Woningen maken plaats aan rotonde VeldwezeltHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat de rotonde op de kruising van de Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan en de Kiezelweg in Veldwezelt vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Vanaf volgende week worden twee hoekgebouwen afgebroken waarbij er geen verkeershinder zal zijn. In het najaar kunnen de nutsmaatschappijen van start gaan. De heraanleg van de rotonde is gepland voor het voorjaar van 2020. Pas vanaf dan zal er een omleiding van kracht zijn.

De vernieuwing van de rotonde zit al enkele jaren in de pijplijn, maar de procedures van enkele grondverwervingen zorgden voor enig oponthoud. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde. 


Omzichtige afbraak woningen

Voordat de werken kunnen aanvatten, moet er eerst voldoende ruimte worden vrijgemaakt. Daarom start vanaf maandag 30 september 2019 de afbraak van twee hoekgebouwen. De woningen worden afzonderlijk afgebroken. Eerst worden de asbesthoudende materialen binnen in de woning volgens strenge veiligheidsvoorschriften verwijderd door een erkende firma. De sloopwerken zullen ongeveer twee weken duren. 


Pas een omleiding in het voorjaar 2020

Tijdens de woningafbraken passeren fietsers en voetgangers de werfzone aan de overzijde van de rijweg. Tijdelijk kan de aannemer ook een deel van de rijweg innemen. Verkeer kan dan beurtelings langs de werken rijden.

Na het verder bouwrijp maken van het terrein kunnen in de loop van het najaar de nutsmaatschappijen starten met het verplaatsen en vernieuwen van kabels en leidingen.

In het voorjaar van 2020 starten de werkzaamheden voor de heraanleg van de rotonde. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen vermoedelijk een half jaar duren. Vanaf deze fase is er een omleiding van kracht. De naburige werken in Rekem en aan de brug in Eigenbilzen zullen dan afgerond zijn.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Lanaken

Lanaken
28-09-2019

In het wild levende dieren, waaronder ook het everzwijn, worden gekwalificeerd als ‘res nullius’. Dit betekent dat deze dieren van niemand zijn als ze in vrijheid leven. Er kan dus geen eigenaar of aansprakelijke voor deze dieren worden aangewezen. Om zijn eigendom te beschermen is een eigenaar bijgevolg steeds zelf verantwoordelijk. Je dient m.a.w. zelf preventieve maatregelen te...


Meer info

Lanaken
Lanaken
>>
28-09-2019

Sommige dieren zoals de gladde slang en de heikikker hebben open gebieden nodig. Ze dreigen lokaal uit te sterven als er niet voldoende aaneengesloten, open natuur aanwezig is. Om die ruimte te creëren zullen vanaf eind september twee verbindingszones worden aangelegd tussen de Vallei van de Ziepbeek, Neerharenheide en Asbroek in de omgeving van de Daalbroekstraat.Aanleg van twee open...


Meer info

Lanaken
Lanaken
28-09-2019

Wil jij meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben jij benieuwd welke boom je best kiest voor jouw tuin en hoe je een boom moet planten en onderhouden? Kom er dan alles over te weten tijdens de infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'.Centrum Duurzaam Groen organiseert deze infoavond in het kader van de actie...


Meer info

LanakenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het