Kliniek Sint-Jan in Brussel beperkt de ereloonsupplementen tot maximaal 200%De Brusselse kliniek, in hartje Brussel, heeft beslist om de ereloonsupplementen die aan de patiënt worden gefactureerd wanneer deze in een éénpersoonskamer verblijft, te beperken tot maximaal 200%. Deze maatregel geldt sinds 1 september.

Voor in een ziekenhuis opgenomen patiënten, hangt de aanrekening van extra kosten immers uitsluitend af van de kamerkeuze (1-persoonskamers).

“Tot eind augustus konden onze artsen nog supplementen vragen tot maximaal 300%. Vanaf nu ligt het plafond voor alle éénpersoonskamers op 200%, terwijl er uiteraard geen supplementen worden gevraagd voor de meerpersoonskamers”, aldus Kenneth Coenye, hoofdarts van de Kliniek Sint-Jan.

Hadewig De Corte, algemeen directeur, voegt hieraan toe: “Het beperken van de ereloonsupplementen kadert geheel in het toegankelijk houden van onze kwalitatieve zorg voor al onze patiënten. Wie een bijkomende hospitalisatieverzekering heeft, kan nu rustig voor het comfort van een éénpersoonskamer kiezen, zonder te vrezen zelf een supplement te moeten betalen dat soms hoog kan oplopen."

Het initiatief van de Kliniek Sint-Jan wordt positief onthaald door de mutualiteiten en de verzekeraars. Hoewel een deel van de ziekenhuisfinanciering afhankelijk is van de ereloonsupplementen, is de kliniek tevreden dat ze deze stap samen met het artsenkorps heeft kunnen zetten in het voordeel van de patiënt.


Wat zijn ereloonsupplementen alweer?

Als een patiënt bij een opname in het ziekenhuis kiest voor een éénpersoonskamer, dan kunnen alle specialisten die betrokken zijn bij die opname (chirurg, anesthesist, radioloog…) een supplement vragen op de erelonen die door het RIZIV werden vastgelegd. Die supplementen worden uitgedrukt in een percent van het oorspronkelijk bedrag.

Hiernaast vraagt het ziekenhuis in de meeste gevallen nog een kamersupplement, dit is een vast bedrag per dag waarmee het ziekenhuis de bijkomende infrastructuur, zoals een privatieve badkamer, bekostigt.

Voor een verblijf in een meerpersoonskamer mogen er geen supplementen aangerekend worden.

Wat de raadplegingen betreft, vragen artsen die zich houden aan de conventie met de ziekenfondsen, de zgn. geconventioneerde artsen, geen supplementen op de raadplegingen en dus enkel het door het RIZIV vastgelegde honorarium. De niet-geconventioneerde artsen mogen de honoraria voor raadplegingen vrij bepalen.

Wat de Kliniek Sint-Jan betreft, kunnen patiënten zowel op de website (www.klstjan.be) als in de polikliniek zelf, de conventiestatus van de verschillende specialisten raadplegen.
Verder moedigen we alle patiënten aan om de financiële aspecten van een raadpleging of hospitalisatie steeds op voorhand met de arts te bespreken alsook een offerte aan te vragen. De patiënten kunnen trouwens online een kostenraming aanvragen via de website (https://www.klstjan.be/hospitalisatie) voor bepaalde laagvariabele interventies (knieprothese, bevalling, blindedarmontsteking…).

 

ABOUT THE COMPANY

Gelegen in het hart van Brussel en verankerd in het hart van de Brusselaars, is de Kliniek Sint-Jan een kliniek op mensenmaat (548 bedden) die haar patiënten in het middelpunt van de aandacht plaatst. Naast haar lange traditie in de ziekenhuiswereld kan zij steunen op de bekwaamheid en ervaring van meer dan 1400 zorgprofessionals en bijna 300 hooggespecialiseerde artsen. De Kliniek Sint-Jan is een plaatselijk ziekenhuis dat openstaat voor iedereen en aan elke patiënt gepersonaliseerde kwaliteitszorg aanbiedt, met eerbied voor de culturele, filosofische en godsdienstige diversiteit. Door haar lokalisatie in het centrum van Brussel wil ze tevens een betrouwbare en onmisbare partner in het leven van de hoofdstad zijn.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Mechelen
25-09-2020

Flanders Investment & Trade bekroont twee Vlaamse exporttoppers die dankzij innovatie en R&D meedraaien op wereldniveau.Ontwikkelaar van beeldsensoren Caeleste (Mechelen) en snijmachineproducent FAM (Kontich) zijn Leeuw van de Export 2020 – #LvdE20. Met deze prestigieuze prijs bekroont Flanders Investment & Trade (FIT) al voor het 19e jaar op rij Vlaamse exportkleppers. Tijdens...


Meer info

PRpro
Brussel
25-09-2020

Dubbel zoveel zelfstandigen kopen studiejaren af sinds vereenvoudiging van de procedureSinds de vereenvoudiging van de afkoopprocedure kopen dubbel zoveel zelfstandigen één of meerdere studiejaren af. In 2020 waren er, ondanks de coronacrisis, eind juli al meer goedgekeurde dossiers dan in dezelfde periode het jaar voordien. Het stijgende succes is toe te schrijven aan de...


Meer info

PRpro
Brussel
25-09-2020

Onze wereld verandert snel. Razendsnel. We gaan vandaag heel anders met elkaar om dan twintig jaar geleden, zowel in de privésfeer als op de werkvloer. Om die evolutie tegemoet te komen, ondertekenen verschillende partners uit de bouwsector op 24 september een ethische code. Niet om als folder om aan de muur te hangen, maar om te integreren in de werking. Van de werf tot in het...


Meer info

PRpro
Brussel
23-09-2020

Cannabis-sigaretten nu legaal verkrijgbaarBelgië staat de verkoop van cannabis producten in de vorm van een sigaret toe. Pure Hennep ‘pre-rolls’ van het Zwitserse merk Heimat zijn vanaf nu verkrijgbaar. *Legale Cannabisproducten rukken op in Europa*Steeds meer landen liberaliseren cannabis producten. In de EU en ook in België geldt dit voorlopig alleen voor Cannabis met een...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het