.

Vanaf volgend jaar is elk evenement verplicht om te werken met herbruikbare bekers. Hoe we dit moeten aanpakken, is voor ons voorlopig nog een stevig werkpunt. Het vergt immers een stevige investering in materiaal en personeel. En dat is voor een festival dat steevast in de examenperiodes valt, geen evidente opdracht.Maar ons afzijdig houden, is niet ons ding.

Daarom zetten we dit jaar extra in op méér afval scheiden en sorteren. Onze frisdranken bieden we nog steeds aan in recycleerbarePMD-verpakkingen. Maar onze bekertjes, die we vroeger bij het restafval deponeerden willen we dit jaar zo veel mogelijk apart inzamelen. Hierbij vragen we wel de hulp van onze bezoekers. Er zullen duidelijk zichtbare afvalvaleilanden overal op het terrein verspreid worden met naast een blauwe vuilbak voor PMD, en de grijze vuilbak voor Restafval ook een WITTE container.

Hierin vragen we ons publiek om enkel bekertjes te deponeren. Deze bekers niet geschikt om bij het PMD te verwerken, en te recycleerbaar om bij het restafval te gooien.De bekertjes die apart opgehaald worden, worden versnipperd en gerecycleert. Zo zouden we een minderheid aan restafval moeten kunnen verzamelen.

De afvaleilanden worden daarna uitgeleend aan andere organisaties en we hopen zo dat we iedereen duidelijk kunnen maken dat de witte containers enkel dienen als bekerverzamelpunt. Moeten we in de toekomst werken met herbruikbare bekers, dan kunnen we deze werkwijze blijven hanteren.

Ook de foodtrucks doen hun duit in het milieuzakje en serveren hun lekkers alleen maar in recycleerbaar of afbreekbare verpakkingen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kalmthout

Kalmthout
12-11-2019

Naar jaarlijkse traditie nodigde de gemeente Kalmthout alle kinderen, geboren in 2018, uit om een boom te planten in het Geboortebos in Nieuwmoer. Natuurlijk waren ook ouders, grootouders, meters en peters en familie welkom.In 2018 zijn er 181 kinderen geboren in Kalmthout, waarvan 100 meisjes en 81 jongens. Slechts één tweeling dat jaar. De meest populaire namen zijn Jack (4x),...


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
12-11-2019

11 november doet ons stilstaan bij de gruwel en de slachtoffers van oorlog. Iets wat voor vele mensen nog altijd een harde realiteit is. Tijdens de viering in Kalmthout brachten we hulde aan al die oorlogsslachtoffers en in het bijzonder die uit Kalmthout.


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
12-11-2019

Als je de begraafplaats in Heide bezoekt, merk je vooraan rechts een nieuw stenen gebouw op. Dat is het nieuwe ‘Dodenhuisje’. Het vervangt het verouderde houten exemplaar achteraan de begraafplaats.Het ‘Dodenhuisje’ had vroeger een meer uitgebreide functie voor en tijdens begrafenissen. Tegenwoordig kan een begrafenisondernemer er nog terecht voor praktische...


Meer info

Kalmthout
Kalmthout
22-10-2019

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert de Dienst voor Toerisme een bevrijdingswandeling in Heide. Tijdens die wandeling zoeken we naar de impact van de gebeurtenissen op Heide en zijn bewoners. Na enkele moeilijke jaren brak een nieuwe tijd aan, al liep dat niet altijd van een leien dakje. Vertrekkend van sporen, verhalen en herinneringen roepen we de tijd van toen weer even op. Daarnaast wordt...


Meer info

KalmthoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het