Kliniek Sint-Jan in Brussel beperkt de ereloonsupplementen tot maximaal 200%De Brusselse kliniek, in hartje Brussel, heeft beslist om de ereloonsupplementen die aan de patiënt worden gefactureerd wanneer deze in een éénpersoonskamer verblijft, te beperken tot maximaal 200%. Deze maatregel geldt sinds 1 september.

Voor in een ziekenhuis opgenomen patiënten, hangt de aanrekening van extra kosten immers uitsluitend af van de kamerkeuze (1-persoonskamers).

“Tot eind augustus konden onze artsen nog supplementen vragen tot maximaal 300%. Vanaf nu ligt het plafond voor alle éénpersoonskamers op 200%, terwijl er uiteraard geen supplementen worden gevraagd voor de meerpersoonskamers”, aldus Kenneth Coenye, hoofdarts van de Kliniek Sint-Jan.

Hadewig De Corte, algemeen directeur, voegt hieraan toe: “Het beperken van de ereloonsupplementen kadert geheel in het toegankelijk houden van onze kwalitatieve zorg voor al onze patiënten. Wie een bijkomende hospitalisatieverzekering heeft, kan nu rustig voor het comfort van een éénpersoonskamer kiezen, zonder te vrezen zelf een supplement te moeten betalen dat soms hoog kan oplopen."

Het initiatief van de Kliniek Sint-Jan wordt positief onthaald door de mutualiteiten en de verzekeraars. Hoewel een deel van de ziekenhuisfinanciering afhankelijk is van de ereloonsupplementen, is de kliniek tevreden dat ze deze stap samen met het artsenkorps heeft kunnen zetten in het voordeel van de patiënt.


Wat zijn ereloonsupplementen alweer?

Als een patiënt bij een opname in het ziekenhuis kiest voor een éénpersoonskamer, dan kunnen alle specialisten die betrokken zijn bij die opname (chirurg, anesthesist, radioloog…) een supplement vragen op de erelonen die door het RIZIV werden vastgelegd. Die supplementen worden uitgedrukt in een percent van het oorspronkelijk bedrag.

Hiernaast vraagt het ziekenhuis in de meeste gevallen nog een kamersupplement, dit is een vast bedrag per dag waarmee het ziekenhuis de bijkomende infrastructuur, zoals een privatieve badkamer, bekostigt.

Voor een verblijf in een meerpersoonskamer mogen er geen supplementen aangerekend worden.

Wat de raadplegingen betreft, vragen artsen die zich houden aan de conventie met de ziekenfondsen, de zgn. geconventioneerde artsen, geen supplementen op de raadplegingen en dus enkel het door het RIZIV vastgelegde honorarium. De niet-geconventioneerde artsen mogen de honoraria voor raadplegingen vrij bepalen.

Wat de Kliniek Sint-Jan betreft, kunnen patiënten zowel op de website (www.klstjan.be) als in de polikliniek zelf, de conventiestatus van de verschillende specialisten raadplegen.
Verder moedigen we alle patiënten aan om de financiële aspecten van een raadpleging of hospitalisatie steeds op voorhand met de arts te bespreken alsook een offerte aan te vragen. De patiënten kunnen trouwens online een kostenraming aanvragen via de website (https://www.klstjan.be/hospitalisatie) voor bepaalde laagvariabele interventies (knieprothese, bevalling, blindedarmontsteking…).

 

ABOUT THE COMPANY

Gelegen in het hart van Brussel en verankerd in het hart van de Brusselaars, is de Kliniek Sint-Jan een kliniek op mensenmaat (548 bedden) die haar patiënten in het middelpunt van de aandacht plaatst. Naast haar lange traditie in de ziekenhuiswereld kan zij steunen op de bekwaamheid en ervaring van meer dan 1400 zorgprofessionals en bijna 300 hooggespecialiseerde artsen. De Kliniek Sint-Jan is een plaatselijk ziekenhuis dat openstaat voor iedereen en aan elke patiënt gepersonaliseerde kwaliteitszorg aanbiedt, met eerbied voor de culturele, filosofische en godsdienstige diversiteit. Door haar lokalisatie in het centrum van Brussel wil ze tevens een betrouwbare en onmisbare partner in het leven van de hoofdstad zijn.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Dendermonde
18-02-2020

In augustus 2020 gaan de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, en het consortium BAM PPP van start met de bouw van de nieuwe gevangenis in Dendermonde. Context van het projectDe gevangenis wordt gerealiseerd via een “DBFM-procedure”, waarbij “DBFM” staat voor Design, Build, Finance en Maintain. Het gaat om een publiek-private samenwerking, waarbij...


Meer info

PRpro
Brussel
18-02-2020

De wedstrijd “Gekozen Product van het Jaar” wordt in België sinds 12 jaar georganiseerd met de bedoeling productinnovatie in de kijker te plaatsen. Consumenten wordt daarbij gevraagd om de in hun ogen meest innoverende of nuttige nieuwkomers te verkiezen. De voorbije 5 jaar kwam deze wedstrijd op de Belgische markt in een heuse stroomversnelling terecht.Het logo Gekozen Product...


Meer info

PRpro
Brussel
18-02-2020

Voor het eerst solliciteerde meer dan een op de drie Belgische werkzoekenden via de smartphone. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Antwerpen is het aandeel sollicitaties via de mobiele telefoon het hoogst, terwijl dat in Namen en Luxemburg significant lager ligt.Voorts kwam men tot de bevinding dat vacatures in de bouwsector een belangrijke mobiele mijlpaal bereikten in 2019. Een analyse...


Meer info

PRpro
Brussel
18-02-2020

Populairste dagen om te stemmen zijn dinsdag 12 en donderdag 14 meiMinstens 15% van de werkgevers zet voor de volgende sociale verkiezingen in op e-voting, weet hr-dienstenbedrijf ACERTA. De versoepeling van de procedure van e-voting slaat dus aan. Het gemak, de snelheid en de relatieve kost van e-voting hebben veel bedrijven over de streep getrokken. Vier jaar geleden stemden minder dan 1% van...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het